SŁAWOMIRD 19.05.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 hej...... magdac.... moge Ci załatwić poroterm w domexi-e...... Sławku, ale to nie dla mnie, mój domek już stoi. To Monikach ma problem, bo ją nadzwyczajniej w świecie oszukali aaaaa......... rozumiem myślałem że Tobie taki nr. wykręcili......... mogła umowe podpisać i za materiał zapłacić wtedy nie mieli by wyjścia i materiał by miała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 21.05.2007 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Jeszcze jedno... Znacie może kogoś z naszego rejonu, kto robi blaty z konglomeratu: corian, kerrock lub stradon???? Pomózcie daj mi dzień lub dwa a Ci się dowiem, bo coś mi się ostatnio na uszy rzuciło tylko muszę ustalić czy to jest dokładnie to o co Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 21.05.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Dobra, dzięki wielki, czekam na wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 22.05.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Gdzie kupić gont bitumiczny? Poszukję gontu najlepiej z montażem i najlepeiej w okolicach Poraja. Oglądałam w niedziele taki gont w Castoramie i cena 65 - 81zł w zależności od kształtu i koloru, znalazłam tam też okna dachowe z Okpol (http://www.okpol.pl), cena w sklepie jest że tak powiem okazyjna: 480zł za wymiar 78x118 więc zastanawiem się nad tym producentem. Co wiecie o tych oknach? Jakość odpowiednia?? Bo z kolei cena na ich stronie nie rózni się niczym od Veluxa. Teraz mam dylemat, którego wybrac z tych trzech producentów: Okpol, Fakro czy Velux.Zaczynam też poszukiwania pieca węglowo-miałowego z podajnikiem, czy możecie się pochwalić swoimi zakupami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 22.05.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Gdzie kupić gont bitumiczny? Poszukję gontu najlepiej z montażem i najlepeiej w okolicach Poraja. Oglądałam w niedziele taki gont w Castoramie i cena 65 - 81zł w zależności od kształtu i koloru,..... uderz tu: Tomasz Włodarczyk ul. Huculska 31 cz-wa tel: 034/3242316 u znajomych robili dach i są bardzo zadowoleni z jakości i ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 22.05.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 A ja mam dzisiaj dwie sprawy: - czy ma ktoś niepotrzebne akermany 20-stki i chciałby je sprzedac - i chciałabym dostac namiary na beton towarowy z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SŁAWOMIRD 23.05.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A ja mam dzisiaj dwie sprawy: - czy ma ktoś niepotrzebne akermany 20-stki i chciałby je sprzedac - i chciałabym dostac namiary na beton towarowy z góry dziękuję witam ...namirary na beton.....betoniarnia "Grodzisko" 034-317-07-58 - dobre ceny i materiał...... sam tam kupuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerem 23.05.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 szukam ekipy budowlanej - budowa 15 km od częstochowy (kamienica polska). jeśli ktoś ma namiary na ekipy albo sam świadczy takie usługi i przypadkowo jest wolny - proszę o wiadomość na pocztę forumową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafalbe 24.05.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam jako nowy forumowicz na Forum Muratora i od razu wpraszam się do grupy częstochowskiej, licząc na przyjęcie:) Stan budowy - zerowy. Planujemy rozpocząć wiosną przyszłego roku - jak Bóg da. Jest działka na starym Błesznie, ogrodzona, sucha (wysoko) media w drodze, jest szczera chęć i możliwości budowania, zaczyna przybywać trochę wiedzy - ale wciąż za mało, jest też pełne przekonanie co do tego, jak powinien wyglądać dom (w sensie ilości, wielkości i rozmieszczenia pomieszczeń). Decydyjemy się najprawdopodobniej na 100m2 parterówkę z nieużytkowym poddaszem, które myślę wykorzystać częściowo na instalacje c.o. (miękkie połączenia) oraz wentylację mechaniczną. Pomyśleliśmy, że nie będzie nam się chciało biegać po schodach, a działkę mamy względnie szeroką - 26 m, zatem parterówka wydaje się czymś dla nas. Kotłownia dwusystemowa - kocioł węglowy na wszystko + gaz + solary na dachu. Dom w prostokącie, dach kopertowy, pokryty gontem bitumicznym (czerwony melanż w rybią łuskę). Bez piwnicy i garażu. Wydaje nam się, że postawienie garażu wolnostojącego, być może w ogrodzeniu, bedzie tańszym (cieńsze ściany) i wygodniejszym rozwiązaniem (mniej odśnieżania zimą). Nie podjęliśmy jeszcze decyzji o tym, z czego budować. Część znajomych podpowiada beton komórkowy. "+ i -" jego znam, choć z dostępnością materiałów i ich cenami, to przyznam się nie bardzo jestem jeszcze zaznajomiony. Do tego nie wiem jak z ekipami do komórek w Częstochowie. Aha.. No i nie mamy jeszcze architekta, a nie zdecydujemy się najpewniej na żaden gotowy projekt, tylko chcemy by ktoś nam narysował dom od początku. Zdajemy sobie sprawę z tego, że wyjdzie to drożej, ale jesteśmy gotowy ponieść zwiększony wydatek. Przejrzałem całą grupę i widziałem, że polecany był tylko jeden architekt - Pan Wróblewski. Na pewno skontaktujemy się z nim, ale gdyby ktoś z Was miał jeszcze jakieś sugestie, to chętnie skorzystamy. Jeśli macie jakieś podpowiedzi czy sugestie, do tego co napisałem, a wierzę, żę tak, bo zielony jestem jeszcze w tym temacie, to piszcie proszę. Każda cenna uwaga jest na wagę złota. Pozdrawiam wszystkichi życzę sukcesów budowlanych, a przede wszystkim zakupowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
America 24.05.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Szukam wykonawcy schodów drewnianych. Może ktoś zna lub słyszał o kimś solidnym i godnym polecenia. Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafalbe 24.05.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Mam namiary na jednego gościa. Jeszcze gdy byłem na etapie koncepcyjnym domu piętrowego, to byłem dość mocno przekonany, aby w przyszłości skorzystać z jego usług. Widziałem dwie realizacje i podobało mi się. Z tego co wiem, gość jest dobry i robi schody w rozsądnych cenach. Tak przynajmniej twierdzili klienci. Nazywa się Sławomir Gryl (firma Drew-Slaw), Siedlec, ul. Polna 5 - 034 327 85 24, 509 705 394, http://www.drew-slaw.pl. Rozważ ewentualnie. Jak bys chciał, to mogę spróbować odszukać namiary na ludzi, u których oglądałem schody już gotowe. Ale pewnie gościu, też da Ci namiary na klientów. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susu 24.05.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Madzia, szkoda, że nie masz z 2 tys. maxów ... Dzisiaj załapałam doła ... Mieliśmy zaklepane maxy, ale niestety okazało się, że cena jest nieaktualna, bo wiele osób kupuje po 5,5 i teraz w pierwszej kolejności załatwiają klientów, którzy tyle właśnie płacą ... Mogliśmy zapisać się w innej cegielni .... Cóż, najzwyczajniej w świecie zostaliśmy wystawieni ... Teraz, aby dostać maxa po 4 - 4,5 trzeba się zapisać na styczeń ...i to nie jest pewne, że cena nie wzrośnie ... Ludzie może zastrajkujmy .... Znajomi kupowali pustaki za południową granicą, tam jest sporo taniej. M2 sciany około 100 zł ale chyba netto .... o ile sie nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
America 25.05.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Rafalbe - dzięki za namiary. Ze stronką jest coś nie tak, ale na pewno się skontaktuję z tym gościem. Dzisiaj już byłem w jednym miejscu, ale warto przecież poszerzyć horyzonty. Za kilka dni muszę zamówić okna. Niestety/oczywiście PCV. Mam dylemat, którą firmę wybrać. Skłaniam się na MS z Pomorza, a druga opcja to OknoPlus albo Drutex (właśnie wprowadzają własne profile i cena jest rewelacyjna). Chętnie bym się dowiedział, co budujący w Czwie wybierają w temacie okien. Aha, i jeszcze coś o mnie. Po niedzieli zalewam strop nad parterem. A głowa puchnie od planowanie dalszych wydatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giz 27.05.2007 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Szukam wykonawcy schodów drewnianych. Może ktoś zna lub słyszał o kimś solidnym i godnym polecenia. Będę wdzięczny. co do schodow to polecam p.Kutak z Konwaliowej 83. co prawda pare latek temu robil cale schody(jesion) ale efekt jest do dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 27.05.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witam jako nowy forumowicz na Forum Muratora i od razu wpraszam się do grupy częstochowskiej, licząc na przyjęcie:) Witaj! Fajnie - Grupa rośnie w siłę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 27.05.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Madzia, szkoda, że nie masz z 2 tys. maxów ... Dzisiaj załapałam doła ... Mieliśmy zaklepane maxy, ale niestety okazało się, że cena jest nieaktualna, bo wiele osób kupuje po 5,5 i teraz w pierwszej kolejności załatwiają klientów, którzy tyle właśnie płacą ... Mogliśmy zapisać się w innej cegielni .... Cóż, najzwyczajniej w świecie zostaliśmy wystawieni ... Teraz, aby dostać maxa po 4 - 4,5 trzeba się zapisać na styczeń ...i to nie jest pewne, że cena nie wzrośnie ... Ludzie może zastrajkujmy .... Znajomi kupowali pustaki za południową granicą, tam jest sporo taniej. M2 sciany około 100 zł ale chyba netto .... o ile sie nie mylę. Zależy z czego budowali ...Jeśli z czegoś co przypomina naszego maxa, to wcale nie jest taniej ... Poza tym jeśli ktoś sprowadza materiał np. z Czech, to i tak daje cenę bardzo wysoką (z korzyścią dla siebie oczywiście). Można się tylko cieszyć z tego, że w ogóle coś jest ...ale czy o to nam chodziło?! Bardzo chciałam wybudować ten dom, ale zaczyna mi to zwisać...Nie będę nakręcać tej chorej machiny i kupować maxa po 6 zł. ! Zwłaszcza, że rok temu kupiłam po 1,92... Szlag człowieka trafia! Wariujące ceny, nieuczciwi hurtownicy itp.itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 27.05.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witam wszystkichdawno tu nie zaglądałam i widze ze gronko miło się powiększa to cieszy bo jest chociaż z kim doświadczenia wymienić.no coż u mnie ostro do przodu parter wyciągnięty teraz budują sie poddasza mam nadzieję że w tym tygodniu budowlanka się zakończy i pozostanie tylko dach do zrobienia ale z tym to nie tak predko niestety dachówke bede mieć dopiero na lipiec ale wczesniej bedzie co robic dach zreszta i tak deskujemy i pape dajemy ale miłoby było spojrzec juz na całość.budujemy z ytonga i musze przyznac ze jestem zadowolona fakt poczatkowo wydatek wiekszy ale mysle ze sie wszystko zwroci(nie trzeba ocieplac sciany rowne mozna od razu płytki kleic) no i w pozniejszej obróbce łatwiejszy.mam nadzieje ze budujący w naszym rejonie wytrwale beda brnac do celu i nie poddadza sie tej chorej nakreconej gospodarce tego zycze WSZYSTKIM i sobie teżpozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 28.05.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam Częstochowę. Czy ktoś z Was może coś powiedzieć o rekuperatorach z Dospela Częstochowa? Zastanawiam się nad zakupem. Pozdrowienia z Łodzi. W opinii f-my, która będzie instalować mi went. mech. z reku. Dospel ma kiepskie rozwiązaniaw tym zakresie i nie polecają ich. W temacie wentylatora do instalacji kominkowej z DGP podobno warto, ale nie, że to coś super, tylko dla 5 letniej gwarancji producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 29.05.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Od podpisania umowy o przyłącze do realizacji dają sobie 9 m-cy!!! Ile trwa to obecnie w praktyce, żeby mieć tą upragnioną skrzynkę w granicy działki? Przyłącze kablowe, więc o tymczasowym zasileniu placu budowy w prąd "z słupa" nie ma mowy. Działka pod Częstochową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Braders 30.05.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam! Czy ktos z was ostanio kopal studnie? Potrzbuje znalezc studniarza do wykopania studni z kregow w Bialej. Ewnetualnie do wywiercenia - ale tez z kregow, a nie glebinowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts