Wilko 19.02.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Dokładnie tak jak pisze Konrad. Dobry kierownik nie jest tani.A taki, który zna się na robocie to naprawdę rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 19.02.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Dokładnie, albo bierzemy taniego kierownika "figuranta" który tylko dziennik wypełnia a na budowie bywa od święta albo gościa z głową który dopilnuje nam ekip i doradzi. Ja dziś w końcu znalazłem tynkarzy w wolnym terminem w kwietniu ( ekipa od mhk miała wolne terminy dopiero w maju ) i padło na tynki cementowo-wapienne wykonywane spod kielni zacierane piaskiem kwarcowym. Mam do was pytanie otóż możecie polecić jakąś hurtownie hydrauliczną i sklep gdzie można kupić artykuły do odkurzacza centralnego (rurki złączki itp )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 20.02.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Hurtownia hydrauliczna w ktorej ja kupowlaam to POLDOM i na Wojska Polskiego - daja upusty i dowoza na telefon - tzn ta z WP nam dowiozla i cenowo bylo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 20.02.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 jezeli chodzi o art do odkurzacza centr to nie mam pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 21.02.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Ja dziś w końcu znalazłem tynkarzy w wolnym terminem w kwietniu ( ekipa od mhk miała wolne terminy dopiero w maju ) i padło na tynki cementowo-wapienne wykonywane spod kielni zacierane piaskiem kwarcowym. Zastanów sie czy koniecznie chcesz takie tynki z perspektywy czasu po sobie widzę że to był błądprzy pierwszym lepszym remoncie kładę gładzie gipsowe choć same tynki podobno wykonene mam bardzi dobrze .... (opinia znajomych, sąsiada znającego sie na rzeczy i kier bud)to jednak ja widze niedociągnięcia które widać tak na prawdę po malowaniu i ile zacierania po pacy (po gabce) nie bedzie widać to już każda ingerencja w ścianę (głupia dziura, pęknięcie, głębsze zarysowanie choćby na etapie przeprowadzki) są nie do poprawienia trzeba by naciągac całą płaszczyznę od nowanie ma mowy o przeniesieniu gniazdka itp sprawach bo zawsze zostaje śladZ resztą zapraszam do oględzin możesz też skonsultować sie z jakimś fachowcem od malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 21.02.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Ja dziś w końcu znalazłem tynkarzy w wolnym terminem w kwietniu ( ekipa od mhk miała wolne terminy dopiero w maju ) i padło na tynki cementowo-wapienne wykonywane spod kielni zacierane piaskiem kwarcowym. Zastanów sie czy koniecznie chcesz takie tynki z perspektywy czasu po sobie widzę że to był błąd przy pierwszym lepszym remoncie kładę gładzie gipsowe choć same tynki podobno wykonene mam bardzi dobrze .... (opinia znajomych, sąsiada znającego sie na rzeczy i kier bud) to jednak ja widze niedociągnięcia które widać tak na prawdę po malowaniu i ile zacierania po pacy (po gabce) nie bedzie widać to już każda ingerencja w ścianę (głupia dziura, pęknięcie, głębsze zarysowanie choćby na etapie przeprowadzki) są nie do poprawienia trzeba by naciągac całą płaszczyznę od nowa nie ma mowy o przeniesieniu gniazdka itp sprawach bo zawsze zostaje ślad Z resztą zapraszam do oględzin możesz też skonsultować sie z jakimś fachowcem od malowania Kolega ma rację, co do tego naprawiania - jedyną chyba wadą tynku cem - wapiennego jest własnie niemożność naprawy jednego miejsca, jak byś nie maścił tak nie osiągniesz właściwej struktury i zawsze mniej lub więcej będzie widać- jedyna rada, naciągać całą płaszczyznę ściany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 23.02.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Nie mam jeszcze tynków,ale z tego co się interesowałem to gips jest bardzo delikatny i każde najmniejsze "punkiecie" w ścianę kończy się ubytkiem,który też trzeba naprawiać.Jedno i drugie rozwiązanie ma plusy i minusy które trzeba zrównoważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 23.02.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Nie mam jeszcze tynków,ale z tego co się interesowałem to gips jest bardzo delikatny i każde najmniejsze "punkiecie" w ścianę kończy się ubytkiem,który też trzeba naprawiać. Jedno i drugie rozwiązanie ma plusy i minusy które trzeba zrównoważyć. Wg. mnie plusem tynków gipsowych jest właśnie łatwość naprawy, zagładzisz punktowo, pomalujesz i gra gitara A przy cementowych jak pisałem powyżej. Aha, jeśli chodzi o gipsówki to zagładzone na szkło (klient się cieszy bo jest fajne lusterko) tracą swoje właściwości tj. wchłanianie wilgoci, gdy jest jej za dużo i oddawanie jej do pomieszczenia kiedy jest za sucho - pory zostają zamknięte i pupa i cała idea tynków gipsowych w p.... Ale jak Kolega powyżej napisał: trzeba rozważyć plusy i minusy. Ja w gipsowych widzę tylko dwa plusy: łatwość naprawy ewentualnych uszkodzeń i szybkość wykonania. W cementówkach jest trochę więcej +. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.02.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Straciłam subskrypcje grupy i nie mogłam jej odnaleść a Wy tu piszecie i piszecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 27.02.2011 02:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Mi za to nie przychodza powiadomienia - i jak sobie nie przypomne coby tu wejsc i oblukac to nici z przypominacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 28.02.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Gelo ten twój numer do gościa od karton gipsów nie odpowiada.Na pewno to dobry numer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 28.02.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Gelo ten twój numer do gościa od karton gipsów nie odpowiada. Na pewno to dobry numer? Sprawdziłem i się okazało że pomyliłem jedną cyfrę prawidłowy numer to 600293404 Pan Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 04.03.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Mam pytanie do was czy wiecie może gdzie w Radomiu mogę kupić listwy przyokienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 07.03.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Nie wiem - a moze ktos wie gdzie mozna kupic u nad takie płyty betonowe http://beton-architektoniczny.com/img1/210939.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pony68 07.03.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 witam, ile m2 powinna mieć kotłownia na kocioł z podajnikiem? czy ktoś może buduje z111? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 08.03.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 witam, ile m2 powinna mieć kotłownia na kocioł z podajnikiem? czy ktoś może buduje z111? Pony w tej twojej ciężko będzie zmieścic. http://www.sas.busko.pl/pl/produkty/sas-gro-eco/schemat-konstrukcji.html Zwróć uwagę, że wyjście z pieca jest do tyłu a ty masz komin z boku. Poza tym masz blisko drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 08.03.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 hmm ewentualnie może zmieścił by się piec z podajnikiem posiadający czopuch wychodzący do góry np: http://www.ekoenergia.eu/?kociol-kgs-r-ceramik,7 lub np http://www.cichewicz.pl/produkty/kotly_grzewcze/na_wegiel/futura_econo_mini.php Ale i tak będzie ciasno no i prawdopodobnie nie będą zachowane wymagane przez przepisy wymiary, a gdzie jeszcze boiler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekt83 10.03.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam...szukam geodety do wytyczenia budynku w Radomiu...prosze o namiary!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 12.03.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 hejka mam prosbe, posiadam grzejnik z ktorego schodzi srebrny kolor, nie wiecie gdzie w radomiu jest zaklad ktory chromuje lub nikluje ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 12.03.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Witam...szukam geodety do wytyczenia budynku w Radomiu...prosze o namiary!!! Pan Witkowski 601923232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts