Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pochwalcie sie gdzie kupowaliscie grzejniki panelowe/pape/styropian ? Mam na mysli Purmo/Buderus/Brugman/Kermi. Pape potrzebuje termozgrzewalna SBS, a styropian EPS100 podloga.

Witam.

Ja styropian na podłogę kupowałem przez internet w firmie Serwisbud. Mieści się ona w Kamieńskich Młynach. Mieli styropian jakiego szukałem -lambda=0,035 , takiego nikt w Częstochowie nie oferował. Poza tym za styropian o lambda=0.038 chcieli nasi handlowcy więcej niż Serwisbud. Oczywiście cenę , ilość i transport negocjowałem telefonicznie . ( Transport dostałem za darmo ) Bylo tego okolo 12 m3. I chyba w 2010roku.

Gdybys nie mógł ich znaleźć odszukam fakture i podam namiary.

Wojciech.

Pochwalcie sie gdzie kupowaliscie grzejniki panelowe/pape/styropian ? Mam na mysli Purmo/Buderus/Brugman/Kermi. Pape potrzebuje termozgrzewalna SBS, a styropian EPS100 podloga.

Grzejniki Purmo: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3305968 Kupiłem u niego wszystkie grzejniki i głowice termostatyczne.

62% upustu od cennika w katalogu producenta, dostawa gratis, wszystko ok.

Bardzo proszę o polecenie sprawdzonej i dobrej ekipy dociepleniowej oraz instalatorów CO z ok. Katowice - Częstochowa.

Sprawa dość pilna!!

Jeśli kogoś interesowałoby wykonanie instalacji wentylacji mechanicznej, bądz jest na etapie zakupu okien to chętnie coś doradze z praktyki.

Mogę polecić również ekipę do mechanicznych tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych.

Bardzo proszę o polecenie sprawdzonej i dobrej ekipy dociepleniowej oraz instalatorów CO z ok. Katowice - Częstochowa.

Sprawa dość pilna!!

Jeśli kogoś interesowałoby wykonanie instalacji wentylacji mechanicznej, bądz jest na etapie zakupu okien to chętnie coś doradze z praktyki.

Mogę polecić również ekipę do mechanicznych tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych.

Pisząc o ekipie dociepleniowej miałem na myśli wykonanie ocieplenia elewacji metodą lekką-mokrą:)

Moi mili :)

Czy kupował może ktoś okna w firmie Yapi na ul. Krótkiej - okna Jezierskiego?? Okna podobno bardzo dobrej jakości - profil Shuco, ale jak z montażem??? Okna nie tanie, chociaż wycenili na niższą kwotę niż Oknoplast. W sumie to samo pytanie mam o montaż okien Oknoplastu, czy mają dobrą ekipę w Częstochowie (salon na ul. Jana Pawła)??

Pytałam już w paru firmach o okna i ilekroć wymieniam hasło "ciepły montaż" to patrzą na mnie jak na idiotkę podkreślając przy tym, że za dużo muratora czytam, że to bzdury. Po prostu super podejście do klienta :p

Dlatego na placu boju jak dla mnie zostały tylko te dwie firmy (choć Częstochowscy producenci na Vece dawali dużo niższe oferty).

Proszę Was o opinię tych dwóch Częstochowskich przedstawicieli firm Jezierski i Oknoplast :)

A i pytanie dodatkowe, ma ktoś z Was okno balkonowe przesuwne HS z Jezierskiego,niestety nie mają go na wystawce. Jak w działaniu?? Czy ciężko chodzi to podnoszenia, a potem przesuwanie??

Pozdrawiam

Moi mili :)

Czy kupował może ktoś okna w firmie Yapi na ul. Krótkiej - okna Jezierskiego?? Okna podobno bardzo dobrej jakości - profil Shuco, ale jak z montażem??? Okna nie tanie, chociaż wycenili na niższą kwotę niż Oknoplast. W sumie to samo pytanie mam o montaż okien Oknoplastu, czy mają dobrą ekipę w Częstochowie (salon na ul. Jana Pawła)??

Pytałam już w paru firmach o okna i ilekroć wymieniam hasło "ciepły montaż" to patrzą na mnie jak na idiotkę podkreślając przy tym, że za dużo muratora czytam, że to bzdury. Po prostu super podejście do klienta :p

Dlatego na placu boju jak dla mnie zostały tylko te dwie firmy (choć Częstochowscy producenci na Vece dawali dużo niższe oferty).

Proszę Was o opinię tych dwóch Częstochowskich przedstawicieli firm Jezierski i Oknoplast :)

A i pytanie dodatkowe, ma ktoś z Was okno balkonowe przesuwne HS z Jezierskiego,niestety nie mają go na wystawce. Jak w działaniu?? Czy ciężko chodzi to podnoszenia, a potem przesuwanie??

Pozdrawiam

Byłas w oknoplus na Krótkiej?

Ciepły montaż robiła u mnie firma Meritum z ul. Krótkiej. Przy montażu okien dodatkowo montuje się specjalną taśmę plus pianka oczywiście. Koszt takiego montażu 50% droższy. Czy warto?... to się okaże kiedyś, ale myślę, że jeśli kupiłam okna dość drogie (potrójne szyby) to na montażu nie powinnam oszczędzać.

Sprawa dość pilna!!

Witam,

jestem na etapie SSO, chętnie usłyszę prawdziwe opinie dotyczące wentylacji mechanicznej

Witam!

Zaglądam tu dosyć często i mam pytanie : czy ktoś z forumowiczów użytkuje ekologiczną oczyszczalnię cieków na tunelach ,mniej więcej coś takiego: http://allegro.pl/m-oczyszczalnia-sc...158044487.html ,jak tak to proszę o opinię.Z góry dzięki

Witam Ja użytkuje taką POŚ z tunelami rozsączającymi lecz firmy SOTRALENTZ - wbrew pozorom firma ma znaczenie.

Jestem zadowolony wszystko OK

W razie pytań proszę o kotnakt

Witam Ja użytkuje taką POŚ z tunelami rozsączającymi lecz firmy SOTRALENTZ - wbrew pozorom firma ma znaczenie.

Jestem zadowolony wszystko OK

W razie pytań proszę o kotnakt

Witam!

Mamy bardzo mało miejsca na działce a o kanalizacji nie ma mowy, gość z firmy, której link zapodałem mówi ,że na 4-5osób wystarczy 5-6 tuneli o łącznej długości ok.7m co by mi idealnie się zmieściło .Mam pytanie jaką łączną długość tuneli macie na Waszej działce no i na ile to jest osób?

Dodam ,że rozmawiałem z przedstawicielem firmy SOTRALENTZ i zaproponował mi 20mb tuneli na moją rodzinę ,wydaje mi się to ciut za dużo .....

Mam pytanie mam dach czterospadowy z trzema facjatkami. nie wiemy z mężem czym pokryć dach. Zastanawiamy sie miedzy gontem a blachodachówką. Może ktoś coś doradzi.

Witam.

Nareszcie jakiś post. Bo myślałem ze jeszcze wszyscy spicie.

Szczerze mówiąc nie wiem co lepsze. Ale ja miałem taki sam dylemat - tylko brałem pod uwagę jeszcze dachówkę.

Ale na twoim miejscu wybrał bym gont. Oglądałem blachodachowki i zastanawiałem się ile ona wytrzyma. Przecież jak się ja weźmie do reki to ona jest cienka jak papier i można ja wyginać palcami. Poza tym , jeśli producent podaje, ze ma grubość np. x to logiczne, ze w miejscu wytłoczenia jest jeszcze cieńsza. Poza tym komfort użytkowania fatalny - hałas, latem gorąco itp. Jeżeli masz poddasze użytkowe - odradzam.

I najważniejsze. gdy ja robiłem dach ( około 5 lat temu ) dach z blachy wychodził tylko 500-1000 pln mniej niż dachówka.

Wiec u mnie blacha od razu była na spalonej pozycji. A swoja droga dach kryty gontem bardziej mi się podoba niż blachodachowka.

Pozdrawiam.

I przy okazji ponawiam pytanie.

Ile płaciliście za przyłączenie gazu do domu?

Wojciech.