Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

powiedzcie proszę, czy macie albo planujecie kominek mając wentylację mechaniczną? doszły mnie słuchy, że mogą z tym byc jakieś problemy

:-?

kiedy robiliscie dziury w stropie na te wszystkie rury wentylacyjne - zostawiliście dziury czy wycinaliście je w już gotowym stropie - pytam, bo w jednej firmie powiedzieeli mi, że nie beda dwa razy przyjezdzac na budowe: mianowicie raz, zeby zaznaczyc te otwory i potem żeby zamontowac wentylację :o wydawało mi się że łatwiej po prostu zostawić otwory w stropie :-?

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i jesteśmy po rozmowie z Color Systemem. Jesteśmy już całkowicie zdecydowani na tą firmę. Pan Grzegorz okazał się bardzo kompetentnym i sympatycznym człowiekiem. Wyjasnił nam wszystko po kolei, zapytałam też o nasz kominek z płaszczem wodnym bo takowy będziemy mieć i otrzymaliśmy informacje że jest to obieg zamknięty i nie ma żadnych przeciwskazań. Niestety nie wiem jak to jest z normalnymi kominkami.

Calość będzie nas kosztować 25000. Poprosiliśmy o przygotowanie umowy i mam nadzieję, że na początku marca umowę podpiszemy. Tomm1927 czy to do ciebie dzisiaj jechał Pan Grzegorz? :lol: Daj znać jak przebiegło spotkanie.

... Tomm1927 czy to do ciebie dzisiaj jechał Pan Grzegorz? :lol: Daj znać jak przebiegło spotkanie.

a i owszem

umówił się na 8,15 a o 8,11 byli na budowie. aż byłem w szoku. jestem tym bardziej pod wrażeniem że potrzebowałem p.Pizona na budowie we wtorek tak koło 18 bo razem z fachmanem od k-g (które defakto już wiszą na sufitach i są poszpachlowane) chcieliśmy przeanalizować drogę przewodów went. coby jak najmniej demontować. przyjechał w 20min.

zaczęlli wczoraj od robienia przepustów przez ściany i sufity. i powiem Wam że jestem pod wrażeniem bo przepusty są idealnie pod dany kanał went.

W tym tygodniu zakończyłem etap instalacji. Zdecydowanie polecam elektryka który wykonuje wszystkie instalacje od alarmów - inteligentnych domów do centralnych odkurzaczy tel. do elektryka 600-201-875,

oraz hydralukika z który robi wszystko szybko i rzetelnie nr tel. 604-978-103

My jeszcze okien nie mamy i narazie jestesmy na etapie poszukiwań. Czy ktos z was słyszał o firmie Korzekwa z Wilkowiecka http://www.korzekwa.com.pl/. To producent drzwi i okien drewnianych? Widzieliśmy ich ofetre na targach w Gliwicach i wydała nam sie bardzo atrakcyjna, nic jednak o nich nie wiemy. Z realizacji wynika że troche ich okien w Częstochowie jest, ale jak jest z ich jakością?

Korzekwa ma dobre okna, ale w Wilkowiecku jest jeszcze Lizurej. Firma z bardzo niemila obsluga i nieterminowa ale ich okna i drzwi sa rewelacyjne. Sam mysle o drewnianych i nie wiem wlasnie czy Lizurej czy Korzekwa. Na korzysc Korzekwy przemawia cena i obsluga, ale wyglad oscierznic, drzwi etc. od Lizureja to bajka :D

Petronelli, i jak tam okna od Jezierskiego - czy efekt wart jest ceny :) mam nadzieję, że tak

okna wyglądają super i są warte swojej ceny na pewno! okleina bardzo ładna i kolorystycznie super pasuje do bramy z Hormana , znajomy który sie zna na oknach mówił , że sa dobrze uszczelnione miedzy szybami , gdzie wpuszcza się gaz bo nie maja zaworków , które są w innych oknach, aby ten gaz uzupełniać po jakimś czasie , jest też duża możliwość regulacji na skrzydłach ,aby dobrze skrzydło ustawić , ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni , jeżleli ktoś chciałby zobaczyc na żywo to zapraszam :)

Witajcie!

Wy tu o oknach, wentylacji, a ja w zupełnie innej sprawie do Was zawitałam.

Pilnie potrzebuję transportu z Częstochowy w kierunku na Warszawę. Może znacie kogoś, kto jedzie po coś do stolicy i mógłby nam przewieźć 10-12 palet pustaków stropowych Ackerman. Oczywiście pokryjemy koszty takiego kursu.

Pozdrawiam

Witajcie!

Wy tu o oknach, wentylacji, a ja w zupełnie innej sprawie do Was zawitałam.

Pilnie potrzebuję transportu z Częstochowy w kierunku na Warszawę. Może znacie kogoś, kto jedzie po coś do stolicy i mógłby nam przewieźć 10-12 palet pustaków stropowych Ackerman. Oczywiście pokryjemy koszty takiego kursu.

Pozdrawiam

spróbuj tu:

Opara Zbigniew 601567933

gość ma przynajmniej 3 auta z hds`em