Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

Czy ktoś może z szanownych forumowiczów użytkuje,bądź ma zamiar użytkować POMPE CIEPŁA...jestem zainteresowany tematem,głównie chodzi mi o firmy które zajmowały się u Was montażem,ale również o rodzaj,firmę i oczywiście koszty całego przedsięwzięcia.Bardzo proszę o odpowiedź,może być na priv.Dziękuję i pozdrawiam.adi.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobra cena za tynki wewnętrzne( u mnie 2 zł drożej ale pustak był nierówny więc się naklęli panowie,ale za to tynk zatarty filcem i wygląda naprawdę nieźle,tak że odpuszczam sobie gipsowanie,za ocieplenie u mnie 35zł(styropian,klej,siatka,klej,klej,grunt,tynk).pozdrawiam

Hej,

mam prośbę o namiary (może być na priv) na Twoje ekipy od tynkowania i docieplania, a może masz kogoś sprawdzonego od hydrauliki?

Witam.

Co do schodów, to powiem , ze te firmy z Cz-wy to jakiś kosmos. Po wielu poszukiwaniach zamówiłem schody w pewnej firmie z okolic Kalisza.

Montaż pod koniec lutego i dopiero w tedy napisze więcej. Ale do tej pory przynajmniej profesjonalne podejście do tematu. Cenowo 30 % taniej jak w Częstochowie i gość nie marudzi. Nie ma problemu, żeby przyjechać ( już 2 razy jak dotąd ) na pomiary. Zobaczymy jak wyjdzie, ale mam nadzieje ze OK.

Pozdro.

Witam.

Co do schodów, to powiem , ze te firmy z Cz-wy to jakiś kosmos. Po wielu poszukiwaniach zamówiłem schody w pewnej firmie z okolic Kalisza.

Montaż pod koniec lutego i dopiero w tedy napisze więcej. Ale do tej pory przynajmniej profesjonalne podejście do tematu. Cenowo 30 % taniej jak w Częstochowie i gość nie marudzi. Nie ma problemu, żeby przyjechać ( już 2 razy jak dotąd ) na pomiary. Zobaczymy jak wyjdzie, ale mam nadzieje ze OK.

Pozdro.

Wojciech, trzymam kciuki. Moglbys mi na priva napisac, gdzie w Czestochowie nie warto marnowac czasu na szukanie schodow, prosze ? No i oczywiscie nie moge sie doczekac Twoich opinii o stolarzu z Kalisza, ale to w lutym :) Zdjecia tez mile widziane.

Moi drodzy, bardzo prosze o namiary na ekipe od balustrad/barierek, tych wewnetrznych i zewnetrznych. Bedzie troche kutego przy schodach wewnetrznych, niestety czestochowskie firmy marnuja moj i swoj czas, przyjezdzaja na pomiar, potem umawiaja sie na drugi, nie przyjezdzaja, nie dzwonia, trudno sie z nimi skontaktowac. Tak juz przetestowalem 3 firmy z okolicy. Dramat. Ja juz nie mam sily za nimi latac

Poszukuję glazurnika!!!! Jeśli ktoś może polecić sprawdzonego i dokładnego w swojej pracy fachowca, będę bardzo wdzięczny za pomoc...

...jestem pedantem...zniosę myśl o tym że w niektórych miejscach obróbka dachowa jest krzywo położona, albo rynna spustowa "trochę" odbiega od pionu..ale niedokładnie położonych płytek nie przeżyje:)

A korzystając z okazji:

Jeśli ktoś potrzebuje styropian (grafitowy Lambda 0,31) podłogowy albo fasadowy gr. 10, 5, 3, 2 cm, to chętnie podzielę się pozostałościami (producenci: Swisspor, Neotherm).

Mam też nadmiar podsufitki GAMRAT w kolorze grafitowym (listwy J, panele).

Odbiór w okolicach Myszkowa.

Szukam stempli, żeby ogrodzić działkę. Ma ktoś do sprzedania? Garaż blaszak też by się przydał, więc jak ktoś kończy budowę, prosze o kontakt.

Pozdrawiam

Witam. Miałem podobny problem. Jak upierasz się przy stemplach, to poszukaj w "pośredniku".

Polecam ogrodzenie betonowe i przy okazji możesz z tego materiału zrobić szopę. Tylko musisz sobie załatwić coś na dach. Ja tak to sobie wymyśliłem. Po rozebraniu szopy uzupełnię brakujące ogrodzenie i wychodzi, że mam szopę za darmo. Zerknij do mojego dziennika, którego niestety nie mam czasu uzupełnić, ale o ogrodzeniu coś napisałem.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Poszukuję glazurnika!!!! Jeśli ktoś może polecić sprawdzonego i dokładnego w swojej pracy fachowca, będę bardzo wdzięczny za pomoc...

...jestem pedantem...zniosę myśl o tym że w niektórych miejscach obróbka dachowa jest krzywo położona, albo rynna spustowa "trochę" odbiega od pionu..ale niedokładnie położonych płytek nie przeżyje:)

Mogę polecić firmę Precyzja-bis. Solidni fachowcy, ale trzeba mieć cierpliwość, bo terminy odstraszają. Płytki to jedyna rzecz, do której nie mam żadnego "ale" w moim domu. Telefon mogę podać na priv :)

• 2 weeks później...
Dzięki za odpowiedź a jednocześnie poproszę na namiary do tej firmy na priv:)

Jeżeli jeszcze nikogo nie znalazłeś zadzwoń do ludzi, do ktorych namiary wysłałam Ci na prv.

Perfekcyjnie kładą płytki. Każdy szczegół jest przemyślany. Nie wiem jedynie, czy będą mieli w tej chwili czas.

Może jak skończą u mnie to znajdą jakiś wolny termin. Namiary na prv

• 2 weeks później...
Witam, czy ktoś może polecić mi ekipę od hydrauliki (łącznie z gazem)?

Witam.

Spokojnie mogę polecić Eco-Instalbud z ul. Warszawskiej. U mnie robili cala instalacje + poprawki po poprzednim partaczu.

Wszystko działa jak należny. Piec gazowy + zasobnik 300 litrów + kominek z płaszczem wodnym. Gazu nie podłączają do domu, ale współpracują z gościem, który wszystko załatwia i podłącza na zewnętrze i wewnątrz budynku . Ja tylko musiałem 2-3 razy podjechać do gazowni celem podpisania dokumentów.

Pozdrawiam.