czerem 09.05.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 witajcie budowlańcymam następujące pytanie:kiedy zacząć budowę kominka?etap mamy następujący:zrobione tynki w środku, w przyszłym tygodniu wchodzi ekipa od c.o. a potem wylewki, zrobione są instalacje: elektryczna, wodna, gazowa. NIE ma jeszcze gipsówek.i kiedy ruszyć temat kominka??? przed gipsówkami czy po? przed kładzeniem paneli/kafli???? kominek robimy bez płaszcza wodnego - będzie rozprowadzenie od kominka kilku rur do kilku pomieszczeń i tym będziemy rozprowadzać ciepło z kominka.Porady pilnie potrzebuję bo mam blade pojęcie o tym!!!!!!Oczywiście namiary na fachowców od kominka bardzo mile widziane!!!!!Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.05.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 witaj czeremwprawdzie w bezpośrednim temacie nie udzielę Ci odpowiedzi bo sama nie wiem natomiast z tego co tu już wyczytałam na forum to jeśli jeszcze nie masz kupionego kominka to przemyśl jednak taki z płaszczem wodnym bo wielu forumowiczów skarżyło się że w pokojach do których jest rozporwadzane ciepło jest strasznie brudno od wylotów powietrza a z płaszczem czysto i ciepło od grzejników - sama kiedyś w przyszłości mam właśnie zamiar mieć taki z płaszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerem 09.05.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 oj, o płaszczu wodnym to ja już myślałam i bardzo chętnie zainstalowałabym sobie takowy. niestety - brak funduszy:-((( juz i tak jest ciasno.......a gdzie wykończeniówka ..... na szczęście mąż jest kumaty więc część zrobi sam.niestety na płaszcz wodny nas nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.05.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 no też właśnie ja na razie mam zamiar mieć z płaszczem a jaki będzie efekt końcowy to czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 09.05.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 dziękuję za namiary na dekarzy i innych dachowców udało nam się z jednym dogadać w sprawie i terminu, i ceny. Dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weslee 11.05.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 witajcie, ja też krótkie ogłoszenie mam ponad 100 szt pustaka stropowego Terriva, chętnie się pozbędę w bdb cenie. pustaki są keramzytowe (lekkie, nie żużel, i mocne) firmy TERMAT. mam jeszcze trzy belki, ale nie pamiętam dł, coś ok 3m kontakt 505 172 045 pozdrawiam Paweł Nooo pa-ma zauważyłem, że Wasze zdjęcie w stopce trochę się zdeaktualizowało Bardzo ładnie się prezentuje ! A nawiązując do meritum postu również mam do sprzedania około 200 sztuk akermanów stropowych, chyba 22. Może komuś się przydadzą bo i cena atrakcyjna - 602 432 003 lub pw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoris 13.05.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Poszukuję namiary na speców od założenia drewnianej podbitki pod dach. Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 15.05.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Nooo pa-ma zauważyłem, że Wasze zdjęcie w stopce trochę się zdeaktualizowało Bardzo ładnie się prezentuje ! tak zdjęcie troszkę nieaktualne, jak znajdę troszkę czasu to popracuję nad nim a efekt nam też się podoba, czekamy na jakiś mocniejszy deszcz co by obmył dach z kurzu po przycinaniu dachówki i pokazał cały efekt ładnego połysku... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uwe_czw 19.05.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Mam do zaoferowania 8 palet po 60szt Porotherm 25 P+W (wystarczy na o 44m2 ściany) - pozostałość po budowie. Bloczki zakupione w październiku z cegielni Wienerbergera w Gnaszynie.Cena 5zł/ szt. - odbiór własny. Zainteresowanych proszę o kontakt - 602-731-896 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 19.05.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam U mnie zalane funadmenty ( w zeszłym tygodniu ) teraz kończymy murowanie z bloczków betonowych.Przepraszam jeśli były namiary wymieniane ,ale potrzebuję nawiązać kontakt z osobą, która u Was zajmowała się rozprowadzeniem pionów i kanalizacją ( na tym etapie budowy ) Z góry dziękuję. Pozdrawiam w.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 21.05.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 witam, Kupiliśmy wczoraj cegłę w cegielni SOWA, ustalając cenę na 1,1. Dzisiaj ta cegła przyjechała ale na moje pytanie o FV pan zrobił wielkie oczy i stwierdził, że to jeszcze przecież VAT musi doliczyć Na nasze stwierdzenie, że cena była pzrecież ustalona odpowiedział, że to pewnie palacz odebrał telefon i głupot nagadał bo to przecież niemożliwe, żeby on coś takiego ustalił Jżeli zamierzacie coś u nich kupować, to kilka razy się upewnijcie jaką cenę mają na myśli i czy przypadkiem nie rozmawiacie z palaczem bo może się okazać, że cena w hurtowni jest taka sama, bez dodatkowych atrakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malin08 22.05.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witajcie Zaczynamy remont starej mazowieckiej chaty z drewna, w planach jest m.in. ocieplenie ścian, poddasza i stropu. I dlatego poszukujemy osób, którym zostały materialy i chcą je oddac,niedrogo odsprzedać, lub wymienic na pyszne przetwory z ekologicznego ogrodu na Jurze materialy potrzebne to: głównie welna, także ta rozpakowana, płyty karton gips, stelarze drewniane i metalowe do wykonania konstrukcji ocieplenia oraz montazu plyt. pozdrowienia madzia i marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 02.06.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 witam, ale zapadła u nas cisza czyżby wszyscy siedzieli na placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 02.06.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Pewnie pogoda trzyma inwestorów na własnych budowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 03.06.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 szukam hurtowni okolice Kłobucka i Częstochowy która handluje klińcem/kamień pod kostkę granitową/pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anemonka 10.06.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 i ja sie dolaczam do wesołej gromadki budujących. budujemy w kamyku dom z projektow muratora c14- szeroki. wlasnie jestesmy na etapie szukania hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 11.06.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 witam Czy ktoś z Was zna lub ma aktualny namiar na P. Jędrysika fachowca od przydomowych oczyszczalni ścieków?Ewentualnie na kogoś sprawdzonego w/w sprawie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uwe_czw 14.06.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 i ja sie dolaczam do wesołej gromadki budujących. budujemy w kamyku dom z projektow muratora c14- szeroki. wlasnie jestesmy na etapie szukania hydraulika Pozdrawiam sąsiadkę zza miedzy Budujemy w Białej - jadąc od Kamyka będzie jakieś 2000m ... Poszukujemy sprawdzonego elektryka - jakieś propozycje ??? Co do hydraulika mam sprawdzonego i godnego polecenia - p. Rafał Kamiński. Po szczegóły zapraszam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzobudy 15.06.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 witam czy wiecie gdzie mozna najtaniej kupic pustak max w cz-wie? poszukuje rowniez solidnej i taniej firmy na podlaczenie wody do budynku. z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 15.06.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Hej nie wiem czy cie to zainteresuje ale my w miarę tanio kupiliśmy w cegielni kolo Częstochowy. to jest cegielnia Brzeziny... Kupowaliśmy bez faktury i wyszło naprawdę tanio tylko teraz nie jestem w stanie ci napisać ile za sztukę bo nie ma męża a to on sie tym zajmował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts