RYDZU 16.12.2004 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 ...sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Po wstępnych symulacjach rozliczeniach i innych papciochach niby bedzie dobrze..Ja mam nadzieję...naiwniara ze mnie? U nas też różowo nie było - a kredyt jest! Czasami trzeba trochę pokombinować - w koncu "Polak potrafi" Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jotbe01 21.12.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Witam Nie pisałem prawie z rok ale mam nadzieje ze teraz bede czestym gosciem. Mam działkę 1115 m2 na końcu Kiedrzyna w drugiej linii zabudowy już w gminie Mykanów ( 500 m za Czestochową ). Zaczynam budowę w kwietniu 2005. Własnie mija cztery miesiace od złożenia wniosku o wydanie warunków, wiec jestem zły i po paru kłótniach w gminie. Zdecydowałem sie na dom z własnego projektu 120 m2 netto parterowy z mozliwoscią uzytkowania poddasza w przyszłosci. Bedę budował z Ytonga w jednej warstwie. Czy ktos ma doświadczenia w tej technologii lub ekipę do polecenia? A jeszcze coś, bedę stawiał więźbę i strop w jednym z fabryki Mitek koło Wielunia, fajna technologia wszystko robione w fabryce i w całości przyjeżdza na budowę. Montaż około trzech dni. Może ktoś ma doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 26.12.2004 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2004 Witam wszystkich, dawno mnie tutaj nie było, ponieważ od marca nie miałam łącza , od listopada uczestniczę biernie na forum ,głównie nadrabiam zaległości. Nasza budowa niewiele się posunęła(stan surowy otwarty), ale liczę, że w 2005 roku ruszymy do przodu. Jednym -tym radośniejszym powodym przystopowania prac budowlanych było powiększenie się naszej rodziny- co nastąpiło w maju(urodziła się Maja). Rodzinka 2+2. Pozdrawiam olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susu 10.01.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Witam i pukam do grupy. ja to raczej okolica a nnie stolica ...byłego województwa. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperka 14.01.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Witam! Ja po raz pierwszy na forum... Jestem w trakcie zmagań z urzędnikami, ale mam już warunki zagospodarowania. Od marca chcę zacząć budować Widzę, że sporo osób z okolic Poraja Ja będę w Jastrzębiu. Planuję budowę z Maxa - czy ktoś wie coś na temat cen? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 16.01.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Ja budowałam z porotermu z wienerbergera. Wcześniej zimą ( bo taniej - tak wszyscy mówili) kupiliśmy pustaki z Leiera ale nie polecam, a gdy brakło pustaków w lecie kupiliśmy porptherm z Wienerbergera i nie dość że było taniej to pustaki były lepsze jakosciowo ( i te moge polecić). A co do maksów to kupowaliśmy je w hurtowni HOGER w Częstochowie( teraz nie pamietam ceny)ale niestety ta hurtownia juz nie istnieje a szkoda bo była super współpraca z nimi. I transport z Częstochowy do Poraja gratis i ceny dosyć przystępne. Ale gdybyś chciała więcej materiałów kupić to służe namiarem na tą samą hurtownię z Lublińca bo wiem ze oni są dosyć dobrzy i z transportem można się dogadac. A w Poraju też jest hurtownia materiałów budowlanych i ceny takie sobie ale trzeba ich naciskać aby wynegocjowac transport gratis i ceny dogodne bo nam sie tak udało. pozdrawiamRena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 22.01.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Witam.Zaczynamy inwestycje budowy domu w połowie roku koło Tarnowskich Gór i od pewnego czasu szukałem ekipy lub firmy budowlanej.Znalazłem wykonawce firme KOMPLEX z Częstochowy, czy ktoś miał kontakt z tą firmą, poszukuje referencji.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.01.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 A my na wiosnę będziemy kłaść dachówkę i wstawiać okna. Przypominam - budowa z silki w gminie Koziegłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edith 01.02.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Czy ktoś może polecici jaką niedrogą solidną ekipę z okolic Częstochowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 02.02.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Czy ktoś może polecici jaką niedrogą solidną ekipę z okolic Częstochowy. Sprecyzuj gdzie miała by być budowa - "okolice Czestochowy" to także dla niektórych Wieluń Kiedy początek budowy, wielkość budynku i jaka technologia murów. Może być na priva. (nawet lepiej) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 05.02.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 hej hej, czy znacie w okolicy Częstochowy super fachowca od kominków??Czy ktoś słyszał o ogrzewaniu kominkowym poprzez kaloryfery?? Czy jest możliwe podłączenie kominka do instalacji centralnego ogrzewania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 05.02.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 czy znacie w okolicy Częstochowy super fachowca od kominków?? Niestety nie znam Czy ktoś słyszał o ogrzewaniu kominkowym poprzez kaloryfery?? Słyszałem i widziałem. Uważam że to fajny patent jak ktoś naprawdę nie ma miejsca na rury do rozprowadzenia ciepłego powietrza z kominka. Czy jest możliwe podłączenie kominka do instalacji centralnego ogrzewania?? Tak - jest mozliwe - więcej szczegółow znajdziesz na stronie np. Makrotermu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 09.02.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Rena, mogę polecić p. Kasprzyka (T: 034 - 3628499) z Cz-wy. Instalował kominek u mnie w domu (3 lata temu) oraz u większości sąsiadów. Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susu 11.02.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 hej hej, czy znacie w okolicy Częstochowy super fachowca od kominków?? Czy ktoś słyszał o ogrzewaniu kominkowym poprzez kaloryfery?? Czy jest możliwe podłączenie kominka do instalacji centralnego ogrzewania?? zajrzy tutaj, sporo o tym piszą . Tez sie przymierzam do kominka z płaszczem wodnym ale chciałbym go zgrać z pompą ciepła. Czy ktoś już to zrobił? Chetnie posłucham opinii. http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36551&start=240&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=05176fbc8507e4bbf13042c257e161aa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 11.02.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 dzięki, dzięki, dzięki...wprawdzie do kominka u mnie jeszcze daleka droga ale wychodze z założenia że gdy sobie o tym poczytam to będę mądrzejsza. Susu, naprawde lepszy będzie ten fachowiec z Chruszczobrodu bo zrobi Ci więcej na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 14.02.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 zostałam upoważniona aby tutaj podać namiary na mojego fachowca. Fachowiec jest z Chruszczobrodu i budował mój dom (właściwie jego ludzie) bo on ma firmę budowlaną i zajmuje się całokształtem. Jacek Kuzior tel. 673-11-12 lub 0505 681 661 prosił aby dzwonić w godzinach popołudniowych na stacjonarny, a na komórce jest uchwytny cały czas. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 14.02.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Dziś chciałabym zapytać o instalację elektryczną. Jak rozmawiać z fachowcami od takich instalacji, jak ustalać cenę, czy od punktu czy od całości roboty?? Musimy z mężem zdecydować się na takich fachowców bo chociaż mój mąż wszytako na budowie chce zrobić sam to do tej instalacji nie wystarczą zdolności ale także potrzebne uprawnienia do odbioru. Zastanawiam się co dodatkowo jest mi w domu potrzebne ( tv, komputer, alarm, domofon, oświetlenie w ogrodzie.......sama nie wiem co jeszcze). Czekam na porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 14.02.2005 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Sprzedam działkę budowlaną w okolicy Częstochowy. Działka znajduje się w miejscowości Choroń koło Poraja. Powierzchnia działki to 1952m.kw, częściowo ogrodzona, media w granicy, działka przy głównej ulicy małej, spokojnej miejscowości, pozwolenie na budowę + projekt domu, działka ma kształt prostokąta z dojazdem z dwóch stron. Niekłopotliwe sąsiedztwo, w najbliższej okolicy szkoła podstawowa i sklep. Do dworca kolejowego w Poraju 3 km. Cena za 1 m.kw to 17 zł do uzgodnienia. e-mail: [email protected] lub na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperka 16.02.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Rena! Dzięki za namiary na fachowca Umówiłam się z nim na wycenę mojego domku - ciekawe co powie. Czyżbyś rezygnowała z budowy? Z tego co pamiętam Twoja budowa jest w Poraju nie w Choroniu, ale... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 16.02.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 właśnie czekamy na końcową decyzję.ruszamy jak najszybciej z Mieszkiem z prac.Archipelag.budujemy pod ,a właściwie za Kłobuckiem.Mam pytanie:czy ktoś współpracował z hurt.Domex,jakie ceny porotermu udało się wyrwać.czy ew.macie na uwadze lepszą hurt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts