Wilko 28.02.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 I bardzo dobrze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iddt 29.02.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witam 3. Co do oczyszczalni to w środę podeśle ci namiary na firmę która według wielu osób robi lepsze oczyszczalnie niż storlantz a i lepiej się z nimi targować A możesz wrzucić na forum? Też chętnie się dowiem, która to firma. Mam nadzieje, że nie ta najdroższa Ja i Mayland z tej samej gminy. Chyba ktoś jeszcze ale nie pamiętam kto.No i jeszcze ja, ze samej "stolicy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.ma 29.02.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 A możesz wrzucić na forum? Też chętnie się dowiem, która to firma. Mam nadzieje, że nie ta najdroższa No i jeszcze ja, ze samej "stolicy" To sporo nas wycelowało w tę gminę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 29.02.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 co o oczyszczalni to ja długo szukałem wiele opinii czytałem i nawet widziałem jeden model i zdecydowałem się na:http://www.centroplast.com.pl/bio_ekocent_3300 niestety brak kasy spowodował że musiałem na razie kupić szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.ma 29.02.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Drodzy Budujący, wracam do tematu kuchni. Kilka stron wcześniej pisaliście, z których wykonawców kuchennej zabudowy chcecie skorzystać; po jakimś czasie Gelo pisał, że ze swojego (mebelpłyt?) niby jest zadowolony. Wilko i Bugmar pisali jeszcze o dwóch firmach.Czy dziś możecie napisać jak przebiegła współpraca i czy ich polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bsm 29.02.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 My zdecydowaliśmy się na oczyszczalnię Sotralentz bo z nią nie ma problemu przy uzyskaniu dofinansowania (gość przygotował wszystkie dokumenty) i serwis w Radomiu. Cena porównywalna z MultiEkocent 3300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 29.02.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Drodzy Budujący, wracam do tematu kuchni. Kilka stron wcześniej pisaliście, z których wykonawców kuchennej zabudowy chcecie skorzystać; po jakimś czasie Gelo pisał, że ze swojego (mebelpłyt?) niby jest zadowolony. Wilko i Bugmar pisali jeszcze o dwóch firmach.Czy dziś możecie napisać jak przebiegła współpraca i czy ich polecacie? Kama u as jeszcze nie ma mebli w kuchni. Nie wiem jak u Bugmar ale chyba tez nie. Moja rada: zanim zamowisz meble zapytaj czy wszystko ok z projektem naszych etatowych specjalistek czyli Mayland i MHK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 29.02.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 My zdecydowaliśmy się na oczyszczalnię Sotralentz bo z nią nie ma problemu przy uzyskaniu dofinansowania (gość przygotował wszystkie dokumenty) i serwis w Radomiu. Cena porównywalna z MultiEkocent 3300. musiałbym poszperac w mailach ale mi gosc zszedl z cena bioekocenta 3300 do 6400zł brutto w Radomiu na wierzbickiej maja te oczyszczalnie a w onninemie maja storlentza można porównać chociażby same zbiorniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bsm 29.02.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 musiałbym poszperac w mailach ale mi gosc zszedl z cena bioekocenta 3300 do 6400zł brutto w Radomiu na wierzbickiej maja te oczyszczalnie a w onninemie maja storlentza można porównać chociażby same zbiorniki Po dofinansowaniu sotralentza bio duo wyjdzie nam 7 000,00 wraz z zamontowaniem i studniami chłonnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bsm 29.02.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witam 3. Co do oczyszczalni to w środę podeśle ci namiary na firmę która według wielu osób robi lepsze oczyszczalnie niż storlantz a i lepiej się z nimi targować 4. mojego rbr-ka kupiłem w P.W. BASST Stanisław Banasik Mójcza 55A k/ Kielc 26-021 Daleszyce tel/fax 41 361 88 90 kom. 602 682 294 e-mail: [email protected] http://www.basst.pl zaoferował mi wtedy lepsze ceny niż minertu na tamten okres. wygląda na to że mój rbr to już nie będzie wynalazek w rejonie radomia Dzięki za namiary na rbr-ka. Cena ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 29.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Drodzy Budujący, wracam do tematu kuchni. Kilka stron wcześniej pisaliście, z których wykonawców kuchennej zabudowy chcecie skorzystać; po jakimś czasie Gelo pisał, że ze swojego (mebelpłyt?) niby jest zadowolony. Wilko i Bugmar pisali jeszcze o dwóch firmach.Czy dziś możecie napisać jak przebiegła współpraca i czy ich polecacie? U mnie mebli kuchenny jescze nie ma i jak tak dalej będzie wszystko mozolnie szło, to długo nie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.02.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 My montowalismy poś sami. ALe mamy drenażówke. System kupiliśmy z http://www.euro-plast.biz.pl/produkty.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 29.02.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Kama u as jeszcze nie ma mebli w kuchni. Nie wiem jak u Bugmar ale chyba tez nie. Moja rada: zanim zamowisz meble zapytaj czy wszystko ok z projektem naszych etatowych specjalistek czyli Mayland i MHK Wilko chyba ci z mayland bedziemy placic za reklamowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.ma 01.03.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Wilko chyba ci z mayland bedziemy placic za reklamowanie Piwo chłopakowi postawicie i powinien być zadowolony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.03.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Piwo chłopakowi postawicie i powinien być zadowolony:) Chłopak będzie zadowolony ale żona chłopaka już niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.03.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Wilko chyba ci z mayland bedziemy placic za reklamowanie W swoim czasie upomnę się o rewanż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kashia 01.03.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Kama u as jeszcze nie ma mebli w kuchni. Nie wiem jak u Bugmar ale chyba tez nie. Moja rada: zanim zamowisz meble zapytaj czy wszystko ok z projektem naszych etatowych specjalistek czyli Mayland i MHK No ta ja się ponownie zapytam(pisałam i prosiłam wcześniej, ale gdzieś ten mój post przepadł i pozostał bez żadnego odzewu). Możecie podesłać namiary na stolarzy z którymi współpracujecie?. Ja mniej więcej wiem co chcę w kuchni mieć i wyobrażam to sobie tak, że jak już się zdecyduję na danego stolarza to wtedy zrobię sobie projekt u osoby którą on poleci, z którą stale współpracuje (np. u w/w). Na tym to chyba polega, czyż nie?. To tak jak z płytkami, wybierasz w sklepie i od razu możesz zamówić projekt. Na początek planuję kuchnię bo bez tego trudno żyć, ale potem to jeszcze szafy, garderoba, zabudowa pod skosami, trochę tego będzie i dlatego szukam DOBRYCH i RZETELNYCH wykonawców, bo ja jestem z tych co nie lubią się uganiać za coraz to nowymi ekipami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.03.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Kashia tak ci się tylko wydaje, że wiesz co chcesz Nam też się tak wydawało dopóki nie porozmawialiśmy z Mayland. Teraz żona mi mówi że to była bardzo dobra decyzja. Są i niewielki minusy Musiałem przerobić całą elektrykę w kuchni bo nie pasowała do projektu i podobno jedna centralna lampa na środku już jest niemodna Nie radzę kupować płytek i projekt ci dadzą gratis. Nie przykładają sie wógóle do projektu. Zrobią pierwszy lepszy i tyle. Moja siostra to przetrenowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.03.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Wilko nie dlatego, ze niemodna tylko nieergonomiczna i niefunkcjonalna. Oświetlenie kuchni powinno być strefowe, dawać możliwosć doswietlenia poszczególnych stref w kuchni np. po co doświetlać zlewozmywak skoro tylko nie zmywamy w danej chwili a spożywamy posiłek itp. Kolejna istotna sprawa to osoba stojąca przy blacie zawsze bedzie tyłem do lampy umieszczonej na suficie i zwyczajnie zasłoni sobie światło padajace na blat z lampy centralnej. kashia możesz umówić się ze stolarzem i liczyć, że on poleci projektanta. Tak też jest to praktykowane przez niektórych. Ja akurat pracuję odwrotnie - wykonuję projekt i daję namiary na sprawdzonego stolarza z którym współpracuję już kilka lat. Jeśli nie spodoba Ci się jego wycena to masz projekt, który możesz dać do wycenny innym wykonawcom. Ja, otrzymując zlecenie wykonania projektu kuchni nie ograniczam się tylko do układu szafek. Projekt zawiera także elektrykę i ewentualne okładziny ścienne czy zabudowy karton-gips. W większości przypadków jakie znam, gdy projekt był dogadywany przez stolarza, ograniczał się on tylko do układu mebli a nie całej kuchni np. nie zawierał doboru krzeseł czy lamp itp. bo tego dany stolarz nie wykonuje i to go poprostu nie interesuje. Jeśli zainteresuje Cię taka współpraca to zapraszam (wystarczy info na pw z podaneim nr tel. i oddzwonie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 02.03.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Wilko nie dlatego, ze niemodna tylko nieergonomiczna i niefunkcjonalna. Oświetlenie kuchni powinno być strefowe, dawać możliwosć doswietlenia poszczególnych stref w kuchni np. po co doświetlać zlewozmywak skoro tylko nie zmywamy w danej chwili a spożywamy posiłek itp. Kolejna istotna sprawa to osoba stojąca przy blacie zawsze bedzie tyłem do lampy umieszczonej na suficie i zwyczajnie zasłoni sobie światło padajace na blat z lampy centralnej. Wiem , wiem Mayland.To żona mi mówiła że niemodne Napracowałem się przy tej elektryce ale wyszło rzeczywiście fajnie z tymi lampami. Tak jak mówiłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts