Wilko 13.09.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Jeżynka z tymi z Zubrzyckiego miał ktos ostatnoi jakies nieprzyjemności więc raczej odradzam.Wg mnie Spec Bet z Makowa i z Mokrej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 14.09.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Tak ja z Zubrzyckiego miałem problemy i nie tylko,bo mój sąsiad też.W maju jeszcze było w miarę ok. Beton i podejście do inwestora.Natomiast w ostatnim czasie tragedia.-Beton to prawie samo kruszywo wapienne (dlatego są ceny betonu u nich są niższe)-kolor też daje do myślenia -niesłowność -punktualność (tutaj nie mówię o 1-2 godz.,ale o 8-10godz spóźnienia)Natomiast jeżeli to ekipa inwestora opóźni się z laniem betonu o np godz. można być pewnym,że doliczą za transport (nawet na terenie radomia+opłata za pompę).Ustalenia telefoniczne z nimi nie maja się nijak z późniejszym rozliczeniem.Jeżeli już ktoś z Was jednak będzie chciał kupić u nich beton to tylko z umową na którą się nie zgodzą. W innych betoniarniach jest o wiele drożej,nawet o 60zł na metrze betonu(spec-bet),ale beton I liga. Bloczki polecam z Gózowa od Pani Maria Rosa,stropy teriva też mają bezkonkurencyjne na Radomskim rynku.Tylko kierowce mają marudę,ale po telefonie do Pani Marii już jest ok. Z tymi kierowcami to naprawdę teraz są cyrki wszędzie.Od pierwszych chwil na budowie trzeba nauczyć się asertywności.U mnie tylko jeden nie marudził (chłopak z 19-20lat) reszta tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeżynka 14.09.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Aha to teraz juz jestem pewna co wybrać ,dopiero początki mojej budowy w październiku zaczynam fundamenty jeszcze musze sie rozejrzeć za bloczkami i stalą zbrojeniowa , a domek bedzie miał 80m2 ,,Dom w jeżynach 2 " pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 14.09.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Stal najtaniej w tej chwili maja na Lubelskiej chyba Metbud czy coś takiego. Wiem bo niedawno kupowaliśmy na strop. W lipcu braliśmy na fudamenty z Kadexu i przepłaciliśmy niestety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 14.09.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Poradzcie co zrobić! W tym roku chcemy przykryć budynek na zimę dachem, dalsze prace wiosną. Działka jak się teraz okazało (pewnie u wielu osób) podmokła. W sumie jest tak mokro że na środku jest niezłe bajorko, ciężki sprzęt nie moze wjechać! Napewno musimy zrobić drenaż działki i naokoło domu i oczywiście podnieść teren (fundamenty są wysokie, przygotowane do podniesienia terenu). Fundamenty nie sa ocieplone i nie są obsypane z zewnątrz. Nasz budowlaniec twierdzi że nie ma sensu teraz ich ocieplać tylko zrobić na wiosnę ocieplenie całego budynku, żeby teraz nic nie uległo uszkodzