Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

Monika1981, mnie wkrótce podobne zadanie czeka.

Oglądałam podłogi na ogrzewanie podłogowe przy ul. św Rocha. Nie znam numeru, ale jest to zaraz za cmentarzem jadąc od centrum miasta, po tej samej stronie. Wielkimi literami jest napisane "wyroby z drewna" czy coś w tym rodzaju. Trafiłam tam przypadkiem gdy kupowałam majstrom sławojkę na budowę. Ładne mają te podłogi i chyba cena jest do przyjęcia w porównaniu innymi. Poznasz to miejsce, bo na placu stoją altanki drewniane, elementy ogrodzenia, drewniane budy dla psiaków ...

Jeśli nie zależy Ci na drewnianych panelach to wybór pozostałych jest bardzo duży i tanio np w Liroy Merlin

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

devilelczek, z czystym sumieniem mogę polecić Ci moją ekipę, która buduje u mnie domek. Są bardzo sprawni i zorganizowani. Nie obijają się w robocie, bo szef ich trzyma żelazną ręką. Gdy podjeżdżałam na budowę, zawsze pracowali, nawet papierochy palili na rusztowaniu nie schodząc. Fakt, że była jesień i było już zimno, to się ruszali, żeby się rozgrzać :wink: .

Szef to Antoni Wrona tel. (Tel) 0343179073 oraz komórka 602 367 078

Mam z nimi umowę na wykonawstwo razem z materiałami i dostaje fakturę na 7%. Jest uczciwy nie wciska chłamu, ale umowę trzeba dobrze skonstruować.

Na forum jest kilka moich zdjęć z budowy w wątku "Grupa budująca Zenit" i tam możesz zobaczyć czy podobają Ci się ściany :wink:

Pozdrawiam

Witam

Krociutkie pytanie- czy ktos moze polecic firme/ekipe do wybudowania stanu surowego z dachem ( od A do Z) . Lokalizacja: Częstochowa-Stradom. Z gory dziekuje.

Pozdrawiam

Andrzej

Bacior Zbigniew

603435641

Tanio i dobrze. Ja jestem bardzo zadowolony. Jeski bedziesz chcial wiecej info napisz na priva

zmiana taryfy enion

Zachęcam wszystkich którzy mają taryfy budowlane ( droższe) do zmian w zakładzie energetycznym na taryfę zwykłą ( tańszą).

Powszechna opinia jest taka iż dopiero po odbiorze budynku przez nadzór można tego dokonać, otóż nic bardziej mylnego. Wystarczy zaświadczenie od uprawnionego elektryka o poprawności wykonanej instalacji i można złożyć wniosek w biurze obsługi klienta o zmianę taryfy. Różnice w opłatach stałych mogą być znaczące.

poniżej ciekawy wątek w tym temacie

http://forum.muratordom.pl/taryfa-budowlana-jest-nielegalna,t150491.htm

zmiana taryfy enion

Zachęcam wszystkich którzy mają taryfy budowlane ( droższe) do zmian w zakładzie energetycznym na taryfę zwykłą ( tańszą).

Powszechna opinia jest taka iż dopiero po odbiorze budynku przez nadzór można tego dokonać, otóż nic bardziej mylnego. Wystarczy zaświadczenie od uprawnionego elektryka o poprawności wykonanej instalacji i można złożyć wniosek w biurze obsługi klienta o zmianę taryfy. Różnice w opłatach stałych mogą być znaczące.

poniżej ciekawy wątek w tym temacie

http://forum.muratordom.pl/taryfa-budowlana-jest-nielegalna,t150491.htm

Już dawno zmieniony a budowa jeszcze nie skończona ;)

Kiedy jakieś piwo?

devilelczek, z czystym sumieniem mogę polecić Ci moją ekipę, która buduje u mnie domek. Są bardzo sprawni i zorganizowani. Nie obijają się w robocie, bo szef ich trzyma żelazną ręką. Gdy podjeżdżałam na budowę, zawsze pracowali, nawet papierochy palili na rusztowaniu nie schodząc. Fakt, że była jesień i było już zimno, to się ruszali, żeby się rozgrzać :wink: .

Szef to Antoni Wrona tel. (Tel) 0343179073 oraz komórka 602 367 078

Mam z nimi umowę na wykonawstwo razem z materiałami i dostaje fakturę na 7%. Jest uczciwy nie wciska chłamu, ale umowę trzeba dobrze skonstruować.

U mnie robili tynki cemontowo -wapienne, nawet ich polecałam, bo ściany były gładkie i wszystkim się podobały. Niestety płytkarz ich nie chwalił :-? , a podczas montowania drzwi miałam ochotę zadzwonić i zaprosić Panów do siebie - tak krzywo :( Są też miejsca, gdzie tynk sypie się jak piasek - masakra! Może dobrze budują, ale co do tynków, to nie polecam.

Może dobrze budują, ale co do tynków, to nie polecam.

Dzięki Monika, moja umowa z nimi kończy się na stanie surowym i wygląda na to, że to będzie koniec.

Pomyśl czy na pewno. przyjdzie kolejna ekipa i będzie zganiała na tamtą co robiła wcześniej że coś spieprzyli... i tak dalej. Więcej nerwów itp.

Oj, dawno tu nie byłem-ot gryzmolę sobie to i owo na budynku...ale nic to powiedzcież mi moi drodzy kto i jakie doświadczenia ma z mixokretami i parkietami ?- nawiasem mówiąc szukam ekip sprawdzonych i rozsądnych do tych zadań!. Przy chwili czasu moze ktoś cos zapoda bo wiosną podobno juz czuć...gdzieniegdzie :wink: :oops: :roll:

U mnie tynki i wylewki robił Mariusz Wrona wszystko równiutkie, sprawdzałem wczoraj bardzo dokładnie po poście Moniki

Jak zdążyłam się zorientować są 2 firmy działające pod nazwiskiem Wrona... u mnie tynki robił Antoni i Arkadiusz - tak dla ścisłości :wink: Myślę, że też się machnęłam i wzięłam nie tych Wronów co trzeba :-?

Renatka nie chciałam Ci nic sugerować, u mnie spiepszyli może u Ciebie (skoro robią całość) bardziej się przyłożą :roll: ...czego gorąco Ci życzę :D