Giz 02.07.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 zakladal ktos klimatyzacje w domku jednorodzinnym? szukam sprawdzonych fachowcow/firmy z cze-wy lub okolic do jej zalozenia. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek_Czestochowa 02.07.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 kupuje ktoś komin systemowy?ja kupuję i można by od razu 2 zamówić, przesyłka wtedy taniej i czy ma ktoś kominek z płaszczem wodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 03.07.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 witajcie Jeśli ktoś się orientuje jakie teraz są stawki za ocieplenie budynku i poddasza (robocizna) to proszę o info.Mile widziane także namiary na solidne ekipy. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 04.07.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Mam do odsprzedania pustaki kominowe systemu Leier : Typ K35 - 15 szt. Typ LK2 - 28 szt. (do wentylacji ) Typ LK1 - 14 szt. (do wentylacji ) Cena do uzgodnienia. pzdr. Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 07.07.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam. Czy robił już ktoś z Was certyfikat energetyczcny? Wiem, że stawki zależą od wielu parametrów budynku ale jakie są ceny (min/max) w naszym regionie? I jest ktoś godny polecenia (niedrogi )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.07.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Cena zależy od wielkości budynku, przeznaczenia, co ma obejmować czy tylko straty ciepła, wentylację i inne. Ceny wahają się od 500 zł do 2000 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 07.07.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Cena zależy od wielkości budynku, przeznaczenia, co ma obejmować czy tylko straty ciepła, wentylację i inne. Ceny wahają się od 500 zł do 2000 tyś zł. Dziękuję. Drogi robi się ten odbiór... Aha, coolibeer - czy dobrze kojarzę - pochodzisz z Blachowni czy w Blachowni budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 07.07.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 certyfikat kosztowł mnie 900 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.07.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 certyfikat kosztowł mnie 900 pln. Opisz dokładnie co było ujęte w certyfikacie. Buduje się nie daleko blachowni bliżej Częstochowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qraska 07.07.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 certyfikat kosztowł mnie 900 pln. czt taki certyfikat robi się do odbioru domu i co w niem się znajduje?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.07.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 dobrze że ceny certyfikatów trochę znormalniały bo na początku to jakiś kosmos był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 08.07.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 certyfikat kosztowł mnie 900 pln. A można dostać namiary "certyfikatora" ? Buduje się nie daleko blachowni bliżej Częstochowy . To chyba blisko mnie - pozdrawiam z Łojek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.07.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 certyfikat kosztowł mnie 900 pln. czt taki certyfikat robi się do odbioru domu i co w niem się znajduje?? pozdro Certyfikat jest konieczny. Jest to jeden z warunków odbioru domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 08.07.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 To ja również pozdrwaiam z Blachowni wszystkich muratorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 08.07.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Certyfikat może zrobić każdy: inż, kierownik budowy (nie może byc ten sam co prowadzi budowę) lub architekt.Ja robiłem u pani architekt Małgorzaty Gołąbek tel. 503 714 602Świadectwo charakterystyki energetycznej dostałem w dwóch kopiach tradycyjnych oraz 2 x formacie elektronicznym.Świadectwo zawiera:- obliczenia zapotrzebowania na nieodnawialną energię pierwotną- stwierdzenie dotrzymania wymagań- charakterystyka techniczno-użytkowa budynku- obliczenia zapotrzebowania w enrgię- podział zapotrzebowania na energię- uwagi w sprawie możliwości zmniejszenia zapotrzebowania na energię końcową- objaśnienia- informacje dodatkowe pzdr. Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qraska 08.07.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Certyfikat może zrobić każdy: inż, kierownik budowy (nie może byc ten sam co prowadzi budowę) lub architekt. Ja robiłem u pani architekt Małgorzaty Gołąbek tel. 503 714 602 Świadectwo charakterystyki energetycznej dostałem w dwóch kopiach tradycyjnych oraz 2 x formacie elektronicznym. Świadectwo zawiera: - obliczenia zapotrzebowania na nieodnawialną energię pierwotną - stwierdzenie dotrzymania wymagań - charakterystyka techniczno-użytkowa budynku - obliczenia zapotrzebowania w enrgię - podział zapotrzebowania na energię - uwagi w sprawie możliwości zmniejszenia zapotrzebowania na energię końcową - objaśnienia - informacje dodatkowe pzdr. Jurek jesteś Wielki Ja ze swojej strony bardzo dziękuje i pozdrawiam a może tym samym się odwdzięczę i odpowiem Tobie na Pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 09.07.2009 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Ja robiłem u pani architekt Małgorzaty Gołąbek tel. 503 714 602 (...) pzdr. Jurek Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 09.07.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 witam wszystkich, Szukam bloczków betonowych o wymiarach 30x25x14cm?(lub innych do wymurowania ścian gr. 30cm)Ktoś wie gdzie takowe mogę kupić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 09.07.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 na korkowej w pobliżu macro jest producent bloczków. Nie jestem pewny czy ma ten wymiar ale cóż szkodzi zadzwonićANMAR PRODUKCJA MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH42-200 CzęstochowaKorkowa 22Telefon: 034 369-90-45, (0603)601-310 ps Jeśli ktoś się orientuje jakie teraz są stawki za ocieplenie budynku i poddasza(robocizna) to proszę o info.Mile widziane także namiary na solidne ekipy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 11.07.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 mam pytanie , czy słyszeliscie cos na temat firmy ART STONE - SĄ TO USŁUGI KAMIENIARSKIE Z KAMYKA , jak stoją z cenami , mają duzy wybór ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts