Wilko 01.05.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Witam, Właśnie rozpocząłem współpracę z hydraulikiem (kontakt od znajomych), na razie etap odpływy ale jak czytałem Twój post Katii to faktycznie trzeba tak uważać na każdym etapie. Podłączam też wodę i chciałem się zapytać ile ekipy od podłączeń biorą za tą usługę? Pozdrawiam Pytanie bardzo ogólne. Zależy jak daleko od linii wodociągowej i ile punktów w domu. Zrób sobie też kratkę spustową w garażu. Przydaje się na usunięcie wody z posadzki w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 01.05.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Odnosnie przyłącza wody to ja np. płaciłem 30zł/mb ( i nic mnie nie obchodziło ) + 120zł za przewiert pod drogą powiatową.Kanalizację robiłem sam wyszła mnie około 1tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuniek07 02.05.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Dzięki Gelo, mam sporo metrów kopania prawie 50, a polecana ekipa powiedziała mi też prawie 50 z mb i też nic mnie więcej nie obchodzi. Czyżby ceny tej usługi poszły tak mocno w górę? Hydraulik też mi wyliczył materiały na około 1tyś plus jego robocizna. Mam jeszcze pytanie do forumowiczów, którzy mają lub planują ekologiczną oczyszczalnie z osadnikiem gnilnym, czy możecie polecić jakąś firmę, która zajmuje się ich sprzedażą, montażem z radomia lub okolic? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 03.05.2013 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Polecam do hydrauliki Pana Mirka ,my jesteśmy właśnie na tym etapie i cena przyzwoita i jestesmy zadowoleni nr kontaktowy796 563 894 ,co do oczyszczalni to też ją zrobiliśmy ,polecam pana pawła, oczywiście jest pomoc w otrzymaniu dotacji nr kontaktowy 504342717:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 03.05.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Słuchajcie macie sprawdzonego projektanta,architekta aranżacji ogrodowych? Najlepiej radom i okolice, interesuje mnie ogród w stylu nowoczesnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuniek07 03.05.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Polecam do hydrauliki Pana Mirka ,my jesteśmy właśnie na tym etapie i cena przyzwoita i jestesmy zadowoleni nr kontaktowy796 563 894 ,co do oczyszczalni to też ją zrobiliśmy ,polecam pana pawła, oczywiście jest pomoc w otrzymaniu dotacji nr kontaktowy 504342717:-) Dzięki wielkie Gaga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 07.05.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Widze że wiosna przyszła na dobre juz i wszystko sie ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 07.05.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Widze że wiosna przyszła na dobre juz i wszystko sie ruszyło Przyszła przyszła u mnie już nawet ważywka wzeszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean Bart 09.05.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 witam budujacych i tych co to juz zbudowali.....ponoc do odwaznych swiat nalezy wiec i ja zabieram sie do budowania:) a raczej mysle o budowaniu..bardzo intensywnie mysle..poki co zlozylem wniosek o decyzje o warunkach zabudowy do gminy:)co prawda nie buduje sie w samym radomiu ale to powiat radomski:) mam nadzieje ze udzielicie mi rad "fachowych" kogo brac do "roboty" a kogo unikac:)budowa ma ruszyc dopiero w przyszlym roku na wiosne (2014) ale juz rozgladam sie za ekipa budowlana!mam nadzieje w tym roku pozalatwiac wszelkie formalnosci i znalezc wykonawce (murarza ze swoja ekipa)! szukalem w internecie fachowcow ale coz.....pewien murarz zglosil sie na moja oferte ale mowi ze ma kielnie tylko a rusztawanie to musze "se " kupic lub wynajac! inne firmy i owszem ale pod klucz i juz widze ile "zaspiewaja" za robote:)poza tym osoby polecane tzn sprawdzone daja wieksza gwarancje solidnosci i uczciwosci mysle:)ad rem:) poszukuje ekipy solidnej i doswiadczonej ktora umie budowac sciane 3-warstwowa i elewacje z cegly klinkierowej!bede budowal za gotowke i materialy beda dobrej jakosci (mam nadzieje takowe znalezc w polsce:))Czy ktos z was bylby w stanie mi podac namiary na takowych fachowcow abym mogl sprawdzic ich "dziela " i wstepnie sie umowic??dach bedzie kryty dachowka ceramiczna , ogrzewanie podlogowe z wylewka z jastrychu anhydrytowego plus dobra austriacka pompa ciepla plus solary plus kominek i jesli mnie ktos przekona to takze rekuperator i wentylacja mechaniczna! czyli dom energooszczedny:) pozdrawiam wszystkich i czekam na odzew:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean Bart 09.05.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 dodam ze glowe mam pelna teorii jak budowac itp! naczytalem sie duzo na roznych forach..glowa peka i niemilosiernie boli a zdaje sobie sprawe ze "zycie" skoryguje wiele spraw i niejeden pan Zdzisio mnie bedzie poprawial , wprawial w zdumienie czy tez zaskakowal pozytywnie czy wrecz negatywnie! ale jak to mowia c'est la vie!:)kazda polecana osoba kazdy uzyteczny kontakt , telefon czy tez link bedzie mile widziany! ze swojej strony postaram sie byc w miare aktywnym forumowoczem i bede dorzucal swoje 3 grosze uwag i przemyslen! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 09.05.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 dodam ze glowe mam pelna teorii jak budowac itp! naczytalem sie duzo na roznych forach..glowa peka i niemilosiernie boli a zdaje sobie sprawe ze "zycie" skoryguje wiele spraw i niejeden pan Zdzisio mnie bedzie poprawial , wprawial w zdumienie czy tez zaskakowal pozytywnie czy wrecz negatywnie! ale jak to mowia c'est la vie!:)kazda polecana osoba kazdy uzyteczny kontakt , telefon czy tez link bedzie mile widziany! ze swojej strony postaram sie byc w miare aktywnym forumowoczem i bede dorzucal swoje 3 grosze uwag i przemyslen! pozdrawiam Powodzenia. W dalszych etapach pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 10.05.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 dodam ze glowe mam pelna teorii jak budowac itp! naczytalem sie duzo na roznych forach..glowa peka i niemilosiernie boli a zdaje sobie sprawe ze "zycie" skoryguje wiele spraw i niejeden pan Zdzisio mnie bedzie poprawial , wprawial w zdumienie czy tez zaskakowal pozytywnie czy wrecz negatywnie! ale jak to mowia c'est la vie!:)kazda polecana osoba kazdy uzyteczny kontakt , telefon czy tez link bedzie mile widziany! ze swojej strony postaram sie byc w miare aktywnym forumowoczem i bede dorzucal swoje 3 grosze uwag i przemyslen! pozdrawiam Witamy nowego Forumowicza. Postaramy się pomóc w miarę naszych możliwości. Jak widze kolega ma ambitne plany. Pytanie tylko czy w kosztorysie sie wszystko uwzględniło. Nie wiem jaki masz projekt ale ja bym porozmawiał najpierw z kimś kto już budował w kwestii realnych kosztów ile co kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean Bart 10.05.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Witamy nowego Forumowicza. Postaramy się pomóc w miarę naszych możliwości. Jak widze kolega ma ambitne plany. Pytanie tylko czy w kosztorysie sie wszystko uwzględniło. Nie wiem jaki masz projekt ale ja bym porozmawiał najpierw z kimś kto już budował w kwestii realnych kosztów ile co kosztuje. Jesli chodzi o kosztorys to: Gentelmani nie rozmawiaja o pieniadzach! gentelmani je maja!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 10.05.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 He Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 10.05.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 A nie no jeśli tak to w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaka 17.05.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Witam Forumowiczów. Czy ma ktoś może doświadczenie z wystającym cokołem, tzn. w jaki sposób należy go obrobić, aby potem nie było problemów z zaciekaniem wody (chodzi o wystający rant)? Większość domów jakie widzę mają cokół cofnięty, większość osób zaleca właśnie takie rozwiązanie bo jest mniej problematyczne, ale nam podoba się właśnie wystający. Dom będzie ocieplany styropianem, a cokół klinkierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 17.05.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Znalazłem coś takiego:http://plyty-warstwowe.kingspan.pl/Coko%C5%82-podwalina--3088.html Ja jednak zalecam cokół cofnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaka 17.05.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Znalazłem coś takiego: http://plyty-warstwowe.kingspan.pl/Coko%C5%82-podwalina--3088.html Ja jednak zalecam cokół cofnięty. Większość tak zaleca. Ale dzięki za linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 19.05.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 A tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 19.05.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 juz zapomnialam jak sie zdj wkleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts