maloszyce1 20.10.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Mam pytanie budowę będzie u mnie prowadziła firma romex z Bugajskiej(wylot na olsztyn) ma ktoś o nich jakieś opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plecak2 24.10.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Co do bloczków to również polecam od Wineckiego - sąsiad obok buduje z nich i na prawdę są ok, wymiar, twardość. Ja budowałem z Kost - betu i również super - cena podobna...na poczatku sezonu około 3 zł szt, teraz około 2,10. Winecki beton również super. Dziennik mnie wzywa więc jdę spać bo jeszcze się skuszę i będę uzupełniał zaległości do rana a tu trzeba wstać raniutko, żeby przed pracą jeszcze na budowie coś poczarować. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1 26.10.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Witam. Mam do sprzedania 10 paczek styropianu, pozostałość po dociepleniu. Styropian firmy Swisspor ,lambda = 0.031, grubość 180 mm.Pozostało mi jakieś 10 paczek. Zainteresowanych proszę o kontakt na priva. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plecak2 27.10.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Jaki styropian dawaliście do fundamentów - grubość, parametry.I w jakiej kolejność warstwy?Ja planuję betonity dysperbitem( już zrobione ) na to styropian min 10cm do fundamentów na klej lub piankę (do okoła + placki) i na koniec kubełkowa. Są też propozycje by ten styropian siatką i klejem min 2x i jeszcze jedna warstwa dysperbitu, ale wydaje mi się ,że jeżeli mam spoko piasek i sucho na działce to chyba taka opcja jest niepotrzrebna. U znajomego nie smarowali fundamentów dysperbitem tylko styrodur do betonitów i dopiero na niego dysperbit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrinka78 06.11.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Hej!Czy macie doświadczenia w dziedzinie instalowania Przydomowej Oczyszczalni Ścieków? Interesuje mnie funkcjonalność, czy co parę lat trzeba cały system wymieniać włącznie ze zmianą miejsca na działce, czy jakieś problemy z użytkowaniem się pojawiają typu zapychanie się itd. no i koszt takiej oczyszczalni oczywiście , polecani wykonawcy. Będę wdzięczna za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plecak2 06.11.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Hej! Czy macie doświadczenia w dziedzinie instalowania Przydomowej Oczyszczalni Ścieków? Interesuje mnie funkcjonalność, czy co parę lat trzeba cały system wymieniać włącznie ze zmianą miejsca na działce, czy jakieś problemy z użytkowaniem się pojawiają typu zapychanie się itd. no i koszt takiej oczyszczalni oczywiście , polecani wykonawcy. Będę wdzięczna za informację Witam poczytaj na stronach : http://oczyszczalnia.net/view_document/Oczyszczalnie-biologiczne_12 http://www.zieloneoczyszczalnie.pl/ - Osobiście zastanawiam sięnad tą oczyszczalnią montowaną w podjeździe z tych "zielonych oczyszczalini". Moja wiedza jest niestety tylko teoretyczna, oparta w dużej mierze o net i fora, ale podobno mój sąsiad ma oczyszczalnie i nie ma problemów z nią. Przy okazji zapytam go o szczegóły. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1 18.11.2012 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Witam.Pochwalcie się, gdzie zamawialiście meble kuchenne. Bardzo proszę o wszystkie negatywne i pozytywne opinie.Tych firm jest trochę i każda się przechwala. Jeśli jest to możliwe, to ci zadowoleni niech się pochwala także fotkami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebm 27.11.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 szukam sprawdzonych fachowców do sufitów podwieszanych. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1981 30.11.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Jaki styropian dawaliście do fundamentów - grubość, parametry. I w jakiej kolejność warstwy? Ja planuję betonity dysperbitem( już zrobione ) na to styropian min 10cm do fundamentów na klej lub piankę (do okoła + placki) i na koniec kubełkowa. Są też propozycje by ten styropian siatką i klejem min 2x i jeszcze jedna warstwa dysperbitu, ale wydaje mi się ,że jeżeli mam spoko piasek i sucho na działce to chyba taka opcja jest niepotrzrebna. U znajomego nie smarowali fundamentów dysperbitem tylko styrodur do betonitów i dopiero na niego dysperbit. nie wiem czy nie za późno w styropian wchodzą myszy styrodur jest lepszy ja dałem styropian bo mi nikt tego nie powiedział na to siatka z klejem dysperbit i folia kubełkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 30.11.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Może komuś zostały dachówki?Kupię 80 szt. dachówek Creaton Harmonie winna angoba. Odstąpię kilkadziesiąt metrów listwy startowej do ocieplenia 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
draco20051 04.12.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Sprzedam 5 rolek siatki do ociepleń. Została mi po ociepleniu domu. Cena 50 pln za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plecak2 07.12.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Mój styropian podobno nie trzeba zaciągać klejem i siatkom. Jak wreszcie znajdę czas to uzupełnię dziennik i wkleję foto z ocieplania fundamentów. Myszy...nie umiem odpowiedzieć, czy to może być problem, ale deklaruję, że jak się pojawią to będę walczył. Bez walki nie dostaną mojego styropianu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzu007 15.12.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 witam poszukuje informacji o firmie http://www.yest-okna.pl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwestra8 16.12.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witam wszystkich uczestników Grupy, Budujemy dom w Gruszewni. Stan surowy za nami ) Kończymy więźbę. Na tą chwilę mogę polecić ekipę murarską i solidnego KierBuda. Materiały - Bauland, częściowo Bislex, Beton - Kocela. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem, może ktoś buduje w pobliżu? (razem raźniej ) Sam poszukuje aktualnie ekipy tynkarskiej. Dzięki forum mam parę namiarów, będę sprawdzał. pozdrawiam wszystkich Proszę o namiary na twoją ekipę budowlaną. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwestra8 16.12.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Proszę o podanie namiarów na polecone ekipy budowlane. Z góry dziękuję za pomoc. (część namiarów już mam z forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrinka78 18.12.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Jak myślicie czy cena za docieplenie ścian.zewn z kolorem już na gotowo ale bez materiału 45zł (planowo dopiero wrzesień 2013r.) i cena za tynki cem-wap 15 zł (roboty tez przyszły rok) to dobre ceny w naszym mieście czy za drogo? swoją drogą czy ten tak rozreklamowany kryzys w budowlance wpłynie znacząco na ceny wykonawców w przyszłym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 18.12.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Jak myślicie czy cena za docieplenie ścian.zewn z kolorem już na gotowo ale bez materiału 45zł (planowo dopiero wrzesień 2013r.) i cena za tynki cem-wap 15 zł (roboty tez przyszły rok) to dobre ceny w naszym mieście czy za drogo? swoją drogą czy ten tak rozreklamowany kryzys w budowlance wpłynie znacząco na ceny wykonawców w przyszłym roku? Ja placilem 30 PLN za docieplenie, zaciagniecie siatki i gruntowanie, pozostalo polozenie tynku ( jeszcze nie zdecydowalem jaki) ok 10-12PLN/m2, czyli w sumie wyjdzie jakies 40-45 PLN/m2, za tynki wewnetrzne cementowo -wapienne placilem 14PLN/m2. Za gladzie 18PLN/m2 ( glownie sufity, salon i klatka schodowa). Teraz pewnie bym sie zdecydowal na tynki gipsowe, duzo taniej a efekt prawie jak przy gladziach. Co fachowiec to inna cena, ja szukam glazurnika , normalnie ceny 45 PLN/m2, ale znalazlem vicemistrza polski w ukladaniu glazury i powiedzial 60-70 z terminem na lato 2014. Wiec sa chetni nawet na taka cene, ale cos za cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawror 22.12.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Witam, Mam do sprzedania barak\kontener budowlany o rozmiarach 2,3m x 6m. Wykonany z solidnej blachy falistej aluminiowej.Idealne na działkę lub przydatne podczas budowy...... Buda znajduję się w Częstochowie na Lisincu. Zdjęcia do obejrzenia https://plus.google.com/photos/105605934102017833355/albums/5824707931479038657Tel. 601579843email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek77 01.01.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Witam wszystkich z nowym rokiem życzę wszystkim wszystkiego najlepszego jak najmniej pseudofachowców i prosze nie bójcie się pisać o pseudofirmach ,które chcą nas doprowadzić do grobu ze swoimi pseudoumiejętnościami. Na wszystko co robicie na budowie, romoncie mieszkania UMOWA i potwierdzenia przyjęcia pięniędzy chociażby toby był kolega, przyjaciel itd. Do swojej listy pseudowachwców i wyłudzaczy przestrzegam przed firmą EGO-BUD Robert Chwalba - Częstochowa wyłudził pieniądze, nie rozliczył się z materiałów, wszystkie ściany wygladały jak po trzęsieniu ziemi. Piszcie o takich cwaniakach ,którzy chcą się szybko dorobić i myślą że jak założą firmę to już są fachowcami i wszystko potrafią zrobić. Wszyscy dobrzy wyjechali do pracy za granicą i zostali tylko butelkowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi29 02.01.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Jak myślicie czy cena za docieplenie ścian.zewn z kolorem już na gotowo ale bez materiału 45zł (planowo dopiero wrzesień 2013r.) i cena za tynki cem-wap 15 zł (roboty tez przyszły rok) to dobre ceny w naszym mieście czy za drogo? swoją drogą czy ten tak rozreklamowany kryzys w budowlance wpłynie znacząco na ceny wykonawców w przyszłym roku? Dobra cena za tynki wewnętrzne( u mnie 2 zł drożej ale pustak był nierówny więc się naklęli panowie,ale za to tynk zatarty filcem i wygląda naprawdę nieźle,tak że odpuszczam sobie gipsowanie),za ocieplenie u mnie 35zł(styropian,klej,siatka,klej,klej,grunt,tynk).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts