magdac. 13.06.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 No niestety, chętnie bym zobaczyła mój domek w rzeczywistości, no ale coż . Mężczyźni są wszędzie ehehe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mo_ 14.06.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 witam-witam… Co prawda nie mam w planach żadnej budowy w najbliższym czasie, ale jakaś mała rozbudowa pląta mi się po głowie. A że już wiem, że nie będzie ona taka prosta w realizacji to chęć szukania pomocy zaprowadziła mnie na to forum. Jestem z Częstochowy więc jeśli pozwolicie to pragnę zwiększyć grono grupy częstochowskiej pozdrawiam mo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.06.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Mo, czuj się przyjęty do grupy. Jak widzisz jest nas tu bardzo niewiele a czym nas więcej tym raźniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mo_ 15.06.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 przyjęta... pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.06.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 O, to tutaj dominują kobietki . Oczywiście, jesteś przyjęta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 15.06.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 witaj mo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 16.06.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Witaj w gronie mo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.06.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Co u Was? Zaczął ktoś już budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mo_ 20.06.2006 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 ja właśnie jestem po rozbiórce rozebrane zostały stare niewykorzystywane budynki gospodarcze za które tylko płaciliśmy podatek - teraz nic tylko trzeba nawieźć ziemię - całe tony... pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.06.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 To pewnie gruzu, cegieł, kamienia Wam nie brakuje. Skądś to znam, pamiętam księżycowy krajobraz po rozbiórce na mojej działce.A co będziecie rozbudowywać i kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 20.06.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Witajcie, dawno mnie tu nie bylo ale bylam duchem bo czytalam wasze wypowiedzi. U mnie na budowie nic nowego, czekamy na odbiór przylącza do sieci elektroenergetycznej. Wreszcie może zaczniemy budowę na poważnie, choć trudno budować na poważnie z jednej pensji (ja ciągle nie mam pracy). W tym roku planujemy instalacje i tynki, jesienią gdy wyschną tynki wstawimy okna i drzwi i jak dobrze pójdzie to będzie tyle. Jak Wam zazdroszczę gdy czytam o Waszych budowach - ciekawe kiedy u mnie będą takie postępy jak na innych budowach. Może dopiero wtedy gdy dostanę pracę i zacznę zarabiać. A na budowie do tej pory większośc prac wykonywaliśmy sami systemem gospodarczym, jest to bardzo duża oszczędnośc funduszy tym bardziej gdy tak jak nam nie śpieszy się z przeprowadzką i mieszkamy daleko od naszej budowy ( 50 km w jedną stronę).Wprawdzie ja chcialabym przeprowadzić się jak najszybciej ale nic nie mogę na to poradzić że takie czasy i pracy brak. A już chcialabym zająć się moim ogrodem, wprawdzie posadziliśmy kilka świerków i jodel ale większość uschla bo zbyt rzadko byly podlewane. P.S. przepraszam za tekst bez literki l z kreską ale padla mi ta literka na nowej klawiaturze.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.06.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 witaj Rena nie doluj sie prosze,marzenia sie spelniaja,niektore szybciej,niektore woniej.malymi kroczkami ,ale do celu.zycze ci usmiechu na twarzy (masz cel w zyciu,nie wegetujesz,to piekne) P.S. przepraszam za brak polskich liter ....taka klawiatura nie znajaca polskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.06.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Rena, a jak często jesteście na swojej działeczce? Bardzo rzadko ostatnio piszesz . Tynki i instalacje będziecie robić sami czy ktoś Wam je będzie robił? Twój mąż mógłby sobie podać ręce z moim, on też prawie wszystko sam robi. W sumie nie robił tylko samodzielnie ogrzewania, elektryki i tynków. Obecnie bawi się z wylewkami, bo nie można nigdzie znaleźć miksokreta. Szukasz pracy wyłącznie w swoim zawodzie (jaki masz zawód?) czy obojętnie jakiej? Ja w swoim zawodzie też nie mogę znaleźć pracy, więc prowadzę z mężem sezonową działalność gospodarczą. Od stycznia do końca lipca mamy wolne, potem intensywnie pracujemy i bardzo nam to odpowiada. Dzięki półrocznym wakacjom można wiele samemu zrobić przy domu . W Waszych stronach znajduje się wiele zakładów dziewiarskich, więc gdy będziecie już mieszkać w Poraju, zawsze można gdzieś dorobić . A co robi Twój mąż? W sumie budową nie ma się co dołować. Najważniejsze, że chociaż powoli, zawsze do przodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.06.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 dokadnie sluchaj kolezanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 21.06.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 witam wszystkich forumowiczów czestochowy i okolic i odrazu zapisuję się do klubu. Coprawda narazie to nie są jeszcze moje okolice, ale mam nadzieję, że będą. Razem z Piotrem, który chyba juz tu zaglądał pod nikiem (pietrek) budujemy domek w Kłobucku. Ponieważ on chwilowo nie ma dostępu do netka mam pytanie. Szukamy ekipy do c.o. Czy ktoś mógłby nam kogoś ewentualnie polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.06.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Pineska.........pozdrawiam nie pomoge ci zbyt wiele,bo jeszcze nie buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mo_ 21.06.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 To pewnie gruzu, cegieł, kamienia Wam nie brakuje. Skądś to znam, pamiętam księżycowy krajobraz po rozbiórce na mojej działce. A co będziecie rozbudowywać i kiedy? rozbiórka była za gruz-więc sie nam upiekło z tym całym bałaganem chcielibyśmy dobudować kiedyś przybudówkę do domu-ale wiem, że będzie kiepsko bo jesteśmy tylko współwłaścicielami w "naszej" nieruchomości a jeden z współwłaścicieli z czystej złośliwości nie wyrazi nam na to zgody generalnie poszukuję namiarów na jakieś dobrego prawnika-radcę prawnego specjalizującego się w prawie budowlanym, bo cokolwiek byśmy nie chjcieli zrobić ( a chęci mamy wielkie ) to blokuje nas jedna współwłaścicielka - w sumie jest nas 3 współwłaścicieli aktualnie pilnie potrzebuję informacji czy na jednej działce mogą być dwie bramy wjazdowe - z dwóch róznych ulic help me pozdrawiam mo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.06.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 O, to macie faktycznie problem. Znaczy się w domu mieszkają jeszcze dwie inne rodziny czy tylko działka należy do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mo_ 22.06.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 całość należy do 5 współwłaścicieli z czego 4 (ja z mężem i kuzynka męża ze swoim mężem) korzysta-mieszka ,natomiast 5 współwłaścicielka - zajmuje część nieruchomości, aczkolwiek nie korzysta z niej, nie interesuje się w ogóle tym co się dzieje, no chyba że może w czymś nam utrudnić życie - to wtedy od razu przypomina sobnie, że też jest współwłaścicielem... generalnie szukam na namiarów na jakiegoś prawnika specjalizującego się w prawie budowlanym , za którego pośrednictwem toczyłby sie diolog (jeśli takowy jest możliwy?! ) z "miłą" panią... faktycznie - nie jest różowo pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.06.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 o kurna nieweslo masz mo_ szkoda,ze nie znam nikogo ,kto mogby ci pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts