Wilko 14.02.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Trzeba brać min. logistyczne i po kłopocie - 25-30 m3. Chyba że ktos aż tyle nie potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 15.02.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Dziekuję za odp.Zobaczę na Młodzianowskiej. Minimum logistyczne z allegro mi pasuje, ale transakcje są w praktyce realizowane poza allegro. Nie odpowiada mi wpłacenie całej kwoty przed przywiezieniem styro. I dlatego chcę kupic na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 15.02.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 16.02.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Dziekuję za odp. Zobaczę na Młodzianowskiej. Minimum logistyczne z allegro mi pasuje, ale transakcje są w praktyce realizowane poza allegro. Nie odpowiada mi wpłacenie całej kwoty przed przywiezieniem styro. I dlatego chcę kupic na miejscu. W sumie to i racja, trochę drożej ale na "pewniaka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 20.02.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 i nikt nic nie napisał od 4 dni chyba wszyscy inwestorzy leżą i zbierają siły do nowego sezonu, w sensie: do walki z wykonawcami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 20.02.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Śnieg nam fale zasypał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 28.02.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 już odpuściło - fale powinny się przebić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.02.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Kogo polecicie z naszej okolicy do zrobienia instalcji pompy ciepła a kogo do solarów?Mam dość tego ekogroszku....wrrr....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 28.02.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Kogo polecicie z naszej okolicy do zrobienia instalcji pompy ciepła a kogo do solarów? Mam dość tego ekogroszku....wrrr....... dlaczego masz dość ekogroszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.03.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Piec montowalismy w 2007r. Wtedy węgiel kosztował 550zł/tona. Dziś 950zł/tona....... Jak na pięć lat to sporo podrożał. Ale koszt węgla to tylko cześć niedogodnosci. Znacznie bardziej jesteśmy rozczarowani jego "automatyką". Tak naprawdę to bzdura. Tyle tylko, że chodzi 24h. Ale codziennie do niego trzeba zaglądać. Brud przy nim okropny, niewiele mniejszy jak w zwykłych kotłowniach miałowych czy podobnych. Węgiel obecnie jest bardzo marnej jakości. Wysypujemy tyle spieków i pipiołu, że jeszcze 2 lata i nasza droga dojazdowa zmieni się w szlakówkę ) Do tego na kamieniach jakie trafiają się w węglu piec poprostu staje. Dla nas ekogroszek to żadne udogodnienie. Latem, przy wysokich temperaturach na dworze robi sie nieraz cofka w kominie i wtedy smród jest w całym domu. Jestesmy naprawdę bardzo zawiedzeni. Fakt, że nie mamy wielkiego wyboru w naszym rejonie jeśli chodzi o ogrzewanie. Tylko w pierwszym roku byliśmy zadowoleni z pieca. Co roku jest gorzej. Do tego piec się zużywa i to bardzo. Dwa razy był już spawany. Mamy Zębca. Ale wiem, ze na fm inne piece po kilku latach lecą.... Po pierwszym sezonie grzewczym podczas silnego wiatru z komina spadł nam strażak. W życiu bym nie uwierzyła, że w tak krótkim okresie stal nierdzewna moze tak skorodować. To było istne sitko. To świadczy jak "ekologiczny" jest to piec i węgiel....... Odrazu dodam, ze strażak nie był z tych tanich i złej jakości.... Drugi do tej pory jest na kominie od kominka i wygląda jak nowy. Jednym słowem jesteśmy rozczarowani i zmęczeni ciagłą obslugą tego "automatycznego" pieca. Szukamy innych nośników ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elamysza 01.03.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Mam do odsprzedania 27m2 płytek podłogowych Paradyża Arkesia bianko 60x60 poler gat 1cena sporo niższa niż w sklepie .Płytki zakupione do salonu dużo wcześniej , jeszcze w trakcie budowy , a teraz przy wykończeniówce zmieniła się aranżacja salonu i niestety muszę z nich zrezygnować .Gdyby ktoś był zainteresowany proszę pisać na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono50 02.03.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 I się ociepliło.Pompa ciepła to temat którym jestem zainteresowany. Wybór padł na producenta i wykonawcę całości z Ostrowca Św. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.03.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Mam pytanie do tych którzy już robili wykończeniówkę. JAk wykończyliście styk podłogi z miejscem pod drzwiami tarasowymi? Normalna listwa przypodłogowa jest za wysoka. Czy dawaliście może ćwierćwałek pod drzwi czy może coś innego? Wilko, pytałeś o to chyba też w dziale okna.. ale pewnie nikt odpowiedzi nie rozwinął? Normalnie tak się mierzy okna, by podłoga weszła pod okno.. i wtedy potrzebna co najwyżej fuga silikonowa. Ale jak już doszło na styk, to pozostaje coś na kształt ćwierćwałka (ew. listwę przypodłogową zwęzić na pile.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 03.03.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 W dziale z oknami nie pytałem o tą listwę pod drzwiami. Wiadomo że podłoga powinna zachodzić pod drzwi i tak tu jest. Problem tylko w tym, że podłoga układana jest z drugiego końca i akurat pod drzwiami wypada ostatni panel. Przycięty jest na minimum aby go założyć i zostaje szpara pod drzwiami. Listwa Przypodłogowa nie wchodzi bo jest za wysoka. Przycięcie od dołu nic nie da bo na końcach nie wejdzie w zamki narozników wewnętrznych. Z cwierćwałkiem jest problem bo nie ma go jak zamocowac do spodu drzwi. Idealny byłby taki plastikowy z maskownica aby go przykręcic na wkręty do drzwi a później zalożyc maskownicę tak jak to się robi w listwach przypodłogowych. Niestety jeszcze takiej nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 03.03.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Piec montowalismy w 2007r. Wtedy węgiel kosztował 550zł/tona. Dziś 950zł/tona....... Jak na pięć lat to sporo podrożał. Ale koszt węgla to tylko cześć niedogodnosci. Znacznie bardziej jesteśmy rozczarowani jego "automatyką". Tak naprawdę to bzdura. Tyle tylko, że chodzi 24h. Ale codziennie do niego trzeba zaglądać. Brud przy nim okropny, niewiele mniejszy jak w zwykłych kotłowniach miałowych czy podobnych. Węgiel obecnie jest bardzo marnej jakości. Wysypujemy tyle spieków i pipiołu, że jeszcze 2 lata i nasza droga dojazdowa zmieni się w szlakówkę ) Do tego na kamieniach jakie trafiają się w węglu piec poprostu staje. Dla nas ekogroszek to żadne udogodnienie. Latem, przy wysokich temperaturach na dworze robi sie nieraz cofka w kominie i wtedy smród jest w całym domu. Jestesmy naprawdę bardzo zawiedzeni. Fakt, że nie mamy wielkiego wyboru w naszym rejonie jeśli chodzi o ogrzewanie. Tylko w pierwszym roku byliśmy zadowoleni z pieca. Co roku jest gorzej. Do tego piec się zużywa i to bardzo. Dwa razy był już spawany. Mamy Zębca. Ale wiem, ze na fm inne piece po kilku latach lecą.... Po pierwszym sezonie grzewczym podczas silnego wiatru z komina spadł nam strażak. W życiu bym nie uwierzyła, że w tak krótkim okresie stal nierdzewna moze tak skorodować. To było istne sitko. To świadczy jak "ekologiczny" jest to piec i węgiel....... Odrazu dodam, ze strażak nie był z tych tanich i złej jakości.... Drugi do tej pory jest na kominie od kominka i wygląda jak nowy. Jednym słowem jesteśmy rozczarowani i zmęczeni ciagłą obslugą tego "automatycznego" pieca. Szukamy innych nośników ciepła. TEn strażak chyba bardziej ci szkodzi niż pomaga. Wg mnie na kominie spalinowym nie powinno się niczego zakładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
regnar 04.03.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Ostatnio właśnie dwie osoby z rodziny wymieniały piece z piecbudu po jakiś 6-7 latach użytkowania trochę za szybko się przepaliły Klenczaj się popsuł Ja użytkuję SAS-a bodajże 4 sezon i jest wszystko ok moim zdaniem dużo zależy od użytkowania danego pieca jak ktoś pali na 40-45 stopni to piec długo nie podziała Co do namiaru na sprzedawcę do Sellbud na Warszawskiej - sprawdzona hurtownia W Sellbudzie jeszcze nie byłem muszę się wybrać. Generalnie o SASie akurat słyszałem mieszane opinie. Miałem też okazję pogadać z monterami DEFRO i powiedzieli, że w sumie firma nie jest ważna tylko kto spawa. Bywa, że jeden spawacz robi dwa piece na dzień, gdy inny tylko jeden, ale solidnie. Ci pierwsi puszczają spaw na pełną moc byle szybciej i wychodzą czasem nieszczelności. Im więcej opinii tym większy dylemat. W końcu to poważna inwestycja, A z innej beczki. Macie jakiś namiar na dobrych fachowców od tynków wewnętrznych? Zastanawiam się czy robić z gotowca (drożej) czy tradycyjnie (spora oszczędność). Wspomożecie radą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 04.03.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 W Sellbudzie jeszcze nie byłem muszę się wybrać. Generalnie o SASie akurat słyszałem mieszane opinie. Miałem też okazję pogadać z monterami DEFRO i powiedzieli, że w sumie firma nie jest ważna tylko kto spawa. Bywa, że jeden spawacz robi dwa piece na dzień, gdy inny tylko jeden, ale solidnie. Ci pierwsi puszczają spaw na pełną moc byle szybciej i wychodzą czasem nieszczelności. Im więcej opinii tym większy dylemat. W końcu to poważna inwestycja, A z innej beczki. Macie jakiś namiar na dobrych fachowców od tynków wewnętrznych? Zastanawiam się czy robić z gotowca (drożej) czy tradycyjnie (spora oszczędność). Wspomożecie radą? Jako wykonawca gotowych tynków, powiem: "z gotowca" ile różnicy? 4 zł/m2? tak tylko z ciekawości pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 04.03.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 regnar - Co do pieca c.o. to z mojej okolicy sporo ludzi kupuje u kościowski szczubiński z tego co kojarze to na warszawskiej sie mieszczą - znajomy ostatnio kupował u nich Ogniwo i nawet niezłą cene dostał. Ja mam RBRa ( kupiłem przez neta ) uruchomiłem go 09.2011 i do tej pory chodzi nie przerwanie - wogóle nie był wygaszany. Ja sobie osobiście chwalę sobie palenie ekogroszkiem Mam pytanie do płci pięknej na tej naszej grupie ) Panie czy mogły byście polecić jakiś salon lub producenta, który ma w swej ofercie narożniki do salonu (oglądalismy już na domagalskiego, 1905r ), może znacie jeszcze jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 04.03.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Gelo porozmawiaj w sprawie narożnika z Mayland. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 04.03.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 W Sellbudzie jeszcze nie byłem muszę się wybrać. Generalnie o SASie akurat słyszałem mieszane opinie. Miałem też okazję pogadać z monterami DEFRO i powiedzieli, że w sumie firma nie jest ważna tylko kto spawa. Bywa, że jeden spawacz robi dwa piece na dzień, gdy inny tylko jeden, ale solidnie. Ci pierwsi puszczają spaw na pełną moc byle szybciej i wychodzą czasem nieszczelności. Im więcej opinii tym większy dylemat. W końcu to poważna inwestycja, A z innej beczki. Macie jakiś namiar na dobrych fachowców od tynków wewnętrznych? Zastanawiam się czy robić z gotowca (drożej) czy tradycyjnie (spora oszczędność). Wspomożecie radą? Jak monteży z DEFRO tak mówili tzn. że takie kwiatki się u nich trafiają. JA bym juz u nich pieca nie kupił bo cały czas bym się zastanawiał jaki spawacz spawał moj piec Paranoja jakaś. Ceniąca się firma riobi dobre piece i pilnuje jakości. Co do tynków to zastanów się co chcesz na te tynki kłaść. Może lepiej zrobic od razu zacierane piaskiem kwarcowym a może zamiast tego gładzie na tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts