Rena 31.05.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 A ja ciągle szukam namiarów!!!!!!!!!!!!!!!!!Gdzie kupić gont bitumiczny? Poszukję gontu najlepiej z montażem i najlepeiej w okolicach Poraja. Oglądałam w niedziele taki gont w Castoramie i cena 65 - 81zł w zależności od kształtu i koloru, znalazłam tam też okna dachowe z Okpol (http://www.okpol.pl), cena w sklepie jest że tak powiem okazyjna: 480zł za wymiar 78x118 więc zastanawiem się nad tym producentem. Co wiecie o tych oknach? Jakość odpowiednia?? Bo z kolei cena na ich stronie nie rózni się niczym od Veluxa. Teraz mam dylemat, którego wybrac z tych trzech producentów: Okpol, Fakro czy Velux.Zaczynam też poszukiwania pieca węglowo-miałowego z podajnikiem, czy możecie się pochwalić swoimi zakupami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 31.05.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 szukam tez hurtowni z materiałami wod-kan bo mąż chce juz robic te instalacjie i ogrzewanie. Macie jakies miejsca godne polecenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Braders 31.05.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Nie zamawia ktos Tira czeskiego porothermu 24 P+W. Mam jednego tira na placu, a potrzeba mi jeszcze 6 palet. To co oferuje Domex to cena z kosmosu, wiec jak cos to chetnie dolacze sie do zamowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 01.06.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Nie zamawia ktos Tira czeskiego porothermu 24 P+W. Mam jednego tira na placu, a potrzeba mi jeszcze 6 palet. To co oferuje Domex to cena z kosmosu, wiec jak cos to chetnie dolacze sie do zamowienia. powiedz mi jak wychodzą koszty transportu z czech??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Braders 01.06.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Kupowalem przez Allegro i o transport martwil sie sprzedajacy. Wyszlo na calym aucie (1320 szt) z wyladunkiem 3000 zl taniej. Oczywiscie z faktura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ewazak3 04.06.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 dawno nikt tu nic nie pisał więc ja to zrobię i nawet fotkę wkleję:) tak wygląda moja budowa od soboty,teraz jeszcze zostało nam zaizolowanie, ocieplenie i zasypanie piachem i reszta robót na koniec lipca. http://img407.imageshack.us/my.php?image=2czerwiec002smallml7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 10.06.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 ale się tu cicho zrobiło ... wszyscy zajęci budowaniem albo szukaniem materiałów w rozsądnych cenach a u nas jest projekt:) po długich i ciężkich bojach z architektem i nie wywiązywaniem się przez niego z założonych terminów ,jest złożony do pozwolenia :) Trwa walka z poszukiwaniem materiałów , po dłlłuuugiich ponad 1,5 miesięcznych bojach , w których dobre zdarzenia przeplatały się z ze złymi , udało się wczoraj przyjechał pierwszy transport pustaków :) 22 palety porothermu z Edera stoi na placu:) i słowami reklamy PSB jest to budujący widok . Wstępny wybór wykonawcy padł na Firmę Pana Wrony , specjalista z niego od budowania jest pierwszych lotów , widziałem tynki przez niego robione to właściciel powiedział że nie będzie ich gipsował takie równe!! mankamentem jedynie jest cena usługi , ale w końcu jak ktoś coś dobrze robi to powinien być dobrze wynagradzany. Teraz pozostaje nam czekać na dalsze pustaki i pozwolenie i myślę że z początkiem lub połową lipca zaczniemy z fundamentami :):) ,aby jeżeli sie uda, to plan mamy taki aby w sierpniu przyszłego roku się wprowadzić zobaczymy czy się uda. Na koniec prośba jeżeli możecie polecić dobrych fachowców do: dachu - cieśla , dekarz ogrzewania - zamontowania pieca na eko-groszek i rozprowadzenia instalacji c.o. oraz kanalizacji i wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 11.06.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Dzień dobry, dzień dobry, dzień dobry.......bo ja tu nowy jestem!A tak poza tym witam WSZYSTKICH, aż wstyd się przyznać że byłem nieświadom takiej fajnej grupy Ziomków. Obiecuję przewertować szybko wszystkie posty i żywotnie dołączyć do społeczności - przyjmniecie mnie co....????A o mnie (ups; o Nas bo ja z żonką jestem), to bydowa zaczęta, fundamenty zalane tydzień temu, obecnie ekipa kończy ściany fundamentowe (bloczek, rapówka, dysperbit, styropian) i jadą na inną budowę ,wracają pod koniec lipca a w międzyczasie trzeba zasypać ściany piachem i zagęścić - a będzie tego od p... i jeszcze trochę, więc jeśli ktoś może podpowiedzieć tani kontakt na piach na podsypki to już zaczynam dziękować. żebyjescze się pochwalić budujemy projekt z muratora: Dom za rogiem wer.I (lustrz. odbicie)http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=427&IdKolekcji=tyle że z malutkimi zmianamipozdrawiamy wszystlkich ciepłoP&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 11.06.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Dzień dobry, dzień dobry, dzień dobry.... ...bo ja tu nowy jestem! A tak poza tym witam WSZYSTKICH, aż wstyd się przyznać że byłem nieświadom takiej fajnej grupy Ziomków. Obiecuję przewertować szybko wszystkie posty i żywotnie dołączyć do społeczności - przyjmniecie mnie co....???? A o mnie (ups; o Nas bo ja z żonką jestem), to bydowa zaczęta, fundamenty zalane tydzień temu, obecnie ekipa kończy ściany fundamentowe (bloczek, rapówka, dysperbit, styropian) i jadą na inną budowę ,wracają pod koniec lipca a w międzyczasie trzeba zasypać ściany piachem i zagęścić - a będzie tego od p... i jeszcze trochę, więc jeśli ktoś może podpowiedzieć tani kontakt na piach na podsypki to już zaczynam dziękować. żebyjescze się pochwalić budujemy projekt z muratora: Dom za rogiem wer.I (lustrz. odbicie) http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=427&IdKolekcji= tyle że z malutkimi zmianami pozdrawiamy wszystlkich ciepło P&M Witaj! Im nas więcej tym lepiej .. Projekt b. fajny ... Trzymam kciuki! I pozdrawiam serdecznie! Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 14.06.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 witam chcialbym zakupić w przyzwoitym stanie za rozsądne pieniązki "melamine" tzn taką budkę na budowę( napewno wiecie o co mi chodzi ) czy warto miec w projekcie rozplanowaną instalacje: wod-kan i elektryczną, czy tez lepej to zrobic juz w trakcie budowy np przy pomocy fachowców z konkretnej branzy ? czy 3 tys za projekt indywidualny bez przyłączy inst. wewnetrznych jest rozsądną stawką ? Domek ok 170 m2, czesciowo podpiwniczony z garazem dwustanowiskowym, dach wielospadowy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 14.06.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 chcialbym zakupić w przyzwoitym stanie za rozsądne pieniązki "melamine" tzn taką budkę na budowę( napewno wiecie o co mi chodzi ) ja nawet nie wiem gdzie taką melaminę można zakupić, a i i le kosztuje tym bardziej, zamiennie kupiłem garaż blaszany , który później wykorzystam na samochód ocieplę zrobię elewację jak domu i jakoś myślę się wkomponuje w otoczenie:) koszt takiego garażu to 1700 zł czy warto miec w projekcie rozplanowaną instalacje: wod-kan i elektryczną, czy tez lepej to zrobic juz w trakcie budowy np przy pomocy fachowców z konkretnej branzy ? w moim przekonaniu to najlepiej jest samemu rozplanowac sobie gniazdka wedug wlasnych potrzeb , na pewno zawsze lepiej jest zrobic ich wiecej niz mniej ,a sama instalacje rozplanowablym z elektrykiem zawsze on cos podpowie takiego co nam ani architektoei moze sie nie skojarzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2katarzyna 15.06.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Adam. To dobra cena. Projekty budynków użyteczności publicznej robi się z instalacjami. Prywatnie -nie. Zawołasz hydraulika, to Ci wszystko zaplanuje, jak należy. Poza tym już na etapie budowy 5 razy zmienisz plany co do ustawienia gniazdek, wyposażenia łazienek itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafalbe 17.06.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Wstępny wybór wykonawcy padł na Firmę Pana Wrony Witaj, a podzielisz się namiarami do Pana Wrony? Zbieram teraz dane. Chętnie z nim porozmawiam i byc może ustawię się na przyszły rok. Do jakiego poziomu zajmuje się on wykonawstwem? Fundament+ściany+tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 17.06.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 RafalbeWitaj, a podzielisz się namiarami do Pana Wrony? Zbieram teraz dane. Chętnie z nim porozmawiam i byc może ustawię się na przyszły rok. Do jakiego poziomu zajmuje się on wykonawstwem? Fundament+ściany+tynki? Telefon 0-602-367-078 Antoni Wrona, najlepiej aby robiła Ci ekipa jego syna Mariusza, tak sie dowiedziałem od osoby u której budowali dom, Dom moze wykończyć pod klucz , firma ma 23 pracowników , a do innych prac bierze podwykonawców , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafalbe 17.06.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 A jak oceniasz Petronelli - oraz inny sympatyczni ludzie - o jaki procent podnosi się koszt budowy przy koszytaniu z tzw. oferty POD KLUCZ? Czy ktoś z Was korzystał z takiej usługi? Co można powiedzieć o tzw. zysku ekonomicznym netto - czyli masz chłopie wolną głowę...? Czy w ogóle istnieją na tyle solidne firmy aby im mocno zaufać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafalbe 17.06.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 pozdrawiam Ja też pozdrawiam i dziękuję za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 18.06.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 RafalbeA jak oceniasz Petronelli - oraz inny sympatyczni ludzie - o jaki procent podnosi się koszt budowy przy koszytaniu z tzw. oferty POD KLUCZ? Czy ktoś z Was korzystał z takiej usługi? Co można powiedzieć o tzw. zysku ekonomicznym netto - czyli masz chłopie wolną głowę...? Czy w ogóle istnieją na tyle solidne firmy aby im mocno zaufać? też się nad tym zastanawiałem, jedynie tak jak piszesz trzeba by było bezgranicznie zaufać firmie budującej (ale czy śa takie które zrobią to perfect) , i mieć kogoś kto będzie nadzorował ich prace ,według np wytyczonego planu jak można samemu nakreślić , natomiast druga sprawa to koszty materiałów , w obecnym czasie przy tych cenach .. inaczej dam przykład: nie maiłęm pustaków szukałęm 1,5 miesiaca za jakieś rozsądne pieniadze , mogłem mieć od PAna Wrony za 10,76zł 25 porotherm , a znalazłem za 8.90zł Eder niemiecki z dowozem na miejsce bez przedpłat, plus dodatkowe koszty koparki przy rozładowaniu 625 zł to i tak się opłaciło,i ta różnica by wynikała na wielu materiałach budowlanych....... więc lepiej chyba samu sie zaangażowac chyba że nie ma sie problemu finansowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafalbe 18.06.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 takie argumenty to do mnie bardzo przemawiają A na "swoich" materiałach to każdy wykonawca przycina nawet do 30-40%, więc racja, że trzeba się pilnować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 20.06.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 poszukuję pilnie dekarza i specjalisty jakiegoś dobrego co nie boi sie robić w miedzi do ogrzewania, kanalizacji i wody , jeżeli znacie kogoś dobrzego to proszeę o namiar pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sel 24.06.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 poszukuję pilnie dekarza i specjalisty jakiegoś dobrego co nie boi sie robić w miedzi do ogrzewania, kanalizacji i wody , jeżeli znacie kogoś dobrzego to proszeę o namiar pozdrawiam Ja się nie boję roboty w miedzi, nie ma u mnie z tym żadnych problemów. Co konkretnie trzeba zrobić ? A co do dekarza jutro podam Ci namiar na super brygade tylko nie wiem jak z ich terminami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts