Malcolm 02.07.2013 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 A ja szukam firmy do wylewek maszynowych, możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebm 08.07.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Polecam Pana Henryka, niestety nie mam nazwiska 693 466 441 Wylewki prosto i profesjonalnie. Jako jedyny przyjechał pomierzyć pomieszczenia przed wylewkami, żeby było wiadomo jak gruby styropian dać. Zdecydowanie polecam, polecony mi też z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1 17.07.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Witam. Ale tu u nas cisza, nikt nic nie pisze. Rozumiem, ze biedny region. To poproszę namiary od gości od ogrodzeń z klinkieru. I podzielę się spostrzeżeniami po moim ostatnim rachunku za ogrzewanie.Otrzymałem rachunek za gaz za miesiące 02, 03, 04, 05 w wysokości 1200 zl. Gazu używam do grzania i do cieplej wody użytkowej. Co prawda mam jeszcze kominek z płaszczem wodnym, ale spaliłem w nim drewna za jakieś 200 zl. Po prostu jak mnie nie ma w domu, to nie ma kto palić (pracuje poza granic).Konkluzja - warto wydać trochę więcej kasy na docieplenie i lepsze materiały izolacyjne. Przy najmniej ja tego nie żałuję. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 26.07.2013 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Witam. Ale tu u nas cisza, nikt nic nie pisze. Rozumiem, ze biedny region. To poproszę namiary od gości od ogrodzeń z klinkieru. I podzielę się spostrzeżeniami po moim ostatnim rachunku za ogrzewanie. Otrzymałem rachunek za gaz za miesiące 02, 03, 04, 05 w wysokości 1200 zl. Gazu używam do grzania i do cieplej wody użytkowej. Co prawda mam jeszcze kominek z płaszczem wodnym, ale spaliłem w nim drewna za jakieś 200 zl. Po prostu jak mnie nie ma w domu, to nie ma kto palić (pracuje poza granic). Konkluzja - warto wydać trochę więcej kasy na docieplenie i lepsze materiały izolacyjne. Przy najmniej ja tego nie żałuję. Pozdro. Możesz napisać jakiej wielkości masz dom i czym ocieplony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK INVEST 28.07.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Zgadzam się, że nie warto oszczędzać na materiałach typu styropian czy wełna. Ja na ścianach mam styropian Genderka MAX 15cm, ocieplenie dachu wełna Knauf 0,039 15cm + 5cm i to daje mi koszt ogrzania domu 130m2 - ok 2500zł na całą zimę (piec na miał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 28.07.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Zgadzam się, że nie warto oszczędzać na materiałach typu styropian czy wełna. Ja na ścianach mam styropian Genderka MAX 15cm, ocieplenie dachu wełna Knauf 0,039 15cm + 5cm i to daje mi koszt ogrzania domu 130m2 - ok 2500zł na całą zimę (piec na miał). Oczywiscie ze nie warto oszczedzac, szczegolnie jak sie te materialy sprzedaje i z tego zyje Amen. szkoda tylko ze jak chcialem od Was kupic styropian i welne , to olaliscie moja korespondencje mailowa cieplym moczem. Ostatecznie styro Knaufa 0,031 grafit kupilem od Hurtowni Jan Mesjasz na Wreczyckiej (bez problemu, na czas, po uzgodnionej cenie, super kontakt mailowy/telefoniczny, nawet nie wiem jak wyglada obsluga tego sklepu). Welna przyjechala gdzies spod Strzelec Opolskich (Allegro). Wszystko zalatwiane mailem/telefonem, bez starty czasu na jezdzenie po hurtowniach. Co do parametrow termoizolacyjnych to tylko, tylko....styropian grubosc standardowa, 5cm welny pod krokwie to za malo, teraz daje sie min 8-10cm, albo i wiecej jesli jest miejsce. 0,039 to przecietna welna, fakt ze kosztowo optymalna. Dom 130m2, czyli jak wiekszosc, znajomy na gazie pojechal ponizej 1200m3 za caly rok czyli zmiescil sie w 3000PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 29.07.2013 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Znacie firmę co zrobi podbitkę z drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 30.07.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Znacie firmę co zrobi podbitkę z drewna? masz na mysli zewnetrzna podbitke ? jesli tak, to czy zastanawiales sie nad innymi opcjami niz drewno ? chodzi mi o wzgledy finansowe/estetyczne/praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont 02.08.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 witamodsprzedam walec ogrodowy FISKARS - dobry solidny cieżki i tanio.firmy nie trzeba reklamowac a stan bdb wiecej na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1 16.08.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Możesz napisać jakiej wielkości masz dom i czym ocieplony? Dom o powierzchni 150m2, ściany ocieplone styropianem o grubości 18cm, współ. lamba = 0,031, skosy poddasza ocieplone pianą zamknięto-komórkową, grubość 15cm, na podłodze styropian o grubości 18cm, współ. lamba = 0,036. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawror 21.08.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam, Możecie kogoś polecić do sufitów karton gipsowych oraz ocieplenia budynku styropianem..... [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 29.08.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 WitamPoszukuję sprawdzonego fachowca od parkietów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plysa 04.09.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Czy może mi ktoś polecić dobrego i solidnego murarza z okolic kłobucka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1 08.09.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Witam.Potrzebuję dokupić jedną sztukę gąsiora oraz jedną sztukę dachówki krańcowej prawej z firmy Tondach Falcowka 11. Może komuś zostało po budowie dachu, chętnie odkupię. Ja mogę zaoferować (ponieważ mi pozostało) około 10 sztuk dachówki podwójnej (z podwójnym zamkiem) oczywiście z tej samej firmy. Kolor dachówki to ceglasta angoba.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klabcoha 22.09.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Witam, wszystkich budujących i tych którzy są szczęśliwymi posiadaczami swoich domów. Ja niestety jestem pełen strachu ale i podekscytowania dopiero na etapie projektowania swojego domu. Bardzo chcę się dowiedzieć co myślicie o ogrzewaniu gazowym które mam w drodze przy domu + wentylacja mechaniczna z reku i do tego klimatyzacja? Buduję parterowy dom o powierzchni 160m mieszkalnej + 40m gospodarczej w tym garaż. Pytam, bo po upałach tego lata pomyślałem, że może założenie klimatyzacji centralnej z możliwością dogrzewania nie jest złym pomysłem na etapie projektowania domu ze względu na późniejsze koszty. Jeżeli nie wiecie zbyt wiele, to może znacie firmę w Częstochowie w której mógł by zasięgnąć opini? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt0fk 08.10.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Witam wszystkich!Widziałem wcześniej posty o kosztach ocieplania domu styropianem. Czy ktoś z Forumowiczów może polecić solidną ekipę do docieplenia domu (najlepiej z namiarami telefonicznymi)? Czy ocieplał ktoś dom w listopadzie? Czy może lepiej poczekać do wiosny?Z góry dziękuję, Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 12.10.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Witam wszystkich! Widziałem wcześniej posty o kosztach ocieplania domu styropianem. Czy ktoś z Forumowiczów może polecić solidną ekipę do docieplenia domu (najlepiej z namiarami telefonicznymi)? Czy ocieplał ktoś dom w listopadzie? Czy może lepiej poczekać do wiosny? Z góry dziękuję, Krzysiek. Jak jest temperatura na plusie to i w grudniu mozna zrobic docieplenie, problemem moze byc przymrozek w nocy i po sprawie. Pytanie czy to warte ryzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 27.10.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Przepraszam, że nie odpisuje...nawet nie mam czasu zaglądać na forum... ...mógłby mi ktoś polecić sprawdzonego glazurnika? Potrzebuję położyć płytki w wc i łazience. Z góry dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 09.01.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Przepraszam, że nie odpisuje...nawet nie mam czasu zaglądać na forum... ...mógłby mi ktoś polecić sprawdzonego glazurnika? Potrzebuję położyć płytki w wc i łazience. Z góry dziękuję... Pewnie już nieaktualne...ale na wszelki wypadek;) Ligęza 691969506 Znalazłeś kogoś od podbitki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacos22 12.01.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam. Poszukuję osobę-osób do zabudowy płytami k-g. Jeżeli ktoś z Państwa zna solidnych no i stosunkowo niedrogich wykonawców proszę o namiary. Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts