total_sw 14.06.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Witam wszystkich i pozdrawiam.Chcialem Wam powiedziec ze budowe zaczelismy z zona w zeszlym roku Projekt Fraszka lub huragan - sa b. podobne na poczateku czerwca 2004. Forum dosc czesto czytalem lecz nigdy nie pisalem bo wtedy tez nie mialem o czym.(wydawalo mi sie ze bardzo sie to wszystko wleklo) Budujemy systemem gospodarczym. Ekipy jedne wchodza drugie wych. Generalnie jest z nimi naprawde roznie. Teraz moge powiedziec ze jestem na etapie: elektryka, hydraulika, alarm, okna, drzwi zewtrz, brama garaz., tynki gipsowka, wylewki zrobione. Aktualnie ukladane sa plytk, moze za jakies 1-2 m-ce bedziemy klasc parkiet, montowac drzwi wewtrz., ocieplanie skosow w poddaszu, za tydz. bedzie polozony kolor na zewtrz bud.(tynk akrylowy). uffff.... to chyba wszystko;) Budowa jak to mowili moi poprzednicy naprawde wciaga, wydaje sie czasami ze idzie jak krew z nosa, ale ogolnie jestem zadowolony. Jesli ktos by potrzebowal porady to sluze pomoca (jesli chodzi o namiary na fachowcow czy gdzie kupowalem materialy)pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kleco 17.06.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Witam total_sw Napisz mi jaką kupowałeś bramę i drzwi zewnętrzne. Właśnie jestem na tym etapie i szukam czegoś sensownego. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 21.06.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Witaj Anka, w Poraju jeszcze nie mieszkam (choć już bym chciała) na razie budujemy tam dom. Mieszkam w Dąbrowie Górniczej i na każdy wekend jeździmy do Poraja. W Mysłowie byłam raz ( w tamtejszej szkole uczy nasz znajomy i jego matka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
total_sw 22.06.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Witam total_sw Napisz mi jaką kupowałeś bramę i drzwi zewnętrzne. Właśnie jestem na tym etapie i szukam czegoś sensownego. Dzięki Brame kupowalem segmentowa firmy Krispol u dealera na ul. Kiedrzynskiej (Firma Dach-Pol) wymiar 2,5x2,5 - 3200zl z montazem Jesli chodzi o drzwi zewtrz. zamowilem je u stolarza w miejscowosci Wydra (jak sie jedzie na Panki), debowe z szyba wypukla 2500zl pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.06.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Rena, więc w którym miejscu Poraja budujesz? Czy znajomy, który uczy w naszej szkole to J.S.? Jeśli tak, to jego ojciec jest moim sąsiadem, a ja mieszkam dwa domy za szkołą i tam buduję. Dawno temu byłaś w Mysłowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susu 23.06.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Witam total_sw Napisz mi jaką kupowałeś bramę i drzwi zewnętrzne. Właśnie jestem na tym etapie i szukam czegoś sensownego. Dzięki Brame kupowalem segmentowa firmy Krispol u dealera na ul. Kiedrzynskiej (Firma Dach-Pol) wymiar 2,5x2,5 - 3200zl z montazem Jesli chodzi o drzwi zewtrz. zamowilem je u stolarza w miejscowosci Wydra (jak sie jedzie na Panki), debowe z szyba wypukla 2500zl pozdr. total_sw mozesz mi przesłać na priva namiary tego dealera na Kiedrzyńskiej? Jestem na etapie zamawiania bramy, rozmawiałem z dealerem Hormanna i ... nie mogę sie pozbierac bo cena jaka mi podał powaliła mnie na kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 23.06.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 total_sw mozesz mi przesłać na priva namiary tego dealera na Kiedrzyńskiej? Jestem na etapie zamawiania bramy, rozmawiałem z dealerem Hormanna i ... nie mogę sie pozbierac bo cena jaka mi podał powaliła mnie na kolana. Spróbuj jeszcze z bramą Wiśniowskiego - ja kupowałem przy rondzie Al. JPII (dawny salon Opel - Rurarz) - za bramę o wymiarach 2,45 x 2,35 płaciłem z montażem cos ok 3 tys. Pierwotnie chciałem Hormanna, ale ta cena.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susu 23.06.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Dzięki Rydzu,facet od Wiśniowskiego był u mnie wczoraj i lada moment dośle mi wycenę. Brame mam dużą 5,00 X 2,4 więc liczę sie z wysokimi kosztami ale ten Hormann ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
