Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

Zapomniałem się zapytać czy ktoś z grupy zna producenta betonitów będę potrzebował około 2500 szt. lub więcej jeśli macie jakies namiary to bardzo proszę. Z góry dziękuję wszyskim za informację i pozdrawiam.

zadryndam do swojego majstra bo on coś mówił że ma kogoś kto tanio robi betonity.

jak będę coś wiedział to się odezwę.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PRODREM

42-713 Kochanowice, Kochcice

Ogrodowa 26

tel. 034 353-35-17, 353-35-16, (0606)632-865, fax: 353-35-17

Czynne : od 7.00 do 15.00, w soboty od 7.00 do 15.00.

????

to o tego producenta chodzi?

Proponuję przeliczyć sobie jeszcze ogrodzenie z siatki , w Kochcicach przed Lublińcem jest producent , sprawdzałam , ma tanio i montuja tez . Te betonowe płoty tak mi sie nie podobaja .....a jak to zmniejsza działke optycznie....i można ja potem obsadzic jakims bluszczem . Jak widze ładne domki otoczone płotem betonowym to jakoś tak mi sie nie podoba . A jak różnica w kosztach nie jest taka wielka to może warto pomyslec ? No ale każdy może miec inne zdanie i szanuje to .

http://foto.onet.pl/2t34e

witam

nie bede robił ogroddzenia betonowego- spojzałem na nie i faktycznie wygląda fatalnie.

Będe robił tymczasowe z siatki z castoramy 140 pln za 50 mb( super cena). na czas budowy wystarczy.

pozdrawiam

Adam a nie orientujesz się czy sprzedadząmi 11mb tej siatki w castoramie???

Czy w razie gdyby mi nie sprzedali to odsprzedasz mi 11m????

Potrzebuje aż tyle na tymczasową bramę.

witam

nie bede robił ogroddzenia betonowego- spojzałem na nie i faktycznie wygląda fatalnie.

Będe robił tymczasowe z siatki z castoramy 140 pln za 50 mb( super cena). na czas budowy wystarczy.

pozdrawiam

Adam a nie orientujesz się czy sprzedadząmi 11mb tej siatki w castoramie???

Czy w razie gdyby mi nie sprzedali to odsprzedasz mi 11m????

Potrzebuje aż tyle na tymczasową bramę.

w castoramie sprzedają tylko w belkach chyba najlepiej zadzwon 34 377 62 61 dzial ogorod.

dla siebie kupuje 2 x 50mb a potrzebuje dokladnie 21+68=89 mb:)

czyli idelanie powinno zostac 11 mb.

mysle ze za 2 tyg zaczne działać z ogrdzeniem.

pozdrawiam

jaką technologią budować??? pustak czy beton komórkowy???

cenowo wygląda to podobnie (niestety) i nie wiem na co się zdecydować. Czytałam o + i - betonu komórkowego i już sama nie wiem. Plusy sa dość istotne - szybkość budowy, tańsza robocizna...

jakie WY macie doświadczenia???

kto buduje z betonu komórkowego???

jutro idę do architekta zlecić adaptację i muszę się zdecydować:-(((((

pomocy

jaką technologią budować??? pustak czy beton komórkowy???

cenowo wygląda to podobnie (niestety) i nie wiem na co się zdecydować. Czytałam o + i - betonu komórkowego i już sama nie wiem. Plusy sa dość istotne - szybkość budowy, tańsza robocizna...

jakie WY macie doświadczenia???

kto buduje z betonu komórkowego???

jutro idę do architekta zlecić adaptację i muszę się zdecydować:-(((((

pomocy

no my mieliśmy taki sam dylemat

chodziłem i myślałem z czego i za ile

kombinowałem, przeliczałem itp.

i wreszcie decyzja - budujemy z ceramiki,

ale nie z porotermu tylko z MAX`a i MAX`opochodnych

jak mieliśmy kasę na materiały to się nagle okazało że nikt od ceramiki jush nie chce tej kasy przyjąć i zagwarantować cenę i termin odbioru,

czyli mogło się okazać że to co mamy przeznaczone na

mury, może pokryć tylko część murów np. parter, a gdzie piętro????

:evil: :evil: :evil:

i znów byliśmy w punkcie wyjścia, przeliczanie, kombinowanie

różnice pomiędzy materiałam: b-k - ceramika, niewielkie, tylko dostępność ciutkę inna,

wtedy trafiłem na http://www.mega1000.pl i myślałem że wreszcie będzie dobrze, bo b- k po 7,2 brrutto za 24x24x59

poprzeliczałem jeszcze raz ceramikę na b-k i ustaliliśmy że zamawiamy b-k. a tu zonk :evil: :evil: na mega1000 wstrzymali sprzedaż b-k :cry: :cry: :cry: a jak wznowią to będzie po min.9,5pln/szt.

i znów byliśmy w punkcie wyjścia,

na szczęście trafił się ktoś pomocny, ktoś kto wykonał 1 telefon i mogłem jechać zamawiać. pojechałem, obgadałem, zamówiłem i zapłaciłem i takim oto sposobem staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami materiałów ceramicznych na mury, strop i fundamenty naszego wymarzonego domku.

terminy dostawy jak najbardziej nam pasujące, a ceny?? ... no cóż, najniższe z możliwych - cerpol miał takie może z pół roku temu. chyba się dzisiaj opijemy ze szczęścia :wink: :wink: bo czasy takie że chyba jest co opijać.

Jacie!!!! :lol: Szczęściarze z Was !!!!!!!!!!!! Ale ladnie to tak katować innych ???Ladnie to tak chwalić się ??? Oczywiście żartuję , naprawde ciesze się że kolejny budowniczy zdobył materiał , życzę powodzenia i trzymam kciuki żeby cementu nie zabrakło.....

http://foto.onet.pl/2t34e

no my mieliśmy taki sam dylemat

chodziłem i myślałem z czego i za ile

kombinowałem, przeliczałem itp.

i wreszcie decyzja - budujemy z ceramiki,

ale nie z porotermu tylko z MAX`a i MAX`opochodnych

jak mieliśmy kasę na materiały to się nagle okazało że nikt od ceramiki jush nie chce tej kasy przyjąć i zagwarantować cenę i termin odbioru,

czyli mogło się okazać że to co mamy przeznaczone na

mury, może pokryć tylko część murów np. parter, a gdzie piętro????

i znów byliśmy w punkcie wyjścia, przeliczanie, kombinowanie

różnice pomiędzy materiałam: b-k - ceramika, niewielkie, tylko dostępność ciutkę inna,

wtedy trafiłem na http://www.mega1000.pl i myślałem że wreszcie będzie dobrze, bo b- k po 7,2 brrutto za 24x24x59

poprzeliczałem jeszcze raz ceramikę na b-k i ustaliliśmy że zamawiamy b-k. a tu zonk :evil: :evil: na mega1000 wstrzymali sprzedaż b-k :cry: :cry: :cry: a jak wznowią to będzie po min.9,5pln/szt.

i znów byliśmy w punkcie wyjścia,

na szczęście trafił się ktoś pomocny, ktoś kto wykonał 1 telefon i mogłem jechać zamawiać. pojechałem, obgadałem, zamówiłem i zapłaciłem i takim oto sposobem staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami materiałów ceramicznych na mury, strop i fundamenty naszego wymarzonego domku.

terminy dostawy jak najbardziej nam pasujące, a ceny?? ... no cóż, najniższe z możliwych - cerpol miał takie może z pół roku temu. chyba się dzisiaj opijemy ze szczęścia :wink: :wink: bo czasy takie że chyba jest co opijać.

gratuluję....

a moze jakieś namiary na tego kogoś pomocnego;-)))))))

przydałby się ktoś taki:-(((((

Gość ewazak3

Nareszcze mogę się pochwalic:):)

Maxy zadatkowane, żeby cenę zaklepac, jutro dajemy zaliczkę gściowi od dachu i u niego też zamawiamy blachodachówkę. wszystkie inne ekipu już umówione. Na przełomie maja/czerwca robimy fundamenty, koniec lipca mury, później dach i w takim stanie będzie stał dom do wiosny.

Została jednk jeszcze jedna sprawa:/ KREDYT. Może macie to już za sobą i polecicie jakiś sprawdzony bank?

Nareszcze mogę się pochwalic:):)

Maxy zadatkowane, żeby cenę zaklepac, jutro dajemy zaliczkę gściowi od dachu i u niego też zamawiamy blachodachówkę. wszystkie inne ekipu już umówione. Na przełomie maja/czerwca robimy fundamenty, koniec lipca mury, później dach i w takim stanie będzie stał dom do wiosny.

Została jednk jeszcze jedna sprawa:/ KREDYT. Może macie to już za sobą i polecicie jakiś sprawdzony bank?

no to gratulkii

po ile płaciliście maxy i gdzie??

Ja właśnie przed chwilą złożyłem w UM wniosek i projekt o pozwolenie na budowę. Z obietnic wychodzi że max za 30 dni ma być. Zobaczymy. :D

co do kredytu to uderz do GE Money Bank na placu Daszyńskiego do Piotra Kubata. Mają niezłe warunki.

co do kredytu to uderz do GE Money Bank na placu Daszyńskiego do Piotra Kubata. Mają niezłe warunki.

o widzę, że wybraliśmy ten sam bank, i tą samą osobę. Potwierdzam, warunki kredytu okazały sie w naszym przypadku najkorzystniejsze, a Pan Piotr Kubat bardzo rzeczowy i konkretny, a przy tym spro nam podpowiedział, jak zrobić, byśmy dostali to co chcieliśmy, tak wiec również polecam.

Tomm1927 gratuluję udanego zakupu - MAX po takiej cenie to rzeczywiście wyczyn. Jak czytam w dzienniku przygotowania pełną parą u was, gratuluję.

o widzę, że wybraliśmy ten sam bank, i tą samą osobę. Potwierdzam, warunki kredytu okazały sie w naszym przypadku najkorzystniejsze, a Pan Piotr Kubat bardzo rzeczowy i konkretny, a przy tym spro nam podpowiedział, jak zrobić, byśmy dostali to co chcieliśmy, tak wiec również polecam.

Tomm1927 gratuluję udanego zakupu - MAX po takiej cenie to rzeczywiście wyczyn. Jak czytam w dzienniku przygotowania pełną parą u was, gratuluję.

Gość ewazak3

po ile płaciliście maxy i gdzie??

Ja właśnie przed chwilą złożyłem w UM wniosek i projekt o pozwolenie na budowę. Z obietnic wychodzi że max za 30 dni ma być. Zobaczymy. :D

Maxy zamówiliśmy na ul Konwaliowej. Cegielnię polecił nam jeden gośc z semexu, oczywiście pytaliśmy równiez o opinię naszego budowalńca.

Ceny netto:

max 2,80

1/2 max 2,00

akermann 2,00

cegła pełan 0,80zł

Podobno od kwietnia miała byc znów podwyżka:/

A do GE Money Bank na pewno się udamy:) Dzięki za radę.

Możecie mi powiedziec jeszcze w jakiej wysokości kredyty bierzecie??

PS.My czekaliśmy na pozwolenia w Starostwie 2 tygodnie.