Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam,

wiem że juz ktoś pytał o hydraulika, ale znalazłam tylko jedną odpowiedź (oprócz mojej własnej :D ) więc podnoszę temat.

Dajcie proszę namiary na sprawdzonych hydraulików z naszej okolicy.

Hej jeszcze raz powtarzam pytanie czemu nie chcesz Sówki z królewskiej ? Sama ją nam polecałaś ze facet jest konkretny????????????

Jestem również na etapie wyboru ekipy od wody i c.o.

Proszę o informacje o sprawdzonych firmach. Dzięki.

w.m.

U mnie robił Komfort z ul. Barbary - bardzo fachowo, szybko i sprawnie (cały domek w 5 dni). Jedyne co mi się nie podobało - to to, że wchodzą po tynkach, wiec jeszcze trzeba się liczyć z zalepianiem dziur.

Witam,

czy ktoś ma sprawdzonego fachowca do zrobienia izolacji i położenia płytek klinkierowych na tarasie i schodach, jeśli tak proszę o namiary.

Adam_cz-wa u nas odkurzacz pracuję od 3 m-cy. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, zamontowany jest w garażu, wiec samego odkurzacza nie słychać, słychać tylko szum powietrza. Trzeba się przyzwyczaić do biegania z 9 metrowym (w naszym przypadku) wężem i pamiętać o otwieraniu okna podczas odkurzania. Poza tym same plusy.

Gdybym go instalowała dzisiaj to chyba zrezygnowałabym z szufelki w kuchni - dość droga, bardzo głośna i nie tak przydatna jak mi się wydawało:).

Co do jednostki to skusiła nas firma BEAM - niska cena a 5-letnia gwarancja. Niestety odkurzacz popsuł się po 2 tygodniach. Niby naprawili ale po kilku dniach znowu nie działał. Po kolejnej naprawie okazało się, że w ogóle nie działa wtedy zażądaliśmy wymiany - przysłali nowy. Na razie działa bez zarzutu. Instalator twierdził, że nigdy nie mieli z BEAM problemu, wiec może trafił nam się kiepski egzemplarz.

...

Adam_cz-wa u nas odkurzacz pracuję od 3 m-cy. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, zamontowany jest w garażu, wiec samego odkurzacza nie słychać, słychać tylko szum powietrza. Trzeba się przyzwyczaić do biegania z 9 metrowym (w naszym przypadku) wężem i pamiętać o otwieraniu okna podczas odkurzania. Poza tym same plusy.

Gdybym go instalowała dzisiaj to chyba zrezygnowałabym z szufelki w kuchni - dość droga, bardzo głośna i nie tak przydatna jak mi się wydawało:).

Co do jednostki to skusiła nas firma BEAM - niska cena a 5-letnia gwarancja. Niestety odkurzacz popsuł się po 2 tygodniach. Niby naprawili ale po kilku dniach znowu nie działał. Po kolejnej naprawie okazało się, że w ogóle nie działa wtedy zażądaliśmy wymiany - przysłali nowy. Na razie działa bez zarzutu. Instalator twierdził, że nigdy nie mieli z BEAM problemu, wiec może trafił nam się kiepski egzemplarz.

dzięki za odpowiedź

Także zdecydowałem sie na marke BEAM 350 progresive z szufelką. Montaż będzie robić firma "domus" która wygrała mój casting:)

Piszesz o otwieraniu okien podczas odkurzania, w jakim celu?

Napisz tez cos wiecej o tej szufelce bo też sie waham...montaż jutro.

pozdrawiam

Mam pewną propozycję.

Ponieważ co drugi wątek dotyczy poszukiwań ekip od czegoś a mało kto ma tyle czasu żeby przeglądac wszystkie strony i wyszukiwać ekipę, uważam że moglibyśmy wspólnymi siłami stworzyć jedną kompleksową listę sprawdzonych wykonawców. Zaoszczędzimy w ten prosty sposób dużo czasu i gotówki mając wyceny od kilku sprawdzonych firm.

np

dekarze

JAN KOWALSKI tel..........- poleca adam_cz-wa

MARIAN IKSINSKI tel..........- poleca maigo

cieśle

......

hydraulicy

itd

Bedzie czarno na białym rozpisane w jednej wypowiedzi. Jesli ktos bedzie chciał dodatkowe szczególy to bedzie mógł pisac bezpośrednio na priv do polecającego.

Piszcie do mnie swoich fachowców a ja zrobię listę i wkleję w naszej grupie.

p.s.

Jeśli macie swoje sugestie co do takiej listy piszcie

pozdrawiam

...

dzięki za odpowiedź

Także zdecydowałem sie na marke BEAM 350 progresive z szufelką. Montaż będzie robić firma "domus" która wygrała mój casting:)

Piszesz o otwieraniu okien podczas odkurzania, w jakim celu?

Napisz tez cos wiecej o tej szufelce bo też sie waham...montaż jutro.

pozdrawiam

Mamy właśnie tą jednostkę, instalacje robiłam nam firma Forte .

Jeśli chodzi o szufelkę w kuchni to tak jak pisałam jest dość głośna, zwykle jak już biorę szczotkę to razem ze zwykłą szufelką i tak śmieci zamiast do odkurzacza wędrują do kosza:) może muszę się do niej przyzwyczaić.

A co do otwierania bądź chociaż rozszczelniania okien to w trakcie odkurzania jest pobierane dużo powietrza z pomieszczenia, zwykły odkurzacz wydmuchuje to z powrotem, przy centralnym trzeba zapewnić dopływ z zewnątrz żeby nie tworzyło się podciśnienie. Przy okazji zawsze się trochę przewietrzy:)