Bezdomny 12.11.2003 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Teska co to znaczy tanio? Widziałem taką po 29,95 PLN. Chciałem się jeszcze pochwalić, iż prace mokre w domu zakończyłem, tzn wylewki schną, posprzątałem wszystko, i pozostała mi tylko rekultywacja terenu wokół ( w przyszłym tygodniu) a za dwa tygodni mam cichy zamiar w kominku odpalić, teraz sen z powiek spędzają mi karton-gipsy i izolacja poddasza wełną, o tym, że kredyt mi topnieje i wygląda na to, że cosik braknie nie wspominam, bo sam się boję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOSEPH 25.11.2003 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 chyba mogę do was dołączyc choć nie buduję a geeeeeeeneralnie remontuję(chociaż chyba nie do końca tyle tam roboty)ważne że w Częstochowiepzdr wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 26.11.2003 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Cześć JOSEPH Witamy, witamy!!! Ja też nie buduję domu od podstaw. Rozbudowuję i remontuję domek, w którym obecnie już mieszkamy. Mam za sobą wylanie ław fundamentowych. Kopanie fundamentów to był koszmar, w całym domu było błoto, ale tak to już jest jak się mieszka na budowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 26.11.2003 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Witamy, u nas w prowincjonalnym małym mieście (chyba pierwszy raz w życiu powiedziałem "u nas" bo nie pochodzę z tego lekko dziwnego miasta) mało się dzieje więc każda nowa osoba jest mile widziana. Mam kominek!!!! Ale drzewo mam tak mokre, ze mi po szybie woda płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IWONA TREŚCIŃSKA 21.12.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 Mieszkam w Myszkowie , w przyszłym roku rozpoczynam budowę domku" KRAB", czy ktoś z Was poleci dobrą firmę budowlaną !!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 21.12.2003 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 Kraba 3 ma przećwiczona ekipa mojego kolegi, co prawda robią na drugim krańcu Częstochowy, ale kolega nie miał uwag. Ja miałęm dobrą ekipę i bardzo jestem z niej zadowolony. Choćby dlatego, że minęło prawie pół roku jak zakończyli, a jesteśmy w stałym i miłym kontakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibibyk 04.01.2004 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 witam. miło mi bardzo że w końcu udało mi się odnaleźć ludzi z regionu. większość z Was etap załatwiania formalności ma już za sobą. przed nami pozwolenie na budowę. i barrrdzo nam zależy żeby je szybko załatwic. czy ktokolwiek załatwiał formalności w Częstochowie w Urzędzie Miasta. możecie podać orientacyjną cyfrę ile to trwa i czy są możliwości żeby całą procedurę przyspieszyć? póki co załatwienie warunków zabudowy zajęło nam 3 tygodnie ale był to niezły sprint bo zależało nam żeby zdążyć do końca roku. udało się.przed nami wybór ekipy budowlanej może macie kogoś godnego polecenia?!kto projektuje przyłącza elektryczne i jakie to są koszty? potrzbujemy też na gwałatu rety wykonawcę przyłącza elektrycznego za rozsądne pieniądze. ile to może w ogóle kosztować?!gdzie można tanio kupić skrzynke elektyryczną z podstumentem betonowym?wielu z Was ma już wyciągnięte mury. gdzie najkorzystniej jest negocjować ceny na materiały budowlane; który skład budowlany oferuje najkorzystniejsze ceny i dobre warunki czy macie jekieś doświadczenia z budową na mokrym gruncie? narazie to tyle. mam jeszcze setki innych pytań ale myslę że będzie jeszcze okazja żeby je zadać. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 12.01.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Witam wszystkich w nowym roku i życzę by był bardzo udany, obfitował w sukcesy na budowie a także w życiu prywatnym i zawodowym!!! Zibibyk co do składu budowlanego polecam Buildera, co prawda dopiero zaczęłam z nimi współpracę, ale bardzo mi się podobają i to w zakresie profesjonalnej obsługi jak i negocjowania cen. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibibyk 12.01.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 jeżeli możesz to wskaż mi adres, bo ja znam tylko domex i jeden skład na sabinowie, ale docelowo i tak chyba zdecyduje się na kompleksówkę, wykonanie z zakupem materiałów/Co o tym myślicie celuję w ekipe UJMY, dużo buduje i całkiem przyzwoicie, niestety ma duzo podwykonawców, ale wykonanie bardzo mi sie podoba!!!Może ktoś z was ma jakieś doświadczenia z tą ekipą (każde będą mile widziane i czytane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 13.01.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Proszę, o to dokładne namiary "Builder" S.C. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe42-200 Częstochowa, ul. Żyzna 13atel. (034) 369-71-71 fax. (034) 369-71-71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibibyk 16.01.2004 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 dzięki za namiar.Szukam też projektanta przyłacza elektrycznego, który za przyzwoitą kwotę zrobi projekt i przy okazji ile taka przyjemność kosztuje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pewal 22.01.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Witam. W listopadzie ub. r. zakupiłem dom w stanie surowym częściowo zamkniętym (cyt. rzeczoznawcy). Nazwałem go "wieżowiec", bo duuuży jest. Wykańczam jego i siebie oraz resztę rodziny w Częstochowie Stradom Zacisze. Projekt jest stary i dziwny. Narodziło się mnóstwo zmian, ale nie wiem jak do tego się zabrać. Teraz wychodzi ile bałaganu w papierach zostawił poprzedni właściciel. Na razie mam zgodę na budowę na mnie i piwnicę, której nie ma w projekcie. Sam nie wiem, zasypać czy się cieszyć i próbować zalegalizować? Ale się rozpisałem. Cieszę się, że jest taka grupa. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pewal 22.01.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Cześć, to znowu ja. Jestem zakręcony jak Twist na zimę i zapomniałem o najważniejszym. Możecie polecić jakiegoś kierownika budowy, który nie jest drogi a pomoż w sprawach prawnych - ta nieszczęsna piwnica i reszta zmian w projekcie? Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOSEPH 26.01.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 HEJ PEWAL ja też remontuję na Stradomiu i zaczynam właśnie tynki z karton gipsu(niestety)zwracam się z prośbą do wszystkich z Częstochowy i okolicpotrzebuję kupić trochę płyt i profili .może ktoś z was wie gdzie można to kupić najtaniej?jak coś to dajcie namiaryPzdr ps. kto z Was robił tynki gk i za jaką kwotę ?chciałbym urwać coś fachowcowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pewal 26.01.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 No nareszcie, jakoś nikogo tu nie widać. Ja w planach mam tynk cementowo-wapienny IV klasy (cokolwiek miałoby to znaczyć?!). Tak wię płyty g-k nie wchodzą w zakres moich zainteresowań. Ale jak coś będę wiedział to dam znać. Jak miło mieć sąsiada. Może w marcu spotkamy się na budowie. Ja wykańczam na Gersona. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOSEPH 26.01.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 U MNIE TEŻ MIAŁ BYĆ CEM- WAP ALE NIC Z TEGO ŚCIANY ZA KRZYYYYYYWE! JA ROBIĘ NA JAGIEŁŁŁY TAKŻE CAŁKIEM BLISKO PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOSEPH 26.01.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 sorka za duże litery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 27.01.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Cześć wszystkim , dawno tu nie zaglądałam, więc chyba powinnam zapytac czy jeszcze mogę !?Nasz domek stoi - surowy, otwarty, wrzesień 2003Wygląda okien i dalszych prac, ale to dopiero za rok (może okna i wylewki na dole w tym roku)Bezdomny-proszę- napisz gdzie kupowałeś okna i jakie rabaty wywalczyłeś (też mnie interesują oklejone obustronnie), podaj namiary na firmę od wylewek( ile za m2)Pozdrawiam olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 31.01.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Dość milczenia, powoli opada ze mnie marazm i zniechęcenie, niedawno rozprowadziliśmy wentylacje, a teraz ocieplamy poddasze, mam nadzieję, że do końca lutego będą zrobione sufity z karton-gipsu, a zaraz po nich robimy płytki, panele i malowanie na poddaszu, na poczatku kwietnia mam nadzieję na gaz ( 90 dni od podpisania umowy?!) i ogrodzenie, robimy dół podłogi oraz garaż, przełom kwietnia i maja to ocieplenie i tynki na zewntrz. A na koniec maja malowanie i ?........!. Taki tam planik, zobaczymy jak będzie z szarą rzeczywistością. Do Jarkola: okna firma Polger telefon 601 51 50 31, wylwki robi się po tynkach - telefon na wylewki z miksokreta ( tanie ok 14 PLN) 605 69 89 02.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 07.02.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Witam wszystkich bywalców starych i nowych. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i duuzych wyczynów na budowie. Dawno mnie tu nie było ale już nadrobiłam lekturę i mam nadzieję bywac teraz tu częściej, jak tylko będę miała lepszy dostęp do netu. U mnie była zima na budowie pewnie u Was również ale za kilka dni mój ślubny wybierze sie na przegląd stanu budynku. Trochę pozmienialiśmy w projekcie i ze 175 m kw. mam teraz do sprzątania ponad 220 m kw. Cieszę się z tego ponieważ lubie dużo przestrzeni ale tez martwię się kiedy my to wykończymy. Teraz czekają nas instalacje i budowa kominka i ścianki działowe itd...... Widzę że u Was humorki dopisują mam nadzieję się od Was zarazić dobrym spojrzeniem na życie. pozdrowienia. Rena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts