mhk 06.09.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Ja mam dach - folia+dachowki - poko co odpukac nic nie cieknie - ale dach prosty dwuspadowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 06.09.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 no ja mam dach dwuspadowy i będę krył blachodachówką. Więźbe już mam teraz tylko kominami musze wyjść nad krokwie aby "fachowcy" od dachu mogli odeskować i opapować dach. P.S jakby ktoś szukał gościa od wykończenia poddaszy ( katon-gipsy, zabudowy ) to mam namiary na bardzo dobrego gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 06.09.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Dzięki Wilko upewniliśmy sie, że zostajemy przy opcji deskowanie i papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 06.09.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 A teraz proszę Was o pomoc na temat wykończenia kominów. Wiem napewno że nie chce mieć klinkieru (po prostu nie widzi mi się taki komin na moim dachu). Kominy mam systemowe firmy ZAPEL, a wykończyć je myśleliśmy tynkiem. I znowu musze glówkować, bo dziś murarz powiedział mi, że taki tynk to za 2-3 lata odpadnie, że lepiej je otynkować i na to nakleić jakimś superowo dobrym klejem kamień. Stwierdził że to będzie trwalsze, a przy takiej inwestycji 1000-2000zł to żaden koszt. Koszt jak koszt, ale żeby to bylo naprawdę trwałe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 06.09.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Hm - ja wlasnie dlatego zeby sie nie zastanwiac co polozyc zeby nie odpadlo - zrobilam klinkierowy, przy kominie oprocz ekstra ekspozycji na wszelkie warunki atmosferyczne, dochodzi caly ten syf lecacy z komina - wydaje mi sie ze zarowno tynk jak i jakakolwiek okladzina wczensiej czy poznie bedzie odchodzic - chociaz mase ludzi ma takie kominy i jakos stoja i jest ok - no moje gadanie na wiele sie nie zdalo bo nie pomoglam nic w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 07.09.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 mhk a nie cieknie wam przez ten komin? zwłaszcza teraz po tych deszczach? Większość naszych znajomych od wiosny ma problemy z kominami obłożonymi klinkierem. Chodzi o te nieszczęsne fugi. Zawsze gdzieś się woda dostaje i ciecze. Jednemu znajomemu woda leje się po całej długości komina i przy kominku teraz mu tynk odleciał. Śledzę FM i jest dużo osób które skarżą się na kominy z klinkieru. To wychodzi teraz bo ten rok jest makabryczny jeśli ochodzi o opady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.09.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Ja tez mam klinkier na kominie. Nie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 07.09.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Nie cieknie - nic a nic - jak nam robili obrobke tego komina, mysle ze tak robia wszyscy nie wiem - innej opcji wykoania tego nie widze to klinkier byl nacinany dosc gleboko blacha byla wkladana w te naciecia - poki co jest ok - mam nadzieje ze tak juz zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 07.09.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Bugmar radzę zrobić tak jak ma mhk. Klinkier będzie najdrozszym rozwiazaniem ale i najlepszym. Mhk ma też klinkier z grubszymi żebrami - zapomniała się pochwalić. Radzę wybrać klinkier i to ciemny (nie będzie tak znać zadymienia) oraz albo pełną cegłę klinkierową (niestety ok. 5-6 zł/szt) lub taką z grubymi żebrami. Na pewno nie bierzcie kratówki na komin. Taka nadaje się tylko na ogrodzenie. Murowanie musi być na pełną spoinę bo inaczej woda wejdzie pod cegłę i w mroźne noce rozsadzi lico cegły. Pamiętajcie o tym głębokim wcięciu obróbki blacharskiej w komin. U nas tego nie zrobili i mam wilgotny komin pod deskami. Ale będą poprawiać ale na gotowym dachu jest to już spory problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 07.09.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Bardzo chciałam pełna cegłe klinkierową ale tej firmy niestety nie było - no i tak jak mowi Wilko - koniecznie pełna spoina - jeden słupek mam nie na pełna spoine i tak sie zastanwiam kiedy zacznie pekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 07.09.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 ja muruje systemowe Leiera na to pójdzie obrzutka cementowa na siatce następnie wywinięta na to papa a następnie ocieplenie ok 5cm i prawdopodobnie marmolit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 07.09.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 No ja tez mialam systemowy i obudowalam go cegła klinkierowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 09.09.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 to forum zaczyna mnie już dobijać gdzie się podziały wpisy z sierpnia i września? ..a teraz już są.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 10.09.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 No nareszcie moge pisać, szlag mnie trafił z tym forum!!! hmm... mówicie że jednak lepszy klinkier na komin, niż tynk i jakiś łupek? kurcze muszę pomyśleć , mam teraz chwilę luzu, nic nie robią na działce, bo mokro jak diabli, a przez to cięższy sprzęt nie może wjechać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 11.09.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 a ja mam zagwozdkę z kominami wentylacyjnymi. mam komin wentylacyjny przy dymowym i nie da się zrobić otworów na przestrzał więc albo zrobię po jednym otworze ( kratce ) albo zastosuje jakieś nasady kominowe..tylko co będzie lepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 13.09.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Witam Napiszcie mi proszę jak wygląda sytuacja w Radomiu z zainstalowaniem przydomowej oczyszczalni ścieków chce by przyjechala firma, podlaczyla, zakopala i po sprawie jak to wyglada od strony papierologii w Radomiu? czy moge bez projektu zadneog zadzwonic do takiej firmy, zaplacic, oni przyjada , pokaze gdzie ma byc, podlacza, zakopia i juz dziala? a odbior/geodta dopiero przy odbiorze budynku? Czekam na ifo Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeżynka 13.09.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Witam Grupę Radomską dopiero zaczynam budowę czy moglibyście mi podpowiedzieć gdzie najtaniej kupić beton B20 na fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 13.09.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Ja polecam beton z makowa i z mokrej może te firmy nie są najtańsze ale przynajmniej będziesz pewna co do jakości betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 13.09.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 My też bralismy z Mokrej 170zł za metr z pompą ale podobno mają na najlepszym kruszywie. Z Zubrzyckiego powiedzieli mi 160zł ale za mniejszą pompę chyba 28m. A teraz do stropu potrzebna mi była mega wielka i owszem mają taka ponad 40m ale krzykneli 190zł za metr betonu! A z mokrej płacę 170zł nie zależnie od wielkości pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeżynka 13.09.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 pytałam na zubrzyckiego powiedzieli mi 170zł + pompa i jeżeli u nich chciałabym kupić bloczki 1,85 z dojazdem chyba dobra propozycja ale nie znam tej firmy,chyba jednak wybiore beton z mokrej dziękuje za podpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts