Gość ewazak3 09.03.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 jestem przemile zaskoczona:) dokładnie dwa tygodnie:):) No to teraz musimy się zdecydowac na ekipę budowlaną i do dzieła!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerem 09.03.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 witam po dłuższej przerwie:-))) to ja - ta od działki z rzeczką)) z rzeczki nic nie wyszło, ale mamy już działkę kupioną - tym razem z lasem:-))))) 6000m2 w tym ok. 1500 budowlanej. pierwsze dokumenty złożone, staramy się o przyłącza, wybieramy projekt - praca wre:-))) oby tak dalej:-) moje pytanie jest następujące - chcemy działkę ogrodzić - jakie polecacie ogrodzenia.?Chcemy, żeby było to coś docelowego, ale nie chcemy szaleć- wolimy więcej pieniędzy przenzaczyć na samą budowę niż na wypasione ogrodzenie. Rozważamy ogrodzenie z siatki (nie wiem jakiej bo jeszcze nie znam się na tym) albo z drzewa. Musimy wyciąć część drzew, które są na działce budowalnej i w sumie można byłoby to drewno wykorzystać i zrobić drewniane ogrodzenie na podmurówce. Co o tym myślicie, co radzicie i czy macie jakieś namiary na kogoś kto zajmuje się czymś takim. Rzecz jasna kogoś dobrego:-)no i rzecz jasna taniego;-)))))) Pozdrawiam wszystkich budujących:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 09.03.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 witam Spotkałem dziś znajomego, własciciela firmy budwlanej, ktory powiedział mi ze na rynku materiałów budowlanych w naszym rejonie jest tragedia. Ze nie moze nic skonczyc bo ciagle musi czekac na materiały ktore drozeja z tyg na tydzien, a na niektore trzeba sie zapisywac z wyprzedzeniem. Jestem w szoku, wiedzialem ze jest ciezko ale ze az tak.....powiedzcie ze tak nie jest. Chyba nie bede czekal z budowa do przyszlego roku i zaczne juz w tym... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIX 09.03.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam Poszukuję ekipy do przyłącza wody z uprawnieniami jęsli ktoś ma namiary to bardzo proszę . I jeszcze jedno poszukuje taniego producenta betonitów. Mam zamiar stawiać z porotermu 25 czy na te pustaki trzeba czekać, czy są dostępne od ręki Sprawa ziemi z wykopu nadal aktualna zchoć z każdym dniem się zmienia.Ziemia będzie dostępna za ok. 1-2 miesięcy przynajmniej tak mi się wydaje.Wszystko zależy od pozwolenia na budowę jak szybko dostanę. Pozdraswiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mixpog 10.03.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 adam cz-wa Pytałeś o koszta związane z instalacją centralnego odkurzania-nie jest to droga zabawka. Jednostka ssąca jakaś bardzo porządna kosztowała mnie około 3500 zł a instalacja z materiałem około 1000 zł. Ja jeszcze jestem na etapie wykończeniówki, ale moi rodzice pobudowali domek jakieś 4 lata temu, i byli i są bardzo z tego zadowoleni... zatem i ja założyłem. Przedewszystkim cisza przy sprzątaniu, po garderobach trzeba chować tylko wąż (taki jak ok odkurzacza), a i pyły się po domu nie unoszą (nawet przy zastosowaniu filtrów HEPA w odkurzaczach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 11.03.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 do MIXPOG : a czy odkurzacz centralny moze byc umieszczony w piwnicy ?? do MIX : co do tej ziemi to ja raczej wezmę ale ciezko mi się okreslić dokładnie kiedy, jak tylko bede wiedział niezwłocznie się skontaktuje. Jesli mozesz napisz skąd ją trzeba będzie przywieść ( dzielnica, miejscowość) Ale pogoda się robi.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 12.03.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Poszukuję ekipy do przyłącza wody z uprawnieniami jęsli ktoś ma namiary to bardzo proszę . I jeszcze jedno poszukuje taniego producenta betonitów. Podaję telefon dla osób, które są zainteresowane ziemią oraz instalacjemi elektrycznymi, systemami alarmowymi (inteligętny dom) i centralnym odkurzaczem 600-201-875 Pozdraswiam wszystkich ad.1) mam namiary na takowych, tyle że w domu. wieczorem poszukam i wrzucę na forum. ad2) gdzie i kiedy Cię można złapać coby pogadać o alarmach i centralnym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red door 12.03.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam budujących z Częstochowy! Wreszcie znalazłam fachowca od schodow spiralnych a więc kolejna sprawa z głowy . Teraz patrzę jak kładą się kafelki....Coraz bliżej końca albo końca nie widac ! Bo jeszcze tyle rzeczy trzeba wybrac ...Ale przynajmniej jest ciekawie i o nudzeniu nie mam mowy !!! Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 12.03.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Powiedzcie mi gdzie można kupić porządną brame garażową i drewniane drzwi wejściowe, w kolorze orzecha włoskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.03.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Red door, ale masz piękny trawnik. Napisz co to za trawka, czym ją posiewasz i kiedy, please. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 12.03.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 no trawnik piekny, ale domek też super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 12.03.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Pineska, przeczytałam twój dziennik "Dom na ul. Różanej" i nijak nie mogę skumać w ktorym miejscu ta budowa, ponieważ mieszkam na Różanej i.... nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 12.03.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 red door gdzie to taka zielona trawka w tym naszym świętym mieście rośnie??trawniczek superek - jak murawa na boisku - rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 12.03.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Pineska, przeczytałam twój dziennik "Dom na ul. Różanej" i nijak nie mogę skumać w ktorym miejscu ta budowa, ponieważ mieszkam na Różanej i.... nie wiem magdac. tu chodzi o ul.Różaną w Kłobucku a nie na Błesznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mixpog 13.03.2007 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Do adam_cz-wa z tego co mi wiadomo jednostkę ssącą możesz sobie zamontować nawet na "suficie" nie ma co do tego ograniczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 13.03.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 tak jest Magdo, chodzi o Różaną w Kłobucku - Tomm, dzieki za odpowiedź Magdzie - fajnie, że inwestorzy z grupy częstochowskiej juz sie troche poznali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 13.03.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 tak jest Magdo, chodzi o Różaną w Kłobucku - Tomm, dzieki za odpowiedź Magdzie - fajnie, że inwestorzy z grupy częstochowskiej juz sie troche poznali. śledzę Wasz dziennik na bieżąco i parę razy z Piotrkiem na prv korespondowaliśmy. A swoją drogą muszę się w końcu do Magdy na budowę wybrać i porozmawiać o problemach budowlanych, bo my to dopiero raczkujący inwestorzy jesteśmy - na razie papierologia stosowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 13.03.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 UUps, sorki, niepomyślalam . Chętnie zapraszam i podyskutuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 13.03.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 A tak wogóle to nikt mi niepomoże z tą bramą i drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 13.03.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 no nasza brama to niekoniecznie z tych lepszych, raczej z tych najtańszych, a drzwi mamy coprawda drewniane, ale nie orzech no i robione byly przez stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts