Tomm1927 02.04.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Maxy zamówiliśmy na ul Konwaliowej. Cegielnię polecił nam jeden gośc z semexu, oczywiście pytaliśmy równiez o opinię naszego budowalńca. Ceny netto: max 2,80 1/2 max 2,00 akermann 2,00 cegła pełan 0,80zł Podobno od kwietnia miała byc znów podwyżka:/ no ceny macie niesamowite, ja się cieszyłem z naszych bo też uważam że są niezłe , ale Wasze są jeszcze lepsze, niewiele ale zawsze coś. Powiedz jeszcze jak z terminami, na kiedy dostawy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 02.04.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Z jakiej cegielni pochodzi ta cegła po 0.80 zł bo az jestem pod wrazeniem niskiej ceny ja w zeszłtym tyg zdobyłem po 0.95 z anny i choć nie jestem z niej zadowolony ale lepsza ta niz mokrsko za 1.50-1.70 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 03.04.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Z jakiej cegielni pochodzi ta cegła po 0.80 zł bo az jestem pod wrazeniem niskiej ceny ja w zeszłtym tyg zdobyłem po 0.95 z anny i choć nie jestem z niej zadowolony ale lepsza ta niz mokrsko za 1.50-1.70 szt PPUH "LAB" Andrzej Wincek ul. Konwaliowa 152 Częstochowa. Tyle że my zaliczkowaliśmy 19 marca żeby zaklepac taka cenę (dwa dni wcześniej mieli jeszcze niższe ceny) od kwietnia powiedzieli nam że będą kolejne podwyżki. Powariowali z tymi cenami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 03.04.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 PPUH "LAB" Andrzej Wincek ul. Konwaliowa 152 Częstochowa. Tyle że my zaliczkowaliśmy 19 marca żeby zaklepac taka cenę (dwa dni wcześniej mieli jeszcze niższe ceny) od kwietnia powiedzieli nam że będą kolejne podwyżki. Powariowali z tymi cenami... NO POWARIOWALI ja u Wincka zamówiłem maxy i dz`tki tyle że 30 marca i maxy już po 3pln/szt. a nie po 2,8. Ale kasa zapłacona i nie ma się co martwić, towar ma być w umówionym terminie. Powiedz mi jeszcze na kiedy Wam obiecali że będą maxy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 03.04.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Powiedz mi jeszcze na kiedy Wam obiecali że będą maxy?? My będziemy potrzebowac maxy dopiero w połowie lipca więc raczej nie powinno byc problemu z terminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 03.04.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 no własnie powariowali z tymi cenami az strach wchodzic na składy bo nie wiadomo ile co do góry poszło my mamy juz stan O w maju wchodza budowlancy ale szczescie ja juz zapobiegliwie kupiłem material wczesniej i nie musze czekac wchorych kolejkach zastał mi tylko beton na strop ale tego nie da sie kupic wczesniejogólnie rzecz biorac to mozna doła załapac jak sie patrzy na to wszystko a przeciez kazdy z nas buduje dom swych marzen -----tylko jakim kosztem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 03.04.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 ... a przeciez kazdy z nas buduje dom swych marzen -----tylko jakim kosztem???? no narazie jeszcze opłacalnym kosztem, bo tak czy siak wyjdzie taniej nish mieszkanie w bloku. Wg dzisiejszego "pośrednika", używane i wyużywane mieszkanie do remontu w naszym fantastycnym mieście, to koszt ok. 3,6kpln za m2 mieszkania. Za taki pieniądz można sobie w domku niezły standard zrobić. No ale licząc na okrągło; (działka + media + postawienie domu + ogrodzenie)/powierzchnia netto=ok.2,000pln/m2 nawet gdyby policzyć powierzchnię użytkową, to wyjdzie 2,540pln/m2 co w porównaniu do bloków ma się nijak do wszystkiego. Oczywiście liczę średni standard wykończenia i sporo prac wykończeniowych systemem gospodarczym, bo tak to mam zaplanowane i nie będę sie wypowiadał za innych - to są moje wyliczenia i tyle. Będę się starał tego trzymać, a co z tego wyjdzie to zobaczymy - mamy, powiedzmy jakiegoś"króla" w rękawie, bo asa to za dużo powiedziane. No ale wracając do dywagacji na temat opłacalności, to jak ktoś planował jakieś większe bloki od tego co ma teraz to i tak warto, ale decydować się trzeba szybko bo tego czasu, kiedy jeszcze warto, jest coraz mniej. To tylko takie moje skromne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rincewind 03.04.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Kto w Czewie lub okolicach robi tanie badania geotechniczne ? Ile kosztuje taka przyjemność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Braders 03.04.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witamy! Od dzis dalaczamy do Czestochowskiej grupy budujacej. Przed kilkoma godzinami zakupilismy dzialeke po pol roku starania. Od decyzji o zakupie ziemii do dnia dzisiejszego minal blisko rok! Bedziemy sie budowac w Bialej jakies 100-200 m od UWE. Aktualnie jestesmy na etapie przymiarek do wszystkiego i marzy nam sie stan surowy na koniec roku Czyli w praktyce pewnie fundament Ziemianie PS. Chyba zmienimy Login bo aktualny nie uwzglednia malzonki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 03.04.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 do tomm1921wiesz mnie chodziło bardziej o ta ostatnią sytuację na rynku,która sztucznie nakręcona daje sie w kość i mam tu na myśli zarówno tych którzy buduja jak i tych ktorzy dopiero zaczna, tym bardziej ze zdaje sobie sprawe, ze po ostatnich podwyzkach cenowych co niektorych marzenia legna w gruzach co do budowy własnego domu a tym samym zakup mieszkania bedzie nie lada wyczynem.i to jest najbardziej przykre, ale nie ma sie co rozczulac bo co nas nie zabije to nas wzmoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 03.04.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 [quote="Braders marzy nam sie stan surowy na koniec roku witam ja jestem tu od wczoraj fajnie napisane marzy nam sie, i mama nadzieje ze szybko sie nie obudzisz z tego snu nooooo chyba ze dysponujesz zasobnym kontem i masz dobre chody bo materiałów budowlanych to jak na lekarstwo male ilosci a ceny kosmosale tak czy inaczej gratulacje z zakupu i zycze wytrwałości i mało nerwów ojjjj a bez tego to sie nie obedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uwe_czw 03.04.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witamy! Od dzis dalaczamy do Czestochowskiej grupy budujacej. Przed kilkoma godzinami zakupilismy dzialeke po pol roku starania. Od decyzji o zakupie ziemii do dnia dzisiejszego minal blisko rok! Bedziemy sie budowac w Bialej jakies 100-200 m od UWE. Aktualnie jestesmy na etapie przymiarek do wszystkiego i marzy nam sie stan surowy na koniec roku Czyli w praktyce pewnie fundament Wit@m więc serdecznie sąsiada ... Wygląda na to że mamy wspólne marzenia - stan surowy na koniec roku - tylko którego? Może dogadamy razem sprawę transportu lub robocizny niektórych składowych (np. usunięcie humulusu i.t.d.) - w razie czego zapraszam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 04.04.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Kto w Czewie lub okolicach robi tanie badania geotechniczne ? Ile kosztuje taka przyjemność ? uderz do Irka Łukaczyńskiego z "NPG" - Nowe Przedsiębiorstwo Geologiczne tel 602297374 mają siedzibę na Krótkiej 27, a robią wszystko co tylko można w ziemi zrobić ile geotechniczne kosztują to nie wiem, ale wiem ile hydrogeologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 04.04.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 no widzę że sezon budowlany rozkręca sie na dobre, a w grupie częstochowskiej przybywa coraz wiecej inwestorów. Witam wszystkich i nowych i starych. Braders, Uwe_czw, mirko1 może się pochwalicie swoimi projektami. Tomm1927 3,6kpln za m2 nieźle - nie sądziłam, że aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 04.04.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Wczoraj gdzieś czytałam że Gilowska obiecuje od nowego roku 7% vat na materiały budowalne. Ciekawe czy dojdzie to do skutku. Ale pewnei do tego czasu ceny tak skocza w górę że i tak to nie będzie robiło sporej różnicy W wracjąc do braku materiałow, wczoraj znów mnie krew zalała. Facet od dachu u którego będziemy tez zamawiac blachę zrobił nam kosztorys także na dachówkę i w sumie wyszło na materiale 30% drożej no i prawie się zdecydowaliśmy na tą drugą opcję. Ale niestety!!! Blachodachówkę możemy zadatkowac i zaklepac aktualną cenę a na dachówkę możemy najwyżej zapisac się w kolejkę ale kupoiwac będzie trzeba po cenie aktualnej na dzień odbioru:x Do września duuuużo może się zmienic więc ryzykowac nie możemy i dlatego blacha. I tu mam pytanie do posiadaczy takowych pokryc. Czy bardzo głośno jest jak deszcz pada a latem bardzo gorąco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 04.04.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam Mam pytanko jak ksztalutje sie cena piasku za tone w naszym regjonie 1. piasek do posypki fundamnetow ?? zl / tone 2. piaske do zaprawy murarskiej ?? zl / tone Mi podano ceny : ad1. 230zl ad2. 280zl wlacznie z transportem oczywscie pozd. i czekam na odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 04.04.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 WITAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH W OKOL. CZĘSTOCHOWY!!! Dołączam się do pytania I tu mam pytanie do posiadaczy takowych pokryc. Czy bardzo głośno jest jak deszcz pada a latem bardzo gorąco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 04.04.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam Mam pytanko jak ksztalutje sie cena piasku za tone w naszym regjonie 1. piasek do posypki fundamnetow ?? zl / tone 2. piaske do zaprawy murarskiej ?? zl / tone Mi podano ceny : ad1. 230zl ad2. 280zl wlacznie z transportem oczywscie pozd. i czekam na odp. ad 1. ok. 14pln za tonę - razem z transportem ad 2. ok. 20pln za tonę - razem z transportem to co podałeś wcześniej to jest za cały transport iluś tam ton bo ja ostatnio za całe 21 tonowe auto piachu do podsypki zapłaciłem 300pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 04.04.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam Mam pytanko jak ksztalutje sie cena piasku za tone w naszym regjonie 1. piasek do posypki fundamnetow ?? zl / tone 2. piaske do zaprawy murarskiej ?? zl / tone Mi podano ceny : ad1. 230zl ad2. 280zl wlacznie z transportem oczywscie pozd. i czekam na odp. ad 1. ok. 14pln za tonę - razem z transportem ad 2. ok. 20pln za tonę - razem z transportem to co podałeś wcześniej to jest za cały transport iluś tam ton bo ja ostatnio za całe 21 tonowe auto piachu do podsypki zapłaciłem 300pln. tak tak to jest za Kamaz on ma ladownosci 12 ton !! czyli mozna uznac ze ena jest wysoka , mozesz mi pusci namairy na goscia kotry Ci to przywiozl ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 04.04.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam Mam pytanko jak ksztalutje sie cena piasku za tone w naszym regjonie 1. piasek do posypki fundamnetow ?? zl / tone 2. piaske do zaprawy murarskiej ?? zl / tone Mi podano ceny : ad1. 230zl ad2. 280zl wlacznie z transportem oczywscie pozd. i czekam na odp. ad 1. ok. 14pln za tonę - razem z transportem ad 2. ok. 20pln za tonę - razem z transportem to co podałeś wcześniej to jest za cały transport iluś tam ton bo ja ostatnio za całe 21 tonowe auto piachu do podsypki zapłaciłem 300pln. tak tak to jest za Kamaz on ma ladownosci 12 ton !! czyli mozna uznac ze ena jest wysoka , mozesz mi pusci namairy na goscia kotry Ci to przywiozl ?? proszę bardzo: 509605885 - kierowca lub 509304895 - biuro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts