T i A 01.02.2010 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Straszna cisza tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 01.02.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Widocznie jeszcze nie wszyscy odtajali po mrozach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 01.02.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 ja kupowalam w oknoplascie - jestem zadowolona - ponoc taniej mozna kupic w oknoplascie w Zwoleniu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 01.02.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witam grupę radomską.Pozwolicie, że skorzystam w Waszych doświadczeń, coby jak najmniej błędów narobić...?Na razie to dopiero przymiarki, bo papierzyska o WZ złożyłam, ale może coś z tego wyjdzie i w przyszłości jakąś chałupinę się uda zmontować.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.02.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Dokładnie. My kupilismy w Oknoplaście w Zwoleniu i było taniej niż w innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 01.02.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Ja okienka brałem w Montoplaście na Witolda w Radomiu.Mogę spokojnie polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 02.02.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Dzięki wszystkim za informacje jak obecnie najtańszą ofertę mam z ul Łukasika na profilach KBE a druga pod względem atrakcyjności to PlastSystem z Czachowskiego za okna z pakietem trzyszybowym profil 6komorowy Veka Alphaline zaproponowali tyle co większość za standard ( 5 komorowe szuba U 1.0 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 02.02.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Ja przy wyborze okien patrzyłam zeby profil ramy okna byl profilem zamknietym - o takim (wg mnie sa sztywniejsze wtedy- ale to moze zboczenie zawodowe ) http://lh5.ggpht.com/_tY-tUr2ksPE/S2fU9XEMmtI/AAAAAAAAAmU/p0FeG3OqaRk/okno.JPG zeby okna byly barwione w masie a nie oklejane tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 02.02.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 jezeli chodzi o profil zamkniety maja go chyba tylko profile Veka i widzialam je rowniez w oknach sprzedawanych na slowackeigo - Greenline no i lepiej kupowac zima - nizsze ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 02.02.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 hey czy ktos was widzial moze w sieci projekt podlogi pod plytki w kabinie? taki zarys co po koleji, jakas papa itp, folia w plynie i na koncu plytki gdzies kiedys idzialem i mi zaginelo ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 03.02.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 ....tu znajdziesz profesjonalne rozwiązania systemowe http://www.ceresit.pl/a dokładnie http://www.ceresit.pl/systemy/systemy-klejenia-plytek-ceramicznych/system-lazienkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_najlepsza 04.02.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Hej witam wszystkich. Potrzebuje kontaktu z budującymi sie na Małcużyńskiego lub w poblizu tego rejonu.Wodociągi mialy robic wode i kanalizacje-pierwszy podany termin rozpoczecia prac to zeszly rok , nie wyszlo pow ze na 100% wiosna tego roku, jednak dalej nic nie wiadomo. Za kazdym razem gadaja co innego, juz mi rece i nogi opadaja-chcialam sie wprowadzac w czerwcu i teraz nie wiem co robic, bulic na szambo i glebinowke,czy czekac.Pomocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 04.02.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Ja w okolicy Ornej mam zamiar się wybudować i po rozmowie prywatnej z jedna z pracownic wodociągów miejskich wiem,że jedna firma wygrała przetarg na zrobienie instalacji wodnej na kilku ulicach(w śród nich jest moja) i ma termin zrealizowania kontraktu do końca 2013 roku.Kolejność robót ustala wykonawca.U mnie pewnie bedzie ostatnia bo nie ma tam żadnego domu jeszcze:D .Po obliczeniu kosztow zrobienia przyłacza wodnego do mojej działki,zdecydowałiśmy studnia +oczyszczalna przy domowa. Przynajmniej bede na swojej łasce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.02.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Jeśli był przetarg to mozecie wszystko SAMI sprawdzić. KAŻDY moze isc do gminy i poprosić o wgląd do dokumentacji przetargowej. Tam jest SIWZ czyli Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia. W niej jest wszystko napisane: zakres robót i termin wykonania. Jesli juz jest wyłoniony wykonawca to musi być to ogłoszone oficjalnie i zawarta z nim umowa której praktycznei nie da się zmienić. Do neij jest dołączony harmonogram robót.Mało kto zagląda w dokumenty. Nie wiem czemu. Postępowania w zamówieniach publicznych są JAWNE i dosłownie każdy człowiek ma prawo do wglądyu do nich i NIKT nie może mu tego odmówić. Jest to prawo każdego z nas wiec korzystajcie z tego. W tej dokumentacji jest naprawdę bardzo duzo cennych informacji.Ja zajmuje się zamówieniami publicznymi i naprawdę zachecam do czytania dokumentacji przetargowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 04.02.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Mnie Pani powiedziała,że Firma która wygrała przetarg ma do zrobienia kilka ulic(w tym moją) i czas od 2011-2013roku i to ona wybiera jaka ma być kolejność prac(ulic).Ma dany zakres prac do wykonania w określonym terminie i czy moja ulica bedzie zrobiona na wiosne 2011 czy też póżną jesienią 2013 to ona już tego nie wie Taka odpowiedz uzyskałem w tam tym roku.Pani była bardzo miła i sympatyczna,bardzo dobrze wspominam tą rozmowe. Wszyscy straszyli mnie PANIAMI za biurkiem w urzędzie,a tu taka niespodziewanka Z reszta wszysko co załatwiałem SAM obchodziło się bezproblemowo. P.S Widzac kobietę za biurkiem wystarczy podskoczyć do cukierni po jakieś ładne ciastko i nie możliwe staje się możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_najlepsza 05.02.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Chodzi Ci o ta firmę z Pionek??Nie mam przy sobie papierow i nie pamietam nazwy, do nich rowniez dzwonilam i powiedzieli mi, ze oni to nic nie wiedza trzeba sie dowiadywac w wodociagach.W ciagu 3 dni dzwonienia do wodociagow mam takie informacja: wie Pani nie mamy pieniedzy, ale jak tylko dostaniemy z Unii to jest mozliwe nawet w tym roku, trzeba czekac.W kazdym razie mamy pozwolenia,bedzie kasa robimy przetarg na wykonawcow i robimy. Znajoma dzwonila do znajomej pracujacej w wodociagach: no wiesz w tym roku to nic nie zaczniemy, pod koniec roku zaczniemy tylko pomiary geodezyjne, zeby sie nam papiery nie przeterminowaly. Zaznacze ze wszystkie prace pomiarowe byly juz wykonane!I wtedy wystapimu o pozwolenie na budowe. A pozwolenia na budowe sanitarna i wodociag przyszla na przelomie roku:))Dzwonilam moj maz: wie pan prawdopodbnie bedzie to w tym roku i niestety w nerwach juz nie wiem co on tam jeszcze gadal,w kazdym razie ile osob tyle opini...I badz tu madry.Ja mam dzialke dluuugą, ktora bedzie dzielona na dwa i mam miec dwie studzienki, dodatkowo przez moje pole bedzie szla rura do sasiadow z tylu boku wiec tutaj ewentualnie odchodza mi koszta budowania samemu studzienki.W kazdym badz razie wkurza mnie to,ze nigdzie w tych przychodzacych pismach nie ma podanego zadnego terminu, w przyszlym tygodniu wybieram sie do wodociagow, wiec moze dowiem sie cos wiecej.Dziwi mnie tylko,ze nie maja kasy skoro to mialo byc robione z tego zadania, z ktorego zrobili szydlowiecka i te boczne ulice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_najlepsza 05.02.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Mayland dzieki za podpowiedz, musze w takim razie jeszcze raz zanurkowac w te papierzyska.W razie watpliwosci bede sie dopytywac o pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 05.02.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Witajcie po pierwsze to trzeba by ustalić kto jest inwestorem czy Radom czy Wodociągi. A oba te podmioty mają obowiązek jak to już napisała słusznie mayland upubliczniać zarówno SIWZ jak i całe postępowanie razem z wynikiem przetargu na na swoich stronach w BIP. (co do publikacji umowy i harmonogramu to nie sądze) Podsyłam ściągę : http://www.woda.radom.pl/przetargi.htm http://bip.radom.pl/portal.php?aid=120731055347f618d96d8fa Poza tym zawsze można zadzwonić do wodociągów lub do wydziału inwestycji w UM. W naszym przypadku (zakładaliśmy komitet) wykonawca wygrał przetarg na trzy roboty łacznie i to od niego zależało od której zacznie. Ponieważ zależało mi na czasie po prostu poszedłem do firmy i z nim porozmawialiśmy powiedzieliśmy jak sprawa wyglada i poszedł nam na rękę, dodam że nie za darmo zleciliśmy mu wykonanie naszych przyłaczy a to zawsze dla niego dodatkowe pieniądze. Dobra wracając do przetargów to znowu powiem słowami mayland ZAGLĄDZAJCIE DO SIWZ które są na stronach internetowych to prawdziwa kopalnia wiedzy. A jeżeli przetarg robi Radom to dane ulice powinny być chyba wpisane na listę robót w danym roku i zaakcetptowane przez jakąs tam komisję, pije do tego że to też można sprawdzić w Urzędzie. Konkluzja: to urzędnicy są dla nas a nie odwrotnie Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 05.02.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Pisząc post wkoczyły jeszcze dwa wpisy Czyli to wodociągi są inwestorem, nie wiem jak jest z tą kasą z Unii ale może warto założyć komitet płacicie wtedy tylko 15% inwestycji resztę dopłaca Radom. Jak bedziesz w Wodociągach to porozmawiaj jak będzie szybciej. Co do komitetu to realizacja była by pewnie dopiero w przyszyłm roku kalendarzowym i budżetowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.02.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Nie ma takiego obowiązku publikacji ogłoszenia o wyborze oferty w BIP. Ogłoszenia (o przetargu i owyborze oferty) publikuje sie w Biuletynie zamówień publicznych (BZP).SIWZ zamieszcza sie na swojej stronie internetowej. SIWZ opisuje całe zamówienie czyli to, co ma byc robione jak i kiedy. Umowa która zostaje zawarta musi byc zgodna z SIWZ, nie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts