mirko1 05.01.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Może polecicie kogoś sprawdzonego, kto zajmuje się schodami (konkretnie samonośne)za rozsądną cenę. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 06.01.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 do monikidostaliśmy od kolegi namiary na p. Chabałowską, która jemu robiła projekt mieszkania. Podobało nam się więc zleciliśmy jej projekt naszego domu i wyszło naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 06.01.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 A propos, kiedys pytałam o rozsądnego kogoś do tynków wew. i podaliście namiar na p. Rogacza - czy on faktycznie jest dobry? I czy słowny - słyszeliśmy ostatnio od znajomych, że ustalił termin a póżniej przekładał o tydzień, następny ... sami wiecie ... po czym ostatecznie powiedział że nie przyjdzie i zostali na lodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 06.01.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 eron gdzie bedziesz budowac ? Witaj częstochowianka, budujemy w gminie Mstów, nasz dom to APS 161L, po małych modyfikacjach Zaczynamy na wiosnę. Taki mały OT: gdzie w Częstochowie będę mógł najtaniej kupić Porotherm 25 Wienebergera? Z tego co sie zorientowałem to cena oscyluje w granicach 6,50zł za sztukę, może da sie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 06.01.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 w jakiej cenie teraz są tam działki za metr , tak z ciekawosci ? mowa oczywiscie o gminie mstów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 06.01.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 do adamka - tak mamy juz zalatwionego , za dwa dni ma jakos wejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 07.01.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 do moniki dostaliśmy od kolegi namiary na p. Chabałowską, która jemu robiła projekt mieszkania. Podobało nam się więc zleciliśmy jej projekt naszego domu i wyszło naprawdę dobrze. A masz jakieś namiary? Będę wdzięczna Co do tynków, to nie znam p. Rogacza, ale nam robił gość polecany tutaj i muszę powiedzieć, że z efektów jestem zadowolona (jeśli masz na myśli t. cementowo-wapienne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 08.01.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 w jakiej cenie teraz są tam działki za metr , tak z ciekawosci ? mowa oczywiscie o gminie mstów Specjalnie sie nie orientuję, rozpiętość cen jest duża, od 28 zł za m2 do 60zl. Ja bylem w szczesliwej sytuacji, ze nie nie musialem kupowac dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 11.01.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Wiatm Jestem na etapie wyboru okien PCV. Stąd moje pytanie czy ktoś z Was miał do czynienia z firmą Oknoplus+ z Krakowa. Przedstawiciela mają w Częstochowie ul. Wręczycka 3Jeśli ktoś ma ich okna lub mógłby powiedzieć kilka słów nt. jakości okien i montażu to z góry dziękuję. http://www.oknoplus.pl pozdr w.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 11.01.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Poprawny mail. Sorry http://www.oknoplus.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denhoff 14.01.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Wiatm Jestem na etapie wyboru okien PCV. Stąd moje pytanie czy ktoś z Was miał do czynienia z firmą Oknoplus+ z Krakowa. Przedstawiciela mają w Częstochowie ul. Wręczycka 3 Jeśli ktoś ma ich okna lub mógłby powiedzieć kilka słów nt. jakości okien i montażu to z góry dziękuję. http://www.oknoplus.pl pozdr w.m. Nie wiem jak jest z tym oknoplus, ale najwięcej pochlebnych opinii znalazłem o firmie Jezierski (przedstawicielstwo na ul. krótkiej). Przy okazji chciałbym się dowiedzieć Waszych opinii, ponieważ właśnie ten Jezierski zaproponował mi ewentualną dopłatę w wysokości 1200pln za potrójną szybę k=0,7. Normalna podwójna ma k=1,0. Znajomy powiedział mi, że może to być nie wskazane ze względu na przeciążenie profilu wagą szyby. Przymierzam się do profilu elite thermo z szerokością 82mm. Czy ktoś spotkał się z tym zagadnieniem, czy może ten mój znajomy bzdury opowiada? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 15.01.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Wiatm Jestem na etapie wyboru okien PCV. Stąd moje pytanie czy ktoś z Was miał do czynienia z firmą Oknoplus+ z Krakowa. Przedstawiciela mają w Częstochowie ul. Wręczycka 3 Jeśli ktoś ma ich okna lub mógłby powiedzieć kilka słów nt. jakości okien i montażu to z góry dziękuję. http://www.oknoplus.pl pozdr w.m. Nie wiem jak jest z tym oknoplus, ale najwięcej pochlebnych opinii znalazłem o firmie Jezierski (przedstawicielstwo na ul. krótkiej). Przy okazji chciałbym się dowiedzieć Waszych opinii, ponieważ właśnie ten Jezierski zaproponował mi ewentualną dopłatę w wysokości 1200pln za potrójną szybę k=0,7. Normalna podwójna ma k=1,0. Znajomy powiedział mi, że może to być nie wskazane ze względu na przeciążenie profilu wagą szyby. Przymierzam się do profilu elite thermo z szerokością 82mm. Czy ktoś spotkał się z tym zagadnieniem, czy może ten mój znajomy bzdury opowiada? pozdrawiam Jesli chodzi o jezierskiego to od tego na krótkiej lepsze ceny ma ten na Waszyngtona. Osobiscie polecam avante k=0,5. Pamietaj o jednym że okna o niskim k przeznaczone sa do domow z wentylacjią mechaniczną ( rekuperator). polecam wątek duzo o jezierskim avante i oknoplascie:) http://forum.muratordom.pl/okna-avante-czy-oknoplast,t118646-120.htm Jak się pospieszysz to zdążysz przed wprowadzeniem nowych cen. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denhoff 16.01.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 ak się pospieszysz to zdążysz przed wprowadzeniem nowych cen. A ma się na jakieś zaplanowane zmiany cenowe, w najbliższym czasie, w którejś z tych firm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 16.01.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Witam,a znacie kogoś w Czestochowie lub okolicach kto dobiera odpowiedni piec gazowy do budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soso 16.01.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 eron gdzie bedziesz budowac ? Witaj częstochowianka, budujemy w gminie Mstów, nasz dom to APS 161L, po małych modyfikacjach Zaczynamy na wiosnę. Taki mały OT: gdzie w Częstochowie będę mógł najtaniej kupić Porotherm 25 Wienebergera? Z tego co sie zorientowałem to cena oscyluje w granicach 6,50zł za sztukę, może da sie taniej Pozostało mi trochę (ok. 350 szt.) Porothermu produkcji niemieckiej. Jesli jesteś zainteresowany chętnie odsprzedam. Buduję w Jaskrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 16.01.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 eron gdzie bedziesz budowac ? Witaj częstochowianka, budujemy w gminie Mstów, nasz dom to APS 161L, po małych modyfikacjach Zaczynamy na wiosnę. Taki mały OT: gdzie w Częstochowie będę mógł najtaniej kupić Porotherm 25 Wienebergera? Z tego co sie zorientowałem to cena oscyluje w granicach 6,50zł za sztukę, może da sie taniej Pozostało mi trochę (ok. 350 szt.) Porothermu produkcji niemieckiej. Jesli jesteś zainteresowany chętnie odsprzedam. Buduję w Jaskrowie. Dziękuję za ofertę, ale porothermy już zakupione:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 18.01.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam, mozececie kogoś polecić do wylewek? P.S. Czy nikt nie zna kogośc kto dobiera odpowiedni piec gazowy do budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remasczwa 18.01.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Tomek Rogacz 605698902, Stroiński 601807794 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 20.01.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 monikach, a możesz przypomnieć jak nazywał się wasz wykonawca od tynków? a propos okien - kupiliśmy okna jezierskiego z potrójną szybą, profil exclusive. okna są ciężkie, to fakt, ale nic się nie wygina - jak na razie. A okna mamy wielkie - 2300 x 2500, dzielone na pół, przesuwki. Potrójna szyba z reguły oznacza mniejsze straty ciepła, a w naszym przypadku był to priorytet bo dom ma byc ogrzewany pompa ciepła a jezierski ma certyfikat dla domów pasywnych dla tych okien. mam wrażenie, że gdyby takie ciężkie szyby były włożone do byle jakiego profilu to faktycznie mogłyby się powyginać. Z drugiej strony, moi rodzice kupili Oknoplast i też są zadowoleni, a co więcej ich okna są lepiej wykonane. po bliższym obejrzeniu jezierski ma gorzej dopracowane szczegóły a w oknoplaście wszystko jest równiutkie. I oknoplast jest tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 20.01.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 monikach, a możesz przypomnieć jak nazywał się wasz wykonawca od tynków? u nas robił Wrona słyszałam, że już podrożał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts