Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

Witajcie,

szukam firmy, która postawiłaby nam wiatę na samochód. Chodzi o wiatę przyścienną o konstrukcji z drewna krytą blachodachówką. Może ktoś ma kogoś wartego polecenia? Wdzięczni będziem ;-)

Wronki w poniedziałek będę miał namiar na gości, którzy taka wiatę stawiali u mojego kolegi.

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Wilko. Na twoje kontakty można liczyć. To od ciebie mieliśmy telefon do pana od schodów. Do dzisiaj go polecam znajomym ;-)

Dzięki za uznanie.

Widziałem się kilka dni temu z panem od schodów i powiedział, że właśnie wszyscy go nbiorą z polecenia od innych.

Zaglądałaś na jego stronę ostatnio?

Jest tam sporo ciekawych zdjęc schodów.

Teraz ja chciałem prosić o radę Forumowiczów. Co polecacie na wykończenie tarasu? Czy np. płytki gresowe to dobry wybór?

my mamy taras z kostki brukowej i płyt betonowych. po kilku latach użytkowania mogę powiedzieć że technologia sprawdziła się we wszystkich warunkach. niestety sąsiadom płytki z tarasu odpadły :-( to pewnie kwestia poprawności wykonania. drudzy też mają płytki, chyba nawet gres, ale w kwestie izolacji przeciwwilgociowej wpakowali fortunę. pierwszą zimę taras przeszedł bez szwanku.

My juz mamy taras wylany z betonu i teraz trzeba go czymś obłożyć. Myśleliśmy o płytkach gresowych.

Wy mieliscie z pewnością taras budowany od podstaw na gotowo z kostki. Tutaj niestety teraz się nie da tak zrobić. Co do odpadania płytek to niestety przy plytkach trzeba bardzo pilnować szczelności fug i praktycznie co roku sprawdzać czy gdzieś woda nie wyplukała. W żadnym wypadku nie można tego zostawic w takim stanie na zimę bo wszystko odsadzi.

My juz mamy taras wylany z betonu i teraz trzeba go czymś obłożyć. Myśleliśmy o płytkach gresowych.

Wy mieliscie z pewnością taras budowany od podstaw na gotowo z kostki. Tutaj niestety teraz się nie da tak zrobić. Co do odpadania płytek to niestety przy plytkach trzeba bardzo pilnować szczelności fug i praktycznie co roku sprawdzać czy gdzieś woda nie wyplukała. W żadnym wypadku nie można tego zostawic w takim stanie na zimę bo wszystko odsadzi.

z gresem trzeba uważać, bo w zimie i po deszczu niektóre płytki robią się bardzo śliskie. My tak mamy przed wejściem na schodach. jesienią i zimą trzeba bardzo uwazać niestety.

Wilko, chciałam się przypomnieć w sprawie kontaktu do pana od budowy wiaty

Wronki poszło na priva. Sorry za opóźnienie ale po poniedzialkowej burzy wysiadł w domu internet. :-(

Wilko

odpisywałam ci na priva ale chyba odpowiedź zaginęła gdzieś w wirtualnej przestrzeni. Dzięki za kontakt. Tak będziemy pewnie potrzebowali dekarza od pokrycia dachowego. Czy mógłbyś zapytać znajomych, czy pan Grzegorz robił im z pokryciem czy tylko samą wiatę i w jakiej mniej więcej cenie? Umówiłam się z nim na środę na oględziny miejsca zdarzenia ;-)

Witam po dłuższej przerwie,

mam pytanie dotyczące tynków kwarcowych, po ile płaciliście za m2 najdalej rok czasu i ile kosztuje to na dziś dzień, czy ze swoim materiałem czy też wykonujący ma zapewnić materiał?

Piszcie proszę

Marcel kiedyś (3-4 lata temu) takei tynki cenili sobie 19 zł/m2 + materiał. Nie jestem pewien ale chyba MHK ma tynki kwarcowe. Musisz jej zapytać.

Witam grupe radomską . jak się cieszę ze was znalazłem.

Zacznę od tego ze poszukuję namairu na kogoś od utwardzenia drogi dojazdowej. Oczywiscie taniego i solidnego:yes:

Zanim mój domek urośnie to jeszcze trochę czasu minie.

Witamy kolejnego Forumowicza,

Możesz zapytać o cenę w tej firmie

http://www.drogi-asfalty.pl/utwardzanie-terenu-radom

Widziałem, że mają sporo sprzętu budowlanego i sporo się reklamuja w lokalnych mediach.

Witam grupe radomską . jak się cieszę ze was znalazłem.

Zacznę od tego ze poszukuję namairu na kogoś od utwardzenia drogi dojazdowej. Oczywiscie taniego i solidnego:yes:

Zanim mój domek urośnie to jeszcze trochę czasu minie.

Witam, zapraszam do zapoznania się z moją ofertą http://forum.muratordom.pl/showthread.php?229374-Piach-Szlaka-Ziemia-Us%C5%82ugi-Koparko-%C5%81adowark%C4%85-RADOM&p=6577441#post6577441 :rolleyes:

Witam Wszystkich

Dołączam do grupy budującej w Radomiu i okolicach.

Budowę, mam zamiar zacząć na wiosnę przyszłego roku, na razie jestem na etapie „papierków”.

Jak było / jest w waszym przypadku budowa systemem gospodarczym czy wynajęta firma ?

Witamy na Forum Radomskim.

Zazwyczaj każdy buduje systemem gospodarczym.