Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podciągam wątek. Czyżby u nas jeszcze nic się nie działo? OSKI99, byłeś u Patrzyka?

Dzieje sie dzieje nikt nie ma czasu chyba na neta :D sprawdzilem firme odfil stronek maja ciekawa :) faktycznie zajmuja sie tematem od A do Z jezeli mowa o hydraulice no i sa wmiare trzeczowi . Jak na wloscia to sie do nich przejade

hej

Witamy gorąco wszystkich Forumowiczów z grupy częstochowskiej.

Również jak wy budujemy nasz "wymarzony" domek w dawnym woj. częstochowskim.

Liczymy na waszą pomoc ..., może i my będziemy pomocni :D

pozdrawiamy

Witam serdecznie:)!!

Gdzie będziecie budować? - jeśli można wiedzieć :wink: ..

pozdrawiam

Monika, Rena buduje w Poraju.

Jeśli by ktoś potrzebował namiary na parkieciarza z naszych okolic służę pomocą. Taki fachowiec to prawdziwy skarb. Jest a jakoby go nie było. O jego obecności świadczy tylko solidnie wykonana praca. Zupełnie nie uciążliwy, nic nie potrzebuje. Ma wsio ze sobą od wody po czajnik. W dodatku baaardzo punktualny i tempo ma zadawalające. Cyklinowanie, czyszczenie i utykanie miniaturowych dziurecz4ek na 56 m2 parkietu zajęło mu 4 godziny. Jutro zaczymamy malować parkiet.

No i co najważniejsze - cena jego usług jest baaardzo przystępna. Nie wiem czy ktoś znalazł tańszego parkieciarza :D :D :D .

Dziś zamówiłem projekt który wybraliśmy.

Czeka nas jeszcze kilka przeróbek no i oczywiści adaptacja.

Nie mogę się już doczekać ruszenia całej tej inwestycji na własnej działce.

Może ktoś mnie jeszcze uświadomi ile mnie może kosztować adaptacja.

Pozdrawiam wszystkich.

Kajima, a co obecnie wykańczacie?

obecnie jesteśmy na etapie zabudowy poddasza (docieplenie + montaż

płyt k-g), natomiast na parterze wykonujemy sufity podwieszane (nie na całości), w dalszym harmonogramie posadzki ...itd. :D

A propo posadzek. Na całości parteru posiadamy ogrzewanie podłogowe, w salonie planujemy wykonać parkiet. W związku z tym mam dwa pytania:

1/ Jakie drzewo polecacie? Czy może to być jesion?

2/ Co sądzicie o desce barlineckiej?

dziękujemy i pozdrawiamy

Dziękujemy za miłe powitanie!!! :D

monikach, domek budujemy w Częstochowie (dzielnica Lisiniec)

, obecnie jesteśmy na etapie tzw.: "wykończeniówki"

Napiszcie na jakim etapie prac wy jesteście?

pozdrawiamy [/b]

No cóż mogę Wam tylko pozazdrościć :o - my utknęliśmy na etapie piwnic.

Do wykończeniówki mamy jeszcze kawał drogi :( .

pozdrawiam :D :D :D

Mak jeszcze prośbe niech mnie ktoś uświadomi jak się zakłada dziennik budowy i wkleja zdjęcia nine mam zabardzo czasu na wczytywanie się w to wszystko.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.[/url]

Aby założyć dziennik w dziale DZIENNIKI BUDOWY wchodzisz w nowy temat, nadajesz tytuł i piszesz co tylko chcesz :wink: :D .

Co do wklejania zdjęć korzystałam z tego:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=68367

powodzenia

Kajima, my mamy parkiet dębowy. Jesion też bardzo mi się podoba, jest bielszy od dębu. W sumie ceny dębu i jesionu podobne. Gdybym miała wybierać deska barlinecka a dąb bez wahania wybrałabym parkiet mimo iż jest nim znacznie więcej zachodu przy układaniu. Trzeba ułożyć, wycyklinować, malować. Ale efekt i trwałość nieporównywalna. Dużo o desce było wątków na forum - raz, że droga, dwa, że słabsza nawet od popularnych paneli laminowanych pod względem twardości. A wiadomo, jesion baaardzo twardy.

Nie wiem gdzie chcesz kupować parkiet. My kupowaliśmy w zeszłym roku niedaleko Biskupic (przy Olsztynie). Nazwa miejscowości chyba Ciecierzyn. Nie pamiętam jak nazywał się tartak, w którym te parkiety robią. Wybór b. duży i po bardzo dobrych cenach. Kupowaliśmy we wrześniu dąb 1 klasa po 74 zł/m2. Parkieciarza też mamy taniego.

Ania wielkie dzięki!! :D

poczytaliśmy sobie na forum o parkiecie i desce barlineckiej - na 99% zdecydujemy się na parkiet. Znajomi również kupowali parkiet w Ciecierzynie - z zakupu są b. zadowoleni (jakość+cena), więc my również udamy się tam w celach "wywiadowczych" :D

Aniu jeszcze jedna prośba do Ciebie - czy możesz podać nam namiary na Twojego parkieciarza oraz (jeżeli możesz) podać nam koszt 1m2 ułożenia parkietu u Ciebie!!!

z góry dziękujemy

pzdr