Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

Witam,

pomożcie!!! wlaśnie mąż rozmawiał z ekipą budowlaną, która ma czas zrobić fundamenty w tym roku, wstępnie wycenili fundamenty na około 20 tys. za samą robociznę :o , czy to nie za dużo??? Dom ma 180 m

Doradzcie, czy brać tą ekipę, czy szukać dalej, chociaż to szukanie jest bardzo trudne, bo ekipy nie mają wolnych terminów.

Dzięki za pomoc

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam po dłuższej przerwie ...

Informacja dla budujących z ok. Częstochowy - mam do sprzedania dowolną ilość POROTHERMU 25 P+W klasa 15 prod. Wienerberger Polska - cena brutto wraz z transportem ... 6,98zł /szt. !!! (czyli 35% taniej niż w oficjalnym cenniku - oferta tylko w październiku)

Cennik Wienerbergera - http://www.wienerberger.pl/

Więcej informacji pod numerem tel. 602-731-896

Witam

Pa-ma niesmiało jeszcze raz prosze o namiary na ekipę, chyba ze z jakiegos powodu nie bedą mogli.

info poszło na priv

pozdrawiam i zyczę powodzonka

A ja się krótko pochwalę - wybrałem papę - wierzchniego krycia - bo była tania 49,98/ rolkę 15 m2 (castorama) -to tylko zabezpieczania na zimę a na wierz i tak przyjdą dachówki - mam nadzieję :roll:

pozdr

P

Giz - bardzo proszę o opis efektów pracy tych panów i kontakt do ekipy. Planuję tynki na wiosnę i szukam już namiarów, cen ...

z góry dzięki

Jeśli o mnie chodzi tpo dzisiaj podłączyli mi PRĄD!!!!!!!!!!

dotychczas cała budowa odbywała się dzieki uprzejmości sąsiada (150 m kabli - przedłużaczy :x ) ale odbyło się bez problemu i było to o wiele tańsze niż agregat!

Nareszcie mogę sobie zaświecić żarówkę - może to głupie - ale radochy mam sporo

pozdr

P

Macie jakieś namiary na dźwig który rozładowałby krokwie? Będę wdzięczna za pomoc:)

przyjechała ciężarówka, wykiprowała wszystko na placu a potem to czterech chłopa i do dzieła - trzeba poukładać bo się powypacza i będzie lipa.

do wyładunku nie trzeba dźwigu tylko trochę rozumu przy załadunku auta coby potem to zgrabnie wykiprować.

• 2 weeks później...

szukam kogoś sprawdzonego , znającego sie na rzeczy , aby profesjonalnie wykonał oraz zaprojektował instalacje wentylacji mechanicznej

równieź poszukuje ekipy do komplekowego wykończenia wnętrz, aby jedna ekipa robiła wszystko płytki , parkiety . płyty gips karton , malowanie itp. jednym słowem kompleks

jeżeli znacie kogos w tych dziedzinach znajacego sie na rzeczy to piszcie

pozdrawiam i dziekuję

Szybko - w maju 2006 wjechała koparka na łąkę, w listopadzie był dach, w grudniu okna, w lutym tynki i wylewki, a potem suszenie i wykończeniówka. W maju przyjechały meble kuchenne, a w sierpniu całkowita przeprowadzka. 1 rok i 3 miesiące - rozsądne tempo.

Błędów się nie uniknie. Ważne, żeby słuchać ludzi, pytać o to, co im nie wyszło, oprowadzać znajomych i rodzinę po budowie i szukać dziury w całym. Zawsze ktoś coś podpowie.

Warto było? No pewnie!

witajcie mam pytanko o tynki / cena:

tynki cementowo-wapienne robione ręcznie jakość naprawdę bardzo dobra (tynk gładziutki jak po gładzi pod malowanie) cena robocizny 12-13 zł/ m2. po obliczeniu ilości metrów wyszło robota+materiał ok 20zł / m2

czy to dobra cena? jaka Wasza opinia?

pozdrawiam

P.

witajcie mam pytanko o tynki / cena:

tynki cementowo-wapienne robione ręcznie jakość naprawdę bardzo dobra (tynk gładziutki jak po gładzi pod malowanie) cena robocizny 12-13 zł/ m2. po obliczeniu ilości metrów wyszło robota+materiał ok 20zł / m2

czy to dobra cena? jaka Wasza opinia?

pozdrawiam

P.

to Ci powiem Paweł że to nie dużo

mój majster powiedział mi za samą robotę 20pln/m2 tynków cementowo-wapiennych, z tym że ostatnia warstwa to piasek z Myśliny zacierany filcem (czy jakoś tak)

ja liczyłem w całości materiałów piasek płukany z Myśliny, ponoć jest tak biały że tynk wychodzi jak po białkowaniu :lol:

martwi mnie termin, pierwszy wolny gdzieś na sierpnia... może do tego czasu skupię się na innych robotach a poczekam na tę firmę bo tynki naprawdę robią bardzo ładne..i wychodzi że niedrogo..

P