adam_cz-wa 13.04.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 adam_cz-wa. Z własnego doświadczenia: piły spalinowej używamy do naprawdę grubych drzew.Do cienkich kosiarki spalinowej na ramię.Zmieniamy zyłkę na metalową tarczę i bez problemu można ciąć. Na naszej działce była masa głogów i dzikich śliwek, natomiast w lesie jeżyny . Samo ścięcie nic nie da, bo po jakimś czasie wszysyko odrasta.Leśniczy doradził nam by najpierw spryskać to roundap-em a dopiero jak zadziała ściąć i spalić. Podziałalo . Zapytaj w dziale:"pamiętajcie o ogrodach" tam są specjaliści, może doradzą coś co szybciej zadziała. Pozdrawiam witam na piłę spalinową sie juz bardzo napaliłem. Koszt zakupu jest do przyjecia a napewno sie przyda w domu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwmk 13.04.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 adam_cz-wa ostrzegam cię przed zakupieniem jakiegoś badziewa. W marketach jest duży wybór, ale co z jakością?Znajomy kupił i lipa.Po dwóch wypadach do lasu wysiadła i trzeba było oddać do serwisu.Może taka sztuka wadliwa.Dobrze zastanów się do czego będziesz jej używać,żeby trafnie wybrać. My mamy dużo lasu,z którego wycinamy drzewo do kominka.Bez doświadczenia kupiliśmy Husgvarnę, ale okazało się że jest za słaba. po kilku latach wymieniliśmy ją na mocniejszą alpinęFaktycznie uważam, że na własnej działce piła się przydaje.Zyczę trafnego wyboru i zadowolenia z jej działania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Braders 15.04.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 witam pochwal się czym usuwałeś drzewka ? mam trochę drzew samosiejek i zastanawiam się czy nie kupić piły spalinowej. siekierka odpada:) moze ma ktoś odpłatnie pozyczyć na jeden dzien? pozdrawiam Jak to czym? Skutecznie? Ciagnikiem. To byly owocowe wiec nie trzeba bylo zezwolenia na usuniecie, w dodatku przycinane przez 60 lat wiec spokojnie dal sobie rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawinia 16.04.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam Buduję się na Wierzchowisku gmina Mykanów. Dom w Glicyniach. Humus zebrany , geodeta zrobił swoje . Kto buduje się blisko mnie. Ostatnio mało zaglądam na forum głównie z braku czasu, ale sąsiadów z Wierzchowiska oczywiście pozdrawiam. Mieszkamy już 1,5 roku, ale wciąż jesteśmy na etapie wykończeniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glicynia 17.04.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 WitamDawno nie pisałam MAM POZWOLENIE NARESZCIE HURA HURA .Fundamenty zalane ocieplone.Mały postój na budowie.I czekamy na ceramikę aby ruszyć dalej.Pozdrawiam Lawinię miło mieć sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 18.04.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam nareszcie cos sie ruszylo wczoraj poszedl chudy beton , tak nie do konica chudy bo 12,5 i dzis majstry montuja zbrojenie mam nadzieje ze zalewanie bedzie w tym tygodniu a murowanie juz w poniedzialek hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 19.04.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Cześć , zostało mi trochę materialu po budowie z różnych etapów!!! Jeżeli jest chętny to proszę na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 19.04.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Cześć , zostało mi trochę materialu po budowie z różnych etapów!!! Jeżeli jest chętny to proszę na priva Pozdrawiam to może napisz czego i ile Ci zostało. tak będzie łatwiej. jakbyś miała drutu zbrojeniowego to pohandlujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 19.04.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 oki , zostały mi pustaki kozłowickie 288x188, cegła pełna, drut fi 6, stemple, deski, akermany 18-tki, kosze aluminiowe na dach, gąsiory do L15 renesansowej z Koramica, spinki do gąsiorów, ławeczka kominiarska... Jak ktoś z Was potrzebuje czegoś jeszcze to niech pyta może też się znajdzie Niedługo będzie erbetka do sprzedania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 19.04.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 oki , zostały mi pustaki kozłowickie 288x188, cegła pełna, drut fi 6, stemple, deski, akermany 18-tki, kosze aluminiowe na dach, gąsiory do L15 renesansowej z Koramica, spinki do gąsiorów, ławeczka kominiarska... Jak ktoś z Was potrzebuje czegoś jeszcze to niech pyta może też się znajdzie Niedługo będzie erbetka do sprzedania Pozdrawiam Hej Madzia! Jestem zainteresowana Maksiem , brakuje mi troszku i stemplami..więc jeśli nie ma u Ciebie jeszcze tłoku ..to jestem chętna....i to baaaardzo! Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 19.04.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 jakie są obecnie ceny betonitów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 19.04.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 chyba od 3 zł sie zaczyna cena, ale gdzieś taniej też napewno się wyrwie przy większej ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIX 19.04.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 jakie są obecnie ceny betonitów?? Betonity można kupić od 2,40 netto termin realizacji ok 2 tygodnie ale dochodzi transport który trzeba doliczyć w zależności od odległości Ja sie zdecydowałem na te betonity i zamówiłem, teraz czekamna. Fundamenty wylałem 2 dni temu zostały mi do zrobienia odpływy i wylewki pierwsze jeszcze nie wiem kiedy uda mi sie to zrobić bo mam czas do soboty. Pozdrawiam wszystkich budujących, mam nadzieje że uda misię w niedługim czasie wstawić zdjęcia z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 20.04.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 jakie są obecnie ceny betonitów?? jak dobrze poszukasz to znajdziesz po 2,40-2,60 bo standard to teraz trochę ponad 3pln/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 21.04.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 21.04.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 witam radze odpusci sobie betonity z siewierza gdzy nie trzymaja wumiaru i trzeba sciany fundamnetowe tynkowac aby moc zrobic izolacjie na nich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puczuś 22.04.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 witampodejmuje wyzwanie i zaczynam budowe.dolaczam do waszej grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Braders 22.04.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Macie jakis namiar na betonity w rozsadnej cenie? Piszecie o 2,4 - 2,6 tylko gdzie po tyle wam sie udalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puczuś 22.04.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 zakupilem dzialke o pow ponad 1ha 50m na 270 mposzukuje osoby ktora mi ja zagospodaryje tzn.zaprojektuje dom.garaze oraz pomieszczenia gospodarcze.prosze o dorade czym ja ogordzic jest ponad 500 mb do wykonaniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 22.04.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Macie jakis namiar na betonity w rozsadnej cenie? Piszecie o 2,4 - 2,6 tylko gdzie po tyle wam sie udalo? tez bym chcial wiedziec ja swoje kupile w betoniarni i krzywe jak diabli myisle ze u pana Rysika robione na podworku byly by prostsze !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts