Tomm1927 13.03.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 A tak wogóle to nikt mi niepomoże z tą bramą i drzwiami spróbuj skontaktować się z Tomkiem Gorzelakiem firma TOMPLAST u Jagiellończyków na górze. On ma tam okna, drzwi, parapety itp. tylko nie wiem czy ma bramy. Ja na razie o bramy to tylko u Hormana (ul.krótka w podwórku) pytałem a te jak wiadomo nie są najtańsze, u mnie to jeszcze nie ten etap, więc wiedzy mało w tej kwestyji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 13.03.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Okej, dzięki za informacje. Wreszcie nam się pogoda zrobiła konkretna Nic tylko budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Braders 13.03.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam! 2 lata temu kupowalismy 2 bramy w kolorze brazu (pelna paleta do wyboru) na Rocha - jadac na Kłobuck po prawej pomiędzy rynkiem, a cmentarzem. Cena byla bardzo konkurencyjna, jakosc ok (na razie bez awarii). Hormana, nie bralismy bo liczyli sobie jak za mokre zboze. Ładne drzwi robi Lizurej z Wilkowiecka ale ... jest nieslowny i nie grzeszy kultura. Potrafi zrobic obsuwe o kilka miesiecy i jeszcze miec pretensje, ze sie go czlowiek dopytuje kiedy wreszcie - za ta cene moglby klientow traktowac fair. Tak w ogole to wlasnie finalizujemy zakup dzialki i moze choc do jesieni uda sie wylac fundamenty. A reszta za rok W kazdym razie kupno dzialki w naszym rejonie to horror! Ciagle jak nie tory, lotnisko, to linia wysokiego napiecia. A cena?! Przekracza mozliwosci zwyklego uczciwie pracujacego czlowieka. Do tego nieslowni sprzedawcy, ktorzy oglaszaja, a potem mowia, ze jednak sie rozmyslili albo w ogole nie sa do tego przygotowani. Pomijam juz chore zapisy planow zagospodarowania przestrzennego i ich utajnienie przez niektore gminy (nie ma w BIP'ie albo sa bez zalacznikow graficznych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uwe_czw 13.03.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Pierwszy sukces - projekt mam już za sobą Niestety okazało się że warunki zabudowy ustalają szerokość elewacji frontowej na 12m (a to trochę mało na dom + garaż) więc musiałem złożyć pismo o zmianę tego wymogu. Ciekawe ile poczekam - gm. Kłobuck ... (Słoneczna KaLifornia) więc chyba to potrwa ... Teraz pytanie do budujących w ok. Częstochowy - ile płaciliście za wykonanie mapki do celów projektowych ? Może ktoś z Was zna taniego geodetę który może to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Braders 14.03.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Unikaj Olewicza z Kłobucka. Wydzielal mi dzialke, spytaj w Bialej na Jasnogorskiej o mlodego Nocunia - ponoc dobry. Jak pojdzie dobrze bede na tym etapie. Na jakiej ulicy sie bedziesz budowal? Moze bedziemy sasiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianosso 14.03.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 A tak wogóle to nikt mi niepomoże z tą bramą i drzwiami na ul.Krótkiej jest firma Łuszczyński maja bramy Hormann-a, w maju zeszłego roku zapłaciliśmy za nia wraz z napedem 3500 zł.warto było.polecam pozdrawiam adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 14.03.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 A tak wogóle to nikt mi niepomoże z tą bramą i drzwiami na ul.Krótkiej jest firma Łuszczyński maja bramy Hormann-a, w maju zeszłego roku zapłaciliśmy za nia wraz z napedem 3500 zł.warto było.polecam pozdrawiam adrian Dzięki, zaraz tam skocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 14.03.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Wiecie,może gdzie można kupić tanio welne na ocieplenia poddasza, najlepiej Isover albo Rockwool.Aha i jeszcze, bo chlopaki sobie wymyślili robić już podbitke, więc zapytam czy wiecie gdzie mozna dostać material na nią, pcv jednak będzie ponoć taniej wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uwe_czw 14.03.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Na jakiej ulicy sie bedziesz budowal? Moze bedziemy sasiadami Zamierzam się budować w Białej przy ulicy Słonecznej. Na razie przygotowuję sie do wykonania ogrodzenia ... Czekam na słupki i zastanawiam się nad świdrem ręcznym 18cm, bo nie chce mi się kopać tylu dołków. Dziwna sprawa z tym świdrem - w całym mieście znalazłem go tylko w Ciastoramie ale tylko 12cm i w Obi ale tam cena 129zł a na necie za 50zł z przesyłką. Cóż - jeszcze nie podjąłem decyzji Ktoś z Was używał tego sprzętu? Jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Braders 14.03.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam! Chyba bedziesz moim bliskim sasiadem Kupiles od Krupy? Bo ja tez w tych okolicach zamierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 15.03.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 ... Teraz pytanie do budujących w ok. Częstochowy - ile płaciliście za wykonanie mapki do celów projektowych ? Może ktoś z Was zna taniego geodetę który może to zrobić ? uderz do Waldka Pliszki - TOPKART tel:501266510 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 15.03.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 zastanawiam się nad świdrem ręcznym 18cm, bo nie chce mi się kopać tylu dołków. Dziwna sprawa z tym świdrem - w całym mieście znalazłem go tylko w Ciastoramie ale tylko 12cm i w Obi ale tam cena 129zł a na necie za 50zł z przesyłką. Cóż - jeszcze nie podjąłem decyzji Ktoś z Was używał tego sprzętu? Jak wrażenia? Na Rynku Wieluńskim jest dobrze zaopatrzony sklep żelazny, tam miesiąc temu widziałem dość solidny świder za jakieś kilkadziesiąt zł (na pewno poniżej 100). Sam mam w perspektywie dobre 100 mb ogrodzenia i kilkadziesiąt słupków, ale jeszcze się nad tym rozwiązaniem zastanawiam (żwirowate podłoże i korzenie drzew). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uwe_czw 15.03.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Chyba będziesz moim bliskim sąsiadem Kupiłeś od Krupy? Bo ja tez w tych okolicach zamierzam. Działkę faktycznie kupiłem od Krupy a sąsiad na jakiej ulicy ? uderz do Waldka Pliszki - TOPKART tel:501266510 Wielkie dzięki Tomm1927- dzwoniłem i umówiłem się wstępnie na spotkanie. Cena 400zł więc uważam że do przyjęcia. adiz1 podjadę na Wieluński i zobaczę co mają. Jeżeli chodzi o wiercenie to z tego co wyczytałem żwir nie jest dużym problemem (wkręcasz i wyjmujesz porcjami), za to korzenie drzew raczej wykluczają użycie świdra ... adiz1 kogo wynająłeś do usunięcia humulusu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 15.03.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 witam Czy zna ktoś z Was projektanta z cz-wy o nazwisku Gajecki ?Swoje biuro ma w biurowcu przy ul. dekabrystow na 4 p.Jesli macie jakies doswiadczenie pozytywne lub negatywne proszę o informacje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 15.03.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 ....zapomniałem proszę o namiary na godnych polecenia projektantów z cz-wy do lekkiej modyfikacji projektu wraz z podpiwniczeniem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 16.03.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 ....zapomniałem proszę o namiary na godnych polecenia projektantów z cz-wy do lekkiej modyfikacji projektu wraz z podpiwniczeniem. pozdrawiam Wiesław Wróblewski - projektant, architekt (034) 3279301 Rędziny ul.Nowa 30 Za adaptację z przeróbkami + projekt zag.terenu + wyłączenie z prod. rolnej + pozwolenie na bud. doręczone niemalże do łapki, zawołał 1,5kPLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 16.03.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Wiesław Wróblewski - projektant, architekt (034) 3279301 Rędziny ul.Nowa 30 Za adaptację z przeróbkami + projekt zag.terenu + wyłączenie z prod. rolnej + pozwolenie na bud. doręczone niemalże do łapki, zawołał 1,5kPLN dzieki bardzo za namiary nawet nie wiesz jak bardzo sie przydały powoli wszytsko zaczyna przyspieszac obym tylko ruszył w tym roku. zmieniliśmy z zonka projekt na taki : http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m44aa6acac1f11 bardzo prosze o podpowiedzi co mozna poprawic ulepszyc. Pod częścią domu chce zrobic podpiwniczenie w ktorym bedzie centralny odkurzacz, kotlownia, pralnia z suszarnią i pokoik na spotkania z kumplmai:) kuchnia bedzie przy hallu a pokuj dzienny z tarasem na koncu domu po szerokosci. projekt bedzie robiony od nowa więc pole do popisu jest duze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 17.03.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam Zapisuję się do grupy budowniczych:) Wraz z żoną podjeliśmy decyzję (wymarzoną) o budowie domu Działkę kupujemy w przyszły poniedziałek będziemy finalizować jej zakup u notariusza. Architekt ma zrobić nam projekt na koniec kwietnia i na początek lipca powinniśmy mieć pozwolenie na budowę :) , i z nadziejami dalszymi ze w okolicach końca sierpnia ruszymy już z fundamentami( realne? ). Mamy nadzieję, oby nie płonne , że to jest możliwe do osiągnięcia. Prośbę mam do kogoś kto buduje dom z użytkowym poddaszem z dachem dwuspadowym , czy można by obejrzeć jak wyglada poddasze, gdyż wahamy sie nad wysokością ściany kolankowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glicynia 17.03.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam Buduję się na Wierzchowisku gmina Mykanów. Dom w Glicyniach. Humus zebrany , geodeta zrobił swoje . Kto buduje się blisko mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 17.03.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Jeżeli ktoś uslyszy o ogloszeniu: sprzedam psa, owczarka niemieckiego , wiek ok. roku, silnej budowy, podpalany.... TO MOJ PIES Został skradziony dziś w nocy Proszę was, jeżeli ktoś coś uslyszy to proszę o kontakt na nr tel 693828641 lub 501372638 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts