Gelo_26 10.05.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Wilko dzięki za info.. Dziś właśnie przewoźny tartak tnie mi drzewo na słupki, regle itp ale niestety krokwie będę musiał kupić, dostałem też wycenę za przyłącze wodociągowe 5tys ( przewiert pod droga, projekt , geodeta, pozwolenia itp ) a myślałem że wyniesie to około 3tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 10.05.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Wilko dzięki za info.. Dziś właśnie przewoźny tartak tnie mi drzewo na słupki, regle itp ale niestety krokwie będę musiał kupić, dostałem też wycenę za przyłącze wodociągowe 5tys ( przewiert pod droga, projekt , geodeta, pozwolenia itp ) a myślałem że wyniesie to około 3tys No problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 12.05.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Tak jak napisał Wilko-"dojazd" ilość możliwości dojazdu i szybkość-"umiejscowienie" otoczenie,ułożenie wzgledem stron świata-"szerokość"działki-"stan prawny"-"przeznaczenie działki i aktualne dokumenty"abyście nie kupili sobie pola na ziemniaki zamiast działki pod budoweMy straciliśmy prawie 2 lata na szukaniu bo w 95% zapewnienia sprzedawcy nie były prawdą ,ale i tak się cieszymy bo mamy to czego szukaliśmy.Bardzo ciężko jest znależść działkę ładną w niskiej cenie,a nawet można powiedzieć nie możliwe.Czasami i nam też się trafiali sprzedawcy z ceną kosmiczną za pole,jak się póżniej okazywało.Powodzenia i cierpliwości przy wyborze działki.Napiszcie jaka Was okolica interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kashia 12.05.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 My braliśmy deski z tartaku w Makowie i byliśmy zadowoleni jakością i cenowo też było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kashia 16.05.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam,Może ktoś z Was wie czy w naszym mieście działa dobra, godna polecenia firma zajmująca się rekuperacją. Może jakieś doświadczenia własne lub znajomych, jakieś namiary, będę ogromnie wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 17.05.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam, Może ktoś z Was wie czy w naszym mieście działa dobra, godna polecenia firma zajmująca się rekuperacją. Może jakieś doświadczenia własne lub znajomych, jakieś namiary, będę ogromnie wdzięczna. Zdaje się, że MHK ma rekuperację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 17.05.2010 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 - mam tyle ze robiły mi rekuperatory.pl - mam namiar na ekipe z tej firmy ktora ma pojecie o rekuperacji - a poniewaz przewinely sie 3 z tej firmy moge podac namiar na ta ktora znala sie najbardziej - ogolnie kazda nastepna poprawiala cos po poprzedniej no a po wszytskich poprawial moj maz sprawy kosmetyczne ale jednak nie on to powinien robic - ogolnie wyszlo dobrze ale firma ktora jest a przynajmniej byla promowana przez murator powinna byc solidniejsza - naprawde nie wymagamy zbyt wiele! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kashia 18.05.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Dzięki za info. zajrzę sobie na te stronę i zorientuję się co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 19.05.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Poszukuje koparki z okolic szydłowieckiej,kieleckiej,potkanowskiej,wośnickej,starokrakowskiej.Ewentualnie innej,która dojedzie do mnie na działkę(Jeżowa wola).P.s Ile teraz kosztuje wynajecie koparkowego z koparką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 20.05.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 2 lata temu płaciłem 80zł/h.Teraz może być ok 100zł.Poszukam jakiegoś namiaru na koparkę dla was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Podzwoniłem troszkę po ogłoszeniach z An... i ceny to 80zł/godz +jeżeli nie ma pracy na min 5godz. to 40-50zł za dojazd.Lub z metra 8zł bez wywozu i 10zł z wywozem.Jeden z koparkowych poinformował mnie,że lepiej dla inwestora wybrać opcje na godz. ponieważ fundament 90mertów bierzących x 10zł=900zl.Natomiast koparka wykopie to w 5-6godzin,ale po warunkiem,że jest dostep odpowiedni(tzn.nie będzie to pomiędzy budynkami,drzewami i nie spędzi na manewrowaniu dużo czasu)Jak było u Was z rozliczaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 21.05.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Podzwoniłem troszkę po ogłoszeniach z An... i ceny to 80zł/godz +jeżeli nie ma pracy na min 5godz. to 40-50zł za dojazd. Lub z metra 8zł bez wywozu i 10zł z wywozem. Jeden z koparkowych poinformował mnie,że lepiej dla inwestora wybrać opcje na godz. ponieważ fundament 90mertów bierzących x 10zł=900zl. Natomiast koparka wykopie to w 5-6godzin,ale po warunkiem,że jest dostep odpowiedni(tzn.nie będzie to pomiędzy budynkami,drzewami i nie spędzi na manewrowaniu dużo czasu) Jak było u Was z rozliczaniem? My braliśmy na godziny. Tak jest lepiej. Ceny widzę że się nie zmieniły. Zwróćcie uwagę na to aby zięmię wyrzucał koparkowy na zewnątrz a nie do wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 My braliśmy na godziny. Tak jest lepiej. Ceny widzę że się nie zmieniły. Zwróćcie uwagę na to aby zięmię wyrzucał koparkowy na zewnątrz a nie do wewnątrz. Dobrze wiedzieć,zapamiętam. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Jeszcze jedno pytanie.Czy cena 35.000zł za robociznę tzn.Budowa domu 200m2,stan surowy bez dachu.To sporo czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 21.05.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Witam. Odwiedzam to forum co jakiś czas prosząc o porady ale teraz zareklamuję się trochę. Zapraszam do mnie po blachy dachowe: blachodachówki, blachy trapezowe, akcesoria dachowe (rynny, podprzybitki, uszczelki, gąsiory, okna dachowe itp.) Duży wybór kolorów i kształtów.Pomiar, kosztorys, dostawa gratis. szybkie terminy dostaw. Dla forumowiczów napewno będą dobre ceny proszę tylko wcześniej powiedzeć że z "grupy radomskiej". ART-MAXul. Warszawska 19626-600 Radomtel: 696-094-636 pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Ma ktoś może kontakt do dobrego i szybkiego kosztorysanta?Potrzebny mi kosztorys "ślepy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 23.05.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Ma ktoś może kontakt do dobrego i szybkiego kosztorysanta? Potrzebny mi kosztorys "ślepy" jezeli potrzebujesz ile stali, betonu to powinnno byc tak jak slusznie zauwazyla Mayland dolaczone do projektu - jezeli cos dokladniejszego moge jutro zapytac kolege Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 24.05.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 W środę rodzinka ma odebrać PNB.Poproszę siostrę,aby zeskanowała mi jeden egzemplarz projektu i wysłała.Wstrzymajmy się do środy proszę mhk.Super dzięki za chęć pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioso 26.05.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Czy mógłby ktoś polecić jakąś firmę zajmującą się rekuperatorami, wentylacją, instalacjami co i piecami. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 26.05.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 MHK pisała o tym trochę powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts