marcel7755 16.09.2016 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 W punkcie w którym te okna zakupiłeś, do reklamacji potrzebne jest: zdjęcia obrazujące stan faktyczny uszczelek, numer zamówienia i rok w którym były zakupione, wszystko najlepiej przesłać emailem do punktu sprzedaży a resztę załatwiają już oni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 17.01.2017 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Co słychać Marcel?Tylko już chyba ty sie ostałeś jako budujacy dom a reszta chyba się wykruszyła lub już wybudowała.Wnioskuję tak po ciszy na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 29.01.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Witam, tak mi się wydaje, wszyscy już wykończyli i mieszkają, albo nikt nic nie chce podpowiedzieć. Przymierzam się do zakupu płytek do kotłowni oraz na taras i schody frontowe. Wydatki, wydatki, wydatki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desspero 29.01.2017 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Cisza na forum bo Wszyscy odkładają przez zimę, żeby na wiosnę ruszyć z kopyta Jaki salon z drzwiami wew. polecacie niedrogie i ładne najlepiej od razu z opcją montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 01.02.2017 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Witam,mam trzy prośby:1. Poszukuje sprawdzonej firmy, która robi ogrodzenia i bramy. Chodzi o wykonanie bramy przesuwnej.2. Szukam osoby z uprawnieniami konstruktora. Pęka mi ściana w domu, szukam kogoś, kto fachowo oceni, co się dzieje i jak to się da naprawić3. Chcę wymienić drzwi wejściowe do domu, wobec czego szukam sprawdzonej firmy sprzedającej dobre drzwi. Przy czym mam dylemat, czy lepsze są metalowe, czy drewniane czy jeszcze inne. Chodzi o to, że dom jest tak ustawiony, że w lecie drzwi są wystawione na promienie słoneczne i mocno się nagrzewają, w zimie zaś wieje od tamtej strony mocno. Będę wdzięczna za wszelakie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 01.02.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Mogę pomóc Ci w dwóch z trzech pytań, otóż: 1. Swoją bramę i furtkę zamawiałem u nich http://rozanskiogrodzenia.pl/ szybko, solidnie, dobry montaż, może z raz się im przypominałem, rozsądne ceny. My jesteśmy zadowoleni, przy zamawianiu pomyśl o malowaniu proszkowym, drogo ale spokój na wiele lat. Nie ma porównania ze zwykłym malowaniem. Tera z po 5 latach nawet bym się nie zastanawiał i zamówiłbym w tej opcji.2. Nie znam,3. Drzwi mamy od nich http://www.drewup.pl/drzwi_drewniane.html, nic się nie dzieje, uszczelki są ok, po roku przyjechali i tylko leciutko podregulowali na 4 zawiasach, kolor ok nie blaknie, jedynie o co można się przyczepić to do zamka wewnątrz śniedzieje, ale to wina nieogrzewanego jeszcze budynku. Daj znać na forum jak rozwiążesz swoje kłopoty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 02.02.2017 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Wielkie dzięki. A pytanie mam o bramy z ocynku, czy się sprawdzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 02.02.2017 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Wronki a gdzie konkretnie peka ci ta ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 08.02.2017 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Wronki a gdzie konkretnie peka ci ta ściana? W wykuszu nad gankiem. Wygląda jakby wykusz się oddzielał od reszty domu. A tam jest pokój dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 10.02.2017 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 W wykuszu nad gankiem. Wygląda jakby wykusz się oddzielał od reszty domu. A tam jest pokój dziecka Wronki podeślij linka do projektu lub podaj jego nazwę żebym zerknął jak to jest zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 16.02.2017 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Wronki podeślij linka do projektu lub podaj jego nazwę żebym zerknął jak to jest zrobione. Nie znam nazwy projektu, mam wrażenie, że to dla dewelopera był robiony. Jak chwilę znajdę w weekend to zrobię zdjęcia z dokumentacji i z natury. Ściana pękła krótko po wprowadzeniu się. Zrobiliśmy remont, fachowiec zaklajstrował jakąś substancją elastyczną, położył też taśmę. Wytrzymało do zimy i pękło obok taśmy. Mieszkamy już dziesięć lat więc raczej budynek chyba już nie osiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 27.02.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Wiesz Wronki przyczyn może byc kilka. Wiesz jak wygladał gom w stanie surowym przed tynkowaniem?Chodzi mi konkretnie o polaczenie ścian ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 28.02.2017 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Wiesz Wronki przyczyn może byc kilka. Wiesz jak wygladał gom w stanie surowym przed tynkowaniem? Chodzi mi konkretnie o polaczenie ścian ze sobą. Niestety, kupiliśmy dom w stanie deweloperskim. Był juz otynkowany, miał okna. Podejrzewam, że z ociepleniem tez tam do końca nie jest dobrze, bo w pokoju córki jest niesamowicie zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 28.02.2017 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Niestety, kupiliśmy dom w stanie deweloperskim. Był juz otynkowany, miał okna. Podejrzewam, że z ociepleniem tez tam do końca nie jest dobrze, bo w pokoju córki jest niesamowicie zimno A z zewnątrz miał też zrobiona już elewację? Trzeba byłoby bzrobić pomiar strat ciepła kamerą termowizyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 28.02.2017 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 A z zewnątrz miał też zrobiona już elewację? Trzeba byłoby bzrobić pomiar strat ciepła kamerą termowizyjną. Jaki jest koszt takiej usługi, pytam z ciekawości w jakim przedziale cenowym się kształtuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.03.2017 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Jaki jest koszt takiej usługi, pytam z ciekawości w jakim przedziale cenowym się kształtuje? Niestety nie wiem ale pewnie gdzies w necie można znaleźć info na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 02.03.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Rozglądam się za tynkiem elewacyjnym na dom, nie wiem co wybrać, mam straszny mentlik w głowie - argumentów za i przeciw w sieci co niemiara, producentów i firm drugie tyle. Wiele osób pisze, że najlepsze byłoby, gdyby zastosować dobry tynk mineralny np. firmy Dryvit lub Sto a następnie pomalować to dobrej jakości farbą silikonową. Doradzicie na co się zdecydować? Podpowiedzcie optymalne rozwiązanie bo na mercedesa wśród tynków mnie nie stać a trzeba cośjuż położyć. Liczę na wasze podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 06.03.2017 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Marcel ja będę brał tych gosci do elewacji. http://fachmani.com.pl/ Robili mi juz ocieplenie i innych nie chcę. Widzałem ich robotę i jest pierwsza klasa a wiesz że ja nie polecam kogos jeśli nie jestem pewien na 200% Zadzwoń do nich i możesz zapytać pana Pawła co by polecił. Mnie swego czasu powiedział, że robi tylko n adobrych markowych tynkach np. Knauf czy Ceresit. Drywit też jest OK. Firmy Sto kompletnie nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 07.03.2017 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Fachmanów do elewacji ja też mam sprawdzonych, super goście - gdyby ktoś chciał mogę podać kontakt, szczerze polecam. Rzecz w tym aby ktoś doradził czy wybrać tynk silikonowy czy też mineralny i następnie pomalować dobrej jakości farbą sylikonową. Moimi faworytami wśród tynków silikonowych jest Caparol albo Greinplast, na Dryvit lub STO mnie najzwyczajniej niestać - to już wyższa półka. Wilko a ty kiedy rozpoczynasz prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 08.03.2017 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Chciałem w tym roku robić elewację bo ocieplenie juz mam ale chyba się z tym nie wyrobie.Fachowcy radzili żeby elewację robic po tym jak sobie juz opaske z kostki wokól domu zrobisz żeby później jej nie zniszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts