skresz 19.02.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Gdzie kupujecie węgiel w Częstochowie i okolicach, ile płacicie i jak się spala głównie interesuje mnie ekogroszek i miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebm 20.02.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Szukam dobrego kierownika budowy, a jeszcze jakby miał jakieś ciągoty architektoniczne i lubił dużo zmienić w projekcje to by był idealny Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1 23.02.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam.Jestem pierwszy raz tutaj i chcialbym wszystkich uzytkownikow serdecznie pozdrowic. Jestem w trakcie budowy domu i bardzo dobrze , ze jest takie forum jak to. przynajmniej mozemy sie ustrzedz przed pseudofachowcami i polecac naprawde dobrych. Chetnie podziele sie swoimi doswiadczeniami . A ja chcialbym prosic o namiary do dobrego fachowca od schodow drewnianych.Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie. Wojciech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrinka78 25.02.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Witam Muszę zrobić projekt doprowadzenia wody do granicy działki jakieś 130 metrów, proszę o namiary na jakiegoś projektanta ewentualnie podajcie koszty takiego projektu, Może ktoś zna procedurę przyspieszenia dociągnięcia wody, wodociągi są zobowiązane w przeciągu 3 lat więc trochę długo miał ktos podobne problemy?? Witam mam ten sam problem, może już znasz metodę na przyspieszenie tego tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe77 26.02.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Witam, poszukuję namiarów na dobrego fachowca od tynków maszynowych, poza panem Rogaczem, na którego muszę czekać półtora miesiąca : ( A jeśli chodzi o projekt wodociągów to podaję numer pana , który nam wykonał projekt 664 17 12 18, koszt takiego projektu to około 800 zł, natomiast koszt jaki ponieśliśmy za przyłączenie wody , plus studzienka to około 4500 ( był wykonywany przecisk pod drogą). Wodę mieliśmy u sąsiadów na przeciwko, więc odcinek kopania i tych nawiertów był krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario_123 27.02.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 >>pepe77 >>Witam, >>poszukuję namiarów na dobrego fachowca od tynków maszynowych... Podaje namiary na dobrego fachowca: Krzysztof Koza tel. 693624045. U mnie będą kończyć na koniec tygodnia Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1 27.02.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam.Szkoda, ze nie macie namiarów na dobrego fachowca od drewnianych schodów.Prosiłem w zeszłym tygodniu jednak bez odzewu.To może ktoś ocieplał poddasze użytkowe pianka poliuretanowa. Interesują mnie informacje o firmach i kosztach związanych z ta metoda.Pozdrawiam. Wojciech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe77 27.02.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Wielkie dzięki za namiary, pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe77 27.02.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Mamy parterówkę, więc nie znam nikogo od schodów, a poddasza nie ocieplaliśmy bo ma służyć wyłącznie za strych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrinka78 27.02.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 A jeśli chodzi o projekt wodociągów to podaję numer pana , który nam wykonał projekt 664 17 12 18, koszt takiego projektu to około 800 zł, natomiast koszt jaki ponieśliśmy za przyłączenie wody , plus studzienka to około 4500 ( był wykonywany przecisk pod drogą). Wodę mieliśmy u sąsiadów na przeciwko, więc odcinek kopania i tych nawiertów był krótki. Ja mam odległość wody od działki ok 120 m. Jeden spec wycenił robotę na grube pieniądze, min.200 od metra, ale teren trudny, znaczy podmokły więc 200 zł za m mało. Chyba poczekam aż Wodociągi zrobią Natomiast projekt robi się ale za 3000 zł. Dużo strasznie, znaczy naciągnęli mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anape9 28.02.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam. Szkoda, ze nie macie namiarów na dobrego fachowca od drewnianych schodów.Prosiłem w zeszłym tygodniu jednak bez odzewu. To może ktoś ocieplał poddasze użytkowe pianka poliuretanowa. Interesują mnie informacje o firmach i kosztach związanych z ta metoda. Pozdrawiam. Wojciech. Witam, ocieplaliśmy pianką dach i strop ( konstrukcja lekka , drewniana). W naszym wypadku wyszło to korzystniej niz wełną. Pianę natryskiwała firma Lotko ( http://www.ocieplenia-lotko.pl/). Koszt takiej usługi jest ustalany indywidualnie . Zadzwoń do nich i poproś o wycenę. Pan przyjechał do Częstochowy bez problemu. Pozdrawiam AniaP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1 28.02.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam, ocieplaliśmy pianką dach i strop ( konstrukcja lekka , drewniana). W naszym wypadku wyszło to korzystniej niz wełną. Pianę natryskiwała firma Lotko ( http://www.ocieplenia-lotko.pl/). Koszt takiej usługi jest ustalany indywidualnie . Zadzwoń do nich i poproś o wycenę. Pan przyjechał do Częstochowy bez problemu. Pozdrawiam AniaP Witam. Dziekuje za odpowiedz. Napewno skorzystam, bo mam kilka innych firm ale jakos nie sa one chetne do negocjacji. moze jeszcze spia zimowym snem. Pozdrawiam. Wojciech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giz 28.02.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Gdzie kupujecie węgiel w Częstochowie i okolicach, ile płacicie i jak się spala głównie interesuje mnie ekogroszek i miał Aleksandria, ul. Goscinna na przeciw strazy pozarnej. spoko ceny. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giz 28.02.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam. Szkoda, ze nie macie namiarów na dobrego fachowca od drewnianych schodów.Prosiłem w zeszłym tygodniu jednak bez odzewu. To może ktoś ocieplał poddasze użytkowe pianka poliuretanowa. Interesują mnie informacje o firmach i kosztach związanych z ta metoda. Pozdrawiam. Wojciech. Dobry fachowiec to z ul. Konwaliowej --> link Sa juz ponad 10lat i nadal jak nowe pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe77 29.02.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Ja mam odległość wody od działki ok 120 m. Jeden spec wycenił robotę na grube pieniądze, min.200 od metra, ale teren trudny, znaczy podmokły więc 200 zł za m mało. Chyba poczekam aż Wodociągi zrobią Natomiast projekt robi się ale za 3000 zł. Dużo strasznie, znaczy naciągnęli mnie? Jak dowiadywałam się w ubiegłym roku, na jesieni , to za wykonanie podłączenia liczyli sobie do 200zł za metr, mając 120 do działki to ładna kwota wychodzi, za projekt też podawali mi kwotę 800 zł, nie mam pojęcia czemu tak drogo za projekt Ci policzyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrinka78 29.02.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Jak dowiadywałam się w ubiegłym roku, na jesieni , to za wykonanie podłączenia liczyli sobie do 200zł za metr, mając 120 do działki to ładna kwota wychodzi, za projekt też podawali mi kwotę 800 zł, nie mam pojęcia czemu tak drogo za projekt Ci policzyli? Może policzono tez za załatwianie wszelkich formalności, czyli pisanie i składanie wniosków, wystąpienie o war.budowy sieci i pozwolenie? No i w tej cenie projekt kanalizacji ma być. Teraz to chyba za późno na negocjacje cenowe. Człowiek uczy się na błędach, kolejne sprawy przemyślimy bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia Dot 02.03.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ja tez chyba bym rwal. Lepiej teraz niz pozniej. U mnie wszedl dobry metr piasku ( Listopad 2010), zageszczany na sam koniec ( nie warstwami ) , piach byl tak mokry, ze wyciskalo wode i chlapalo przy ubijaniu. Tak przelezalo cala zime i na wiosne byl wylany chudziak. W pazdzierniku 2011 dogrzebywalem sie do podejscia kanalizacyjnego w chudziaku i beton mocno siedzial na piachu ( taki twardy i zbity). Moze zima zrobila swoje, zmarzlo, podnioslo sie i opadlo. Slyszalem ze znaczenie ma tez czym sie zasypuje, ponoc piach piachowi nie rowny KLaudia, Kiedy zalewaliscie chudziaka, zaraz po zasypaniu fundamentow ? Chudziaka zalewaliśmy ok 3 tyg. po zasypaniu fundamentów. Byliśmy teraz z mężem na budowie zobaczyć po zimie co się z tym dzieje. Miejsca które były "głuche" skuliśmy. Ale okazało się że jest to tylko w rogach ścian i na małym obszarze. Nie wiemy czy lać ten chudziak jeszcze raz czy podobijać w tych miejscach tylko piachu i zalać to. Jak myślicie. Ale teraz mamy następny problem bo do piwnicy non stop wchodzi nam woda. W czasie roztopów to może buć normalne ale jak myslicie czy należy zrobić w piwnicy jakieś odwodnienie i jeżeli tak to jakie? Czy tylko peszel ale jak odprowadzić tą wodę z piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia Dot 02.03.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Mam pytanie w sprawie okien. Czy ktoś może polecić dobre i tanie okna i jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 02.03.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Klaudia, Woda w piwnicy to nic nowego, jesli masz wysoko wody powierzchniowe to nic z tym nie zrobisz. Pozostaje pompowac. Koszt wykonania ciezkiej izolacji to kosmiczna suma.Izolowanie od srodka prawie zdaje sie na nic. Mozecie sprobowac obnizyc poziom wod gruntowych wokol domu - drenaz otokowy, studnie etc. Inne rozwiazanie to mala studzienka w piwnicy, a w niej mala pompa, woda bedzie sie zawsze przesaczac, ale bedzie sukcesywnie wypompowywana ze studzienki, piwnica pozostanie sucha. Widzialem takie rozwiazanie na wlasne oczy. Kolega mial posadzony dom na zrodle wody pitnej Wiosna jest najgorsza, potem bedzie tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 02.03.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Klaudia, Ja mam z Oknoplastu- Platinum, troche drogie. Kup znanego producenta, ze znanych profili - Schuco, Veka, Brugman i bedziesz zadowolona. Bedzie troche drozej, ale przynajmniej firma nie zniknie za rok czy dwa ( gwarancje/reklamacje/serwis). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts