adam_cz-wa 13.02.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 witam Tym razem rozglądam się za odkurzaczem centralnym. Pytanie do tych którzy już mają:- jak się sprawuje? - kto wykonywał instalację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 15.02.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam,odstąpie w dobrej cenie stemple oraz nadwyżke łat/kontrłat.Jak coś to proszę pisac na priva. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 20.02.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 witam, wiem że juz ktoś pytał o hydraulika, ale znalazłam tylko jedną odpowiedź (oprócz mojej własnej ) więc podnoszę temat. Dajcie proszę namiary na sprawdzonych hydraulików z naszej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 21.02.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Jestem również na etapie wyboru ekipy od wody i c.o.Proszę o informacje o sprawdzonych firmach. Dzięki. w.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 21.02.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 witam, wiem że juz ktoś pytał o hydraulika, ale znalazłam tylko jedną odpowiedź (oprócz mojej własnej ) więc podnoszę temat. Dajcie proszę namiary na sprawdzonych hydraulików z naszej okolicy. Hej jeszcze raz powtarzam pytanie czemu nie chcesz Sówki z królewskiej ? Sama ją nam polecałaś ze facet jest konkretny???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 22.02.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Sówka jest naprawdę niezły bez obaw. Znajomi potrzebują hydraulika który byłby tańszy niż Sówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 22.02.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 aha rozumiem Nie wiem na ile ta informacja bedzie pomocna ale w wodociągach nam bardzo zachwalali ANWOD z Marynarskiej 41 My jeszcze nie robiliśmy u niego wyceny więc nie wiem czy jest drogi ale może warto zadzwonić i pogadać tel 888605510 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 22.02.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Jestem również na etapie wyboru ekipy od wody i c.o. Proszę o informacje o sprawdzonych firmach. Dzięki. w.m. U mnie robił Komfort z ul. Barbary - bardzo fachowo, szybko i sprawnie (cały domek w 5 dni). Jedyne co mi się nie podobało - to to, że wchodzą po tynkach, wiec jeszcze trzeba się liczyć z zalepianiem dziur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 23.02.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dzięki, Monika. Przekażę, może skorzystają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewosek 24.02.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 czy macie może namiar na sprawdzoną ekipę od zabudowy k-g? Chodzi mi ozabudowę kominka i sufity podwieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maigo 24.02.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam,czy ktoś ma sprawdzonego fachowca do zrobienia izolacji i położenia płytek klinkierowych na tarasie i schodach, jeśli tak proszę o namiary. Adam_cz-wa u nas odkurzacz pracuję od 3 m-cy. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, zamontowany jest w garażu, wiec samego odkurzacza nie słychać, słychać tylko szum powietrza. Trzeba się przyzwyczaić do biegania z 9 metrowym (w naszym przypadku) wężem i pamiętać o otwieraniu okna podczas odkurzania. Poza tym same plusy. Gdybym go instalowała dzisiaj to chyba zrezygnowałabym z szufelki w kuchni - dość droga, bardzo głośna i nie tak przydatna jak mi się wydawało:). Co do jednostki to skusiła nas firma BEAM - niska cena a 5-letnia gwarancja. Niestety odkurzacz popsuł się po 2 tygodniach. Niby naprawili ale po kilku dniach znowu nie działał. Po kolejnej naprawie okazało się, że w ogóle nie działa wtedy zażądaliśmy wymiany - przysłali nowy. Na razie działa bez zarzutu. Instalator twierdził, że nigdy nie mieli z BEAM problemu, wiec może trafił nam się kiepski egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 24.02.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam Mam pytanie czy cena za przyłącze instalacji wod-kan 8150zł to dużo ?? bo mnie sie wydaje bardzo dużoMamy bardzo prosta instalcje tylko 1 studzienka żelbetowa oraz 8 m przyłacza wody i 13 kanalizacji Prosze o oponie i ewentualnie namiary na kogoś tanszego i dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faneuro 25.02.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Poszukaj innego wykonawcę , jezeli nie przechodzi pod drogą utwardzoną lub są inne rzeczy to jest to wysoka cena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 25.02.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 ...Adam_cz-wa u nas odkurzacz pracuję od 3 m-cy. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, zamontowany jest w garażu, wiec samego odkurzacza nie słychać, słychać tylko szum powietrza. Trzeba się przyzwyczaić do biegania z 9 metrowym (w naszym przypadku) wężem i pamiętać o otwieraniu okna podczas odkurzania. Poza tym same plusy. Gdybym go instalowała dzisiaj to chyba zrezygnowałabym z szufelki w kuchni - dość droga, bardzo głośna i nie tak przydatna jak mi się wydawało:). Co do jednostki to skusiła nas firma BEAM - niska cena a 5-letnia gwarancja. Niestety odkurzacz popsuł się po 2 tygodniach. Niby naprawili ale po kilku dniach znowu nie działał. Po kolejnej naprawie okazało się, że w ogóle nie działa wtedy zażądaliśmy wymiany - przysłali nowy. Na razie działa bez zarzutu. Instalator twierdził, że nigdy nie mieli z BEAM problemu, wiec może trafił nam się kiepski egzemplarz. dzięki za odpowiedźTakże zdecydowałem sie na marke BEAM 350 progresive z szufelką. Montaż będzie robić firma "domus" która wygrała mój casting:)Piszesz o otwieraniu okien podczas odkurzania, w jakim celu?Napisz tez cos wiecej o tej szufelce bo też sie waham...montaż jutro.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 25.02.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Mam pewną propozycję.Ponieważ co drugi wątek dotyczy poszukiwań ekip od czegoś a mało kto ma tyle czasu żeby przeglądac wszystkie strony i wyszukiwać ekipę, uważam że moglibyśmy wspólnymi siłami stworzyć jedną kompleksową listę sprawdzonych wykonawców. Zaoszczędzimy w ten prosty sposób dużo czasu i gotówki mając wyceny od kilku sprawdzonych firm.np dekarzeJAN KOWALSKI tel..........- poleca adam_cz-waMARIAN IKSINSKI tel..........- poleca maigo cieśle......hydraulicyitdBedzie czarno na białym rozpisane w jednej wypowiedzi. Jesli ktos bedzie chciał dodatkowe szczególy to bedzie mógł pisac bezpośrednio na priv do polecającego.Piszcie do mnie swoich fachowców a ja zrobię listę i wkleję w naszej grupie. p.s.Jeśli macie swoje sugestie co do takiej listy piszcie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maigo 26.02.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 ... dzięki za odpowiedź Także zdecydowałem sie na marke BEAM 350 progresive z szufelką. Montaż będzie robić firma "domus" która wygrała mój casting:) Piszesz o otwieraniu okien podczas odkurzania, w jakim celu? Napisz tez cos wiecej o tej szufelce bo też sie waham...montaż jutro. pozdrawiam Mamy właśnie tą jednostkę, instalacje robiłam nam firma Forte . Jeśli chodzi o szufelkę w kuchni to tak jak pisałam jest dość głośna, zwykle jak już biorę szczotkę to razem ze zwykłą szufelką i tak śmieci zamiast do odkurzacza wędrują do kosza:) może muszę się do niej przyzwyczaić. A co do otwierania bądź chociaż rozszczelniania okien to w trakcie odkurzania jest pobierane dużo powietrza z pomieszczenia, zwykły odkurzacz wydmuchuje to z powrotem, przy centralnym trzeba zapewnić dopływ z zewnątrz żeby nie tworzyło się podciśnienie. Przy okazji zawsze się trochę przewietrzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 27.02.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 z jaką cena należy sie liczyć przy przyłączy wod-kan? 1 studzienka żelbetowa 8 m przyłącza wody 13m kanalizacji( kanalizacja jest w drodze) proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anemonka 27.02.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 a ja teraz szukam kogos do zrobienia łazienek, moze znacie kogos wartego uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 28.02.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 a ja teraz szukam kogos do zrobienia łazienek, moze znacie kogos wartego uwagi a zalezy ci na czasie (znam dobrego tylko bardzo,bardzo powolnego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 02.03.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Cześć, możecie polecić gdzie kupić dobre, żwirowe bloczki fundamentowe z Częstochowy bądź z okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts