Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

My jesteśmy na etapie przygotowania, pan który u nas będzie to robił, swoją pracę wycenił na około 4tyś, potem się okaże czy to około będzie bliżej 5 tyś czy faktycznie 4, odległość od granicy działki to 20m.

Witam.

Ale ta kwota 4 - 5 tys. to jest rozumiem bez oplaty w gazowni (ok. 2,5 tys.) , czy razem.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupę budującą . .Mój domek prawie już gotowy , za 2 miesiące się wprowadzamy . Można o nim poczytać w dziennikach budowy tytuł Budujemy naszego maluszka . Dzięki grupie budującej z Częstochowy trafiłam na super elektryka Pana Grześka , który wraz ze swoim bratem Krzysiem uszczęśliwią kazdego inwestora swoją pracą. Ponadto polecam mojego cieślę Pana Biernackiego z Truskolas i Pana od KG Pana Mazika ( jego robota to majstersztyk ) . Dekarze , to oczywiście forumowi bracia GALOWIE . To podobna najlepsza ekipa dekarska w okolicy. Moje kominy bez kropli deszczu i manimalnej nawet poprawki przeżyły wielkie deszcze letniej powodzi. Jak poczytacie forum , to niestety okazuje się że niemalże każdy komin był do poprawki , po Galach niet . Wogóle cały dach nie wymagał jakielkolwiek poprawki SUUUUPER . Mogę również pochwalić mojego murarza i go polecić. Dlaczego piszę o moich fachowcach - bo pełno na rynku budowlanym partaczy i oszustów. Majstrów jak z koziej dupy trąby . Których błędy rzutują póżniej na komfort mieszkania we własnym domu. Zapraszam na moją stronkę

ACHA , MAM DO SPRZEDANIA ZA 200 ZŁ PALETĘ MAKSA Z KOZŁOWIC I PRAWIE PÓŁ PALETY POŁÓWEK . POZDRO

Witam,

Chciałam poprosic o namiary na wszystkich fachowców, szczególnie na murarz, ale elektryk i dekarz tez wskazani :)

Ja mam dobrego murarza, tylko trzeba na niego poczekac. Na ten rok nabral juz sporo zlecen. Bardzo dokladny, prace czysto wykoanne, terminowy i slowny. Prawdopodobnie na jesieni bedzie robil moje ogrodzenie. Poki co u mnie wymurowal stan '0' i sciany parteru. Pare fotek mozna znalezc na forum PROJEKT CZEKOLADA. Dane kontaktowe na priva.

Witam,

Czy mogę prosić onamiary na "Pana Murzrza " :)

Witam.

Ja mogę polecić dekarza - pan Wilk Kazimierz. Bardzo solidna robota. Robil mi dach z dachówki ceramicznej. Zero uszkodzonych dachówek, wszystko powoli i dokładnie. To najlepszy fachowiec jakiego miałem. Po robocie wszystko posprzątane. Każda przycięta dachówka, każdy kawałek blaszki. Stara dobra szkoła. Jedyna wada - czekałem chyba rok czasu. Ale warto było.

Mogę podać telefon do niego, ale dopiero jak będę w Polsce (pracuje za granica) czyli w okolicach Świat.

Pozdrawiam.

P.S.

Pan Wilk jest z okolic Kłobucka.

Wojciech.

Hej jeżeli chodzi o okna, czy ktoś może kupowała okna z firmy Drutex? Poprosiłam ich o wycene i za wszystkie okna razem z bramą garażową i roletami i montażem powiedzieli mi 17 632 zł. Co myślicie o tej firmie?

Mam takie okno w bloku - okno jak okno, Drutex to producent. Natomiast zakup na ul. Krótkiej (początek, od Warszawskiej) to już średnio dobry pomysł. Ekipa zostawiła syf jak diabli, nic nie zabezpieczali, nic nie sprzątali - gruz w całym pokoju. A to co zachlapali zaprawą wokół oprawionego okna odpadło po pół roku.

• 2 weeks później...
Szukam ekipy do tynkow wewnetrznych cementowo wapiennych ma ktos sprawdzony namiar. Slyszal ktos o firmie TRAD -TYNK Kamila Wojcika z ulicy Swierkowej 3 w Czestochowie

Moje tynki byly robione w grudniu, jeszcze ich nie widzialem. Jak zobacze to polece albo nie. Skresz mial ta sama ekipe, moze on sie wypowie.

Nie znam tej firmy, ale mogę Ci podać namiar na pana Wronę, polecanego już na tym forum. U nas skończył w ubiegłym tygodniu, i to co zrobił na ścianach to mistrzostwo, nie przypuszczałam, że ściany nie gipsowe mogą być tak gładkie. p Mariusz Wrona 604 375 883

A i to była chyba jedyna ekipa, która zostawiła porządek po sobie.

Mam takie okno w bloku - okno jak okno, Drutex to producent. Natomiast zakup na ul. Krótkiej (początek, od Warszawskiej) to już średnio dobry pomysł. Ekipa zostawiła syf jak diabli, nic nie zabezpieczali, nic nie sprzątali - gruz w całym pokoju. A to co zachlapali zaprawą wokół oprawionego okna odpadło po pół roku.

Syf na budowie to niestety 'czestochowski standard'. I niestety czesto jaki porzadek na budowie, taka jakosc prac. Chodzi o dbalosc, albo komus zalezy, albo nie, byle zrobic i brac nastepna robote.

Witam wszystkich użytkowników. Od kilku lat śledzę poczynania i zmagania forumowiczów. Tu odnalazłem wiele ciekawych rozwiązań za co bardzo dziękuję. Od niedawna mieszkam już we własnym domu. Podczas budowy dokonałem kilku modyfikacji w związku z tym pozostało kilka rzeczy:

folia kubełkowa GUTTABETA STAR 1.5x20mb

folia dachowa DORKEN DELTA VENT-N

okno dachowe FAKRO FTP-V 07(140x78 )+ kołnierz

FPP 07( 140x78 )+ kołnierz

wyłaz dachowy WGI 45x75

ceny do uzgodnienia, tel kontaktowy 692156534 po 18

W związku z rozpoczynającym się sezonem budowlanym życzę wszystkim sił i wytrwałości.

Nie znam tej firmy, ale mogę Ci podać namiar na pana Wronę, polecanego już na tym forum. U nas skończył w ubiegłym tygodniu, i to co zrobił na ścianach to mistrzostwo, nie przypuszczałam, że ściany nie gipsowe mogą być tak gładkie. p Mariusz Wrona 604 375 883

A i to była chyba jedyna ekipa, która zostawiła porządek po sobie.

Potwierdzam i polecam :)

Szukam jeszcze kamieniarza do wykonania schodów z granitu koniecznie z montażem macie kogoś sprawdzonego

Parapety zewnętrzne i wewnętrzne. obudowę kominka zamawiałem w firmie Ant-mar Kalej ul. Szkolna 5 a, duży wybór kamieni wszystko dokładnie docięte na wymiar, nie jestem tylko zorientowany co do montażu, ale firmę polecam.

Poszukuję namiarów na gości od ocieplenia i zabudowy poddaszy (karton-gipsem). Ale takich co to robili rok temu i jeszcze nic (albo niewiele) popękało. Bo np. tynkarzy wziąłem i było ok przez trzy miesiące - potem zaczął tynk się sypać i pękać i generalnie jest do .... Więc szukam takich co to nie zeszli z budowy tydzień temu, tylko takich, wiecie, wszechstronnie sprawdzonych :) Z góry serdeczne dzięki.

PS Po budowie zostały mi trzy palety maksów 188x188x288 (czy jakoś tak). Może ktoś buduje garaż, altankę itp. - sprzedam za pół ceny tego co wołają w hurtowniach.