total_sw 23.06.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 jesli chodzi o brame garazowa firmy Krispol:to tak jak wspomnialem wczesniej: Firma Dach-Pol, ul. Kiedrzynskajak sie jedzie od strony rurarza to po prawej stronie przed przejazdem kolejowym, zaraz przy tym CB President.Ogladalem bramy Hormana, Wisniowskiego, Krispol i cenowo najlepiej wyszedl ten ostatni, a jesli chodzi o jakosc to ten Horman wcale nie jest az taki dobry (chodzi mi o roznice cen i jakosc wzgledem tych 3 w/w firm). Po prostu nie ma co przeplacac. Jakosc bram tych firm jest b. zblizona do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 23.06.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Mam prośbę o podrzucenie doświadczeń z wyborem dostawcy okien. Zainteresowałem się ( dzięki Rydzowi) OknoPlusem, wczesniej Tados-Firek i salonem w dawnej Normie ( na Warszawskiej ). Muszę mieć okno 3m rozsuwane i najlepiej nie wymagające odchylenia przy otwieraniu. Pozdrawiam częstochowiaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kortezjan 24.06.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Mam prośbę o podrzucenie doświadczeń z wyborem dostawcy okien. Zainteresowałem się ( dzięki Rydzowi) OknoPlusem, wczesniej Tados-Firek i salonem w dawnej Normie ( na Warszawskiej ). Muszę mieć okno 3m rozsuwane i najlepiej nie wymagające odchylenia przy otwieraniu. Pozdrawiam częstochowiaków. cześć. również mam okna tej firmy najbardziej podobała mi się cena jakość sprawdzi się w praniu , montowałem w kwietniu 2004 cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 24.06.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Muszę mieć okno 3m rozsuwane i najlepiej nie wymagające odchylenia przy otwieraniu. Ja musiałem zrezygnować z rozsuwanego - niestety ze względu na koszty tego rozwiązania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 13.07.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 coś mało widoczna jest ta nasza grupa?czyżby nic się nie działo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.07.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Pewnie dlatego, że się dzieje nikt nie pisze z braku czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 04.08.2005 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 ratunkuczy ktoś przyjdzie nam na ratunek??WYSYPAŁ nam się dekarz,inny polecony przez hurtownię dał wydaje mi sie zaporową cenę/35m2 za dach,30mb za rynny,12mb za gąsior,10 m za kosz ukryty,wole oczka 1200zł,okna dachowe 150 zł,2 parapety 10m-200złrynniki bawolego oka 320 zł/i na gwałt szukamy dekarza.więżbę mamy postawioną i nas teraz zalewa cały czas.czy macie namiary na innych dekarzy z okolic ,krycie dachówką karpiówką,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kleco 14.08.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Witam!!!Chce położyć kostkę granitową. Znacie jakiś dobrych fachowców z naszej okolicy?Za pomoc dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kleco 17.08.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Mam prośbę o podrzucenie doświadczeń z wyborem dostawcy okien. JA wybrałem TP-OKNA z profilem Veki. Są na ul. Krótkiej. Uważam że mają dobre ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 20.08.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Mają mi zamontować w poniedziałek ( z tygodniowym poślizgiem) okna z byłej NORMY 2000 ( na Warszawskiej). Ciekawe czy sie pojawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 23.08.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Bardzo prosiłbym o namiary na tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawinia 23.08.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Bardzo prosiłbym o namiary na tynkarzy. p. Wąpierski 605-698-909 robi tynki maszynowo i nawet porządnie. Co do cen to nie znam szczegółów bo wszystko załatwia mąż, ale podobno nie jest drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts