forum_user 26.01.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 JBL, pisałeś, że byłeś zadowolony ze swych tynków. Może podasz mi namiary na tych tynkarzy z Panek? Ekipa do tynków zwykłych pilnie potrzebna.A co Ci się dzieje z tym kotłem, że go tak co rano pilnujesz? Jesteś zadowolony z żeliwnego kotła. Sami nie wiemy jaki piec maMY KUPIĆ, JEŚLI CHODZI O ŻELIWNE ZASTANawialiśmy się nad Lingiem Kombi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 26.01.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Telefon poszedł naPW.Co do kotła, to na początku sprawdzałem go co kilka godzin. Wystarczyłoby żeby wybiło korek ( co się raz zdarzyło ), lub jakiś ciekawski dowcipniś i piec gaśnie. A przy takich mrozach jakie były to mogiła. W budynku miałem podczas rozpalania -5 stopni. Dzisiaj nagrzało się do 14 i w końcu mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.01.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.01.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Dzięki JBL znalazłam wreszcie tynkarza. O dziwo pan Wrona ma do nas dosyć kawał drogi, ale nie robi z tego problemu. Będzie robił tynk zacierany piaskiem kwarcowym. Tylko cena trochę wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.01.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 JBL, jak tam Twój kocioł, udało Ci się go wyregulować? Ty już mieszkasz w nowym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 31.01.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Dzisiaj było w budynku 20 stopni i 67 % wilgotności, na piecu mam 58 stopni - czyli w końcu spokój. Zostały łazienki, podłogi, malowanie. Dzwi i schody się "robią". Mamy nadzieję zakończyć budowę w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.02.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 To masz już problem z kotłem z głowy. Oj, my też naoglądaliśmy się kotłów, w ciągu miesiąca musimy coś kupić. Przyznam, że Kielara oglądaliśmy w Cz-wie, bardziej jednak spodobał nam się Ling Combi, bo ma on płaszcz wodny na dole, tam gdzie retorta. Kielar tego nie ma, więc ma trochę mniejszą sprawność. Potem wahaliśmy się nad zwykłym Lingiem, Żywcem i Sasem. Wybierzemy raczej tego Sasa, bo mamy możliwość go kupić z 7% VAT. Tym bardziej, że w przyszłości chcemy kupić do niego palnik na owies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.02.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Widzę, że nasze forum zupełnie padło. Może wiosną trochę się tu ożywi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 03.02.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Ja was czytam często a nic nie piszę bo nie ma o czym, no chyba żeby sie pochwalić jakich to mamy "zmyślnych" urzędników w zakładzie energetyki z Częstochowie. Wyobraźcie sobie ze oni chcą od nas dokumenty do sporządzenia umowy na założenie prądu ( do tej umowy co to ją mamy już od 4 lat...hahaha). Ja nie rozumiem jak można być tak niefrasobliwym i nierzetelnym i jeszcze dzwonić do mnie i pytać na jakiej podstawie dostałam pozwolenie na budowę... przecież to już bezczelność aby być takim do bani urzędnikem. Ja jak czegoś nie wiem , nie jestem pewna to próbuję to wyjaśnić a nie wprawiać w osłupienie poważnych ludzi!!!!No ale myślę że przez prezesa zakładu energetyki, który po mojej interwencji na pewno ustawił niogrzecznych urzędników do pionu dostanę wreszcie warunki do podłączenia prądu do budowy.Na pewno od wiosny zaczniemy działać na budowie!! Ale jestem optymistką co nie ... ha ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.02.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Rena, gdybyś nie była optymistką, pewnie byś nigdy nie zaczęła budować jak reszta budujących. Napisz na jakim etapie zakończyliście budowę i co będziecie robić na wiosnę. My planujemy tynki i wszelkie instalacje oraz wykończenie piwnicy na gotowo tz. płytki i panele ścienne wszędzie gdzie się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 12.02.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Proszę pomóżcie.Jestem po wstępnych rozmowach z potencjalnym wykonawcą stanu surowego zamkniętego. Pan wycenił robociznę na 35 000zł. Dom ma powierzchnię 140 m-parter+ poddasze użytkowe. Dom byłby kryty gontem. Czy to dużo?Podobno jest solidny i wygląda na bardzo dokładnego. Ale to chyba drogo. Może macie kogoś sprawdzonego w niższej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.02.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Wiecie może gdzie w naszych okolicach można nabyć piasek kwarcowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 13.02.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Też jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.02.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Znzlazłam w necie piaskarnie pomiędzy Gliwicami a Kędzierzynem-Koźle w Kotlarni. Piasek płukany w zależności od granulacji kosztuje tam od 12 do 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.03.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Mamy już na pięterku zrobione tynki. Są równe i gładziutkie, o wiele ładniejsze niż tynk gipsowy . JBL, jeszcze raz dzięki za namiary na firmę p. Wrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 02.04.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 JBL lub Anka czy mogę prosić o telefon do tynkarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 02.04.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Jasne, Juras. Podaję namiary, gdybyś się nie mógł dodzwonić, to Ci jutro spiszę kilka numerów do firmy z ich samochodu. Powiedz, że dała Ci numer Anka Węgrzyn z Mysłowa - 0602367078. Myślę, że się ekipa nie obrazi, że podaję numer na forum publicznym. W sumie chłopaki nie mają się czego wstydzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 02.04.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Anka nawet się nie wysilaj ze spisywaniem numerów, bo jedynym właściwym jest ten , który już podałaś . Wszystko trzyma krótko pan Antoni i jego trzeba molestować ( tzn rozmawiać ). Tak btw ciężkie zdziwienie zaliczyliśmy w piątek. Od środy brukowano nam podjazd i chodnik. We czwartek wieczorem żona sprowadziła jakiegoś magika od tzw zieleni, bo otoczenie domu to jedna olbrzymia góra gruzu i błotko. W piątek po południu teren wyrównany i bez hałdki. Pomyślałem sobie, że sprawny facet, z błędu wyprowadzili mnie płytkarze. Przyjechał pan Wrona ( z ekipą ) i posprzatali ( a z budowy wynieśli się w listopadzie ). Moze ktoś zna kogoś dobrego od zieleni, bo człowiek z Libidzy miał oddzwonić we czwartek i chyba mu się telefon zepsuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 03.04.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Wielkie dzięki Anka, a czy brałaś w końcu ten piasek płukany z Kotlarni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.04.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 JBL, syn p. Wrony mówił mi, że oni mają w planach rozwinąć działalność na zakładanie ogrodów. Możesz być więc pierwszym klientem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts