Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy ma ktoś namiary na ekipę z koparką do wykarczowania działki (ok. 40 korzeni). Działka w Kamienicy Polskiej - chyba najlepiej z okolic...ale nie musi być super blisko. Jakaś masakra - ludzie nie chcą wziąć się za karczowanie...bo to, bo tamto, bo trzeba dojechac...rany:-(

Drzewa ścięte, wywiezione, ekipa ma mi wchodzić na działkę w połowie lipca...a tu nie wykarczowane:-((( pomocy

czy ma ktoś namiary na ekipę z koparką do wykarczowania działki (ok. 40 korzeni). Działka w Kamienicy Polskiej - chyba najlepiej z okolic...ale nie musi być super blisko. Jakaś masakra - ludzie nie chcą wziąć się za karczowanie...bo to, bo tamto, bo trzeba dojechac...rany:-(

Drzewa ścięte, wywiezione, ekipa ma mi wchodzić na działkę w połowie lipca...a tu nie wykarczowane:-((( pomocy

Nie słyszałem, żeby w okolicy była jakaś ekipa, która kompleksowo wyczyści Ci działkę z korzeni. Chyba w Rudniku Wielkim i Klepaczce (to po sasiedzku zaraz za trasą DK-1) ktoś wykonuje usługi koparką (popytaj), sam operatoer tu jednak raczej nie wystarczy. A, że trudno o kogoś do tego zajęcia - nie dziw się, to bardzo ciężka praca.

Witamy

Jesteśmy w trakcie remontu wielkiego domu w Dąbrowie Górniczej, który został zniszczony przez pożar.

Staramy się zorganizować w tym domu ośrodek dla dzieci.

Chętnie przyjmiemy cokolwiek, wszelkiego rodzaju niepotrzebne rzeczy , które można jeszcze wykożystać.

To jest nasza strona http://www.pogoria.adp.org.pl

Potrzebne są wszelkiego rodzaju materiały budowlane, instalacyjne, kanalizacyjne elektryczne itp.

Lub cokolwiek co jest tobie juz nie potrzebne a my zorganizujemy aukcjie charytatywną.

Każda pomoc mile widziana.

Pozdrawiam serdecznie

Akademia Dobrych Pomysłów

witam

chcemy zacząć budować dom w blachowni - jak na razie starostwo skutecznie nam to utrudnia nie wydając pozwolenia :D ale mam nadzieję że niedługo ruszymy.

mam prośbę, czy ma ktoś namiary na solidnego kierownika budowy i równie solidnego producenta okien - nie w jednej osobie, oczywiście :D :D :D

witam

kajon-ka po gminie w blachowni to chyba nic dobrego nie mozna sie spodziewac wiem cos na ten temat bo sama buduje tam dom okolica fakt ładna i przede wszystkim cicho to na pewno plus

w ktorym miejscu sie budujesz

a tak przy okazji moze wiesz gdzie mozna kupic na blachowni dzialki budowlane?

Cześć, dawno mnie tu niebyło, z powodu poważnej awarii kompa, ale już jest okejo.

U mnie brakuje wylewek, które będą robione lada dzień :D , a potem docieplenie dachu, zabudowa karton-gips i to co "najlepsze" wykończeniówka, hura, hura.

Jeżeli by ktoś reflektował to mam do sprzedania nowe szambo z laminatu, czy coś takiego, pojemność 12.000 litrów.

Niestety nienadaje się na mój teren i muszę go sprzedać.

Wszelkie informacje pod numerem tel. 792828641

Pozdrawiam wszystkich wytrwałych

mirko, widziałam ostatnio wbita tablicę przy ulicy cmentarnej - w okolicy tartaku. i podobno na młyńskiej też coś teraz sprzedają :D może coś znajdziesz. a co do naszego urzędu, to naprawdę coś u nich szwankuje - nie mogliśmy się doprosić wydania decyzji o zagospodarowaniu; a jak juz ja wydali, to miała błędy i tzrba było zaczynać wszystko od początku :evil: :evil:

dzieki za odp kajon-ka ale na młyńskiej to juz jeest nieaktualne bo to blisko mnie to jestem zorientowana a na cmentarnej to nie wiedzialam

mam nadzieje ze z papierami wszystko załatwisz pozytywnie i w krótce rozpoczniesz poczynania na działce

w razie potrzeby pisz jesli bede w stanie chetnie służe rada

pozdrowionka

witam budowniczych:)

mam juz projekt mojego domku, prosiłbym o uwagi dotyczące ewentualnych zamian i porady co zrobilibyście inaczej i dlaczego.

Dawno tutaj nie zaglądałem (notoryczny brak czasu) ale jeśli mogę swoje "trzy grosze" to po trosze się zgadzam z zapytaniem: "czym będziesz palił...?"

Jeśli gazem to OK, prawdopodobnie kocioł masz w łazience, jeśli czymsik na paliwo stałe - to aż się proszi umieścić kotłownie(i odpowiedni komin )w pom gosp. Ma akurat osobne wyjście na zewn wyrzucanie popiołu i wnoszenie paliwa)...

nie pokazałeś bryły budynku - nie wiem czy w przypadku kotła da się odpowiednio wkomponować komin (ale raczej nie powinno być z tym kłopotu - zawsze jakoś da się go wbudowć...) Nie wiem co ciekawego kryje poddasze. natomiast parter wydaje się być OK. nie nazbyt rozbudowana komunikacja (bo po co) duuuży salon(jak się taki lubi - osobiście będę miał mniejszy...kwestia gustu) garaż nie "pipidówka" - i dobrze - jak nie ma piwnicy to gdzieś graty trzeba upchać.

Podejrzewam że raczej nie jest to mały domek - ale jeśli masz takie potrzeby to OK.

Pozdrawiam

P.

Dawno tutaj nie zaglądałem (notoryczny brak czasu) ale jeśli mogę swoje "trzy grosze" to po trosze się zgadzam z zapytaniem: "czym będziesz palił...?"

Jeśli gazem to OK, prawdopodobnie kocioł masz w łazience, jeśli czymsik na paliwo stałe - to aż się proszi umieścić kotłownie(i odpowiedni komin )w pom gosp. Ma akurat osobne wyjście na zewn wyrzucanie popiołu i wnoszenie paliwa)...

nie pokazałeś bryły budynku - nie wiem czy w przypadku kotła da się odpowiednio wkomponować komin (ale raczej nie powinno być z tym kłopotu - zawsze jakoś da się go wbudowć...) Nie wiem co ciekawego kryje poddasze. natomiast parter wydaje się być OK. nie nazbyt rozbudowana komunikacja (bo po co) duuuży salon(jak się taki lubi - osobiście będę miał mniejszy...kwestia gustu) garaż nie "pipidówka" - i dobrze - jak nie ma piwnicy to gdzieś graty trzeba upchać.

Podejrzewam że raczej nie jest to mały domek - ale jeśli masz takie potrzeby to OK.

Pozdrawiam

P.

witam

dzieki za komentarz w spr mojego projektu.

gazem palił nie będę raczej na pewno. mysle o ogrzewaniu kominkiem i eko groszkiem.

kotlownie przwiduje w piwnicy ( dom bedzie częsciowo podpiwniczony).

ile płaciliście za "przyjecie ziemii na działke" ( transport) ?

czy 50 pln za kamaza ziemi bez gruzu to dobra cena ?

odleglosc miedzy moją działką a budową skad ziemia ma byc wozona to ok 2 km.

pozdrawiam

Cześć,

mam problem :( , bo muszę już myśleć o ogrodzeniu frontowym, a nie mam żadnej koncepcji, poza jedną, słupki z klinkieru a przęsła kute.

Niestety przeglądałam ostatnio strony semmerlocka i spodobały mi się te ich betonowe elementy, z których tworzy się super efektownie wyglądające słupki, murki itd., bardzo mi to przypadło do gustu, tyle, że podobno jest to cholernie drogie :cry: .

Co prawda byłam dziś w firmie Max na Rocha i widzialam tam bardzo podobne coś ale niestety niedowiedzialam sie jakiej to firmy i ile kosztuje, bo Pan właściciel sie niepojawił. Jutro muszę tam zajrzec.

Może Wy macie jakieś pomysły na ogrodzenie, znacie kogoś kto je wykonuję, robi przęsłą kute czy stalowe, byłabym wdzięczna.

Zdjęcia mile widziane.