Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

słuchajcie ! zastanawiam sie ktore ogrzewanie dodatkowo wybrac - OGRZEWANIE KOMINKIEM Z PŁASZCZEM WODNYM CZY SYSTEM DGP CZYLI SYSTEM DYSTRYBUCJI GORĄCEGO POWIETRZA ??? ciekawe jakie są koszta tego i tego ? napiszcie prosze , jak cos wiecie na ten temat ..a moze ktos z was ma takie dodatkowe ogrzewanie ?????

ja mam kominek z płaszczem wodnym , grzałem sporadycznie tej zimy jako rozwiązanie polecam ,ale z buforem ciepła , i oczy wiście sterownik , który steruje praca wentylatora , minusem jest bardziej osmalająca się szyba , co do DGP to sąsiad ma i jak u niego było to wszytsko fajnie ale temperatura jest niesterowalna poza oczy wiscie mniejszym ogniem w kominku ale jak sie zapomni to okna pozostają do otwierania, takze zdecydowanie bardziej polecam z płaszczem i bufor do magazynowania ciepła

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WITAJCIE !!! MAM PYTANIE - CZY PO OCIEPLENIU DACHU WATĄ DAWAC ŁATKI DREWNIANE CZY ROBIC ALUMINIOWY STELAZ ???? CO LEJEJ ? I CIEKAWE JAK TO CENOWO WYJDZIE ?

Oczywiście można zastosować łaty drewniane pod płyty gipsowe (tak robią Niemcy) trzeba jednak mieć suche iw miarę proste łaty oraz specjalne śruby dystansowe do regulacji płaszczyzny.Jestem w stanie wykonać pracę na łatach i na tradycyjnym stelarzu. Zapraszam zainteresowanych. http://www.remas.drl.pl Sławomir Wąpierski 605698909

Witam!

poszukuje solidnej firmy do tynkow: cem. wapienne i gipsowki, chodzi o mixokreta. slyszalem ze gdzies w naszej okolicy robia tynki cem. wapienne tak gladko, ze nie trzeba po nich gipsowac. czy ktos o tym slyszal?jakis fajny piasek maja. jak nie to prosze o namiary na waszych sprawdzonych wykonawcow. podajcie cene jak u was bylo

dziekuje i pozdrawiam

BONZO

Witam

Pisze po raz pierwszy, buduje dom w Broniszewie Nowym, w tej chwili jestem na etapie stropu nad parterem.

Jeśli mielibyście jakieś pytania w temacie zbrojenia (ławy, stropy) chętnie pomogę albo przynajmniej się postaram.

A teraz prośba, poszukuje murarza który dokończyłby szalowanie stropu i wyciągnął szczyty, ten z którym byłem umówiony zostawił mnie, delikatnie mówiąc, na lodzie.

Jeśli moglibyście kogoś polecić będe wdzięczny.

Pozdrawiam

Leszek

Witam

Pisze po raz pierwszy, buduje dom w Broniszewie Nowym, w tej chwili jestem na etapie stropu nad parterem.

Jeśli mielibyście jakieś pytania w temacie zbrojenia (ławy, stropy) chętnie pomogę albo przynajmniej się postaram.

A teraz prośba, poszukuje murarza który dokończyłby szalowanie stropu i wyciągnął szczyty, ten z którym byłem umówiony zostawił mnie, delikatnie mówiąc, na lodzie.

Jeśli moglibyście kogoś polecić będe wdzięczny.

Pozdrawiam

Leszek

Witaj Leszku :) Zgadnij kto?? :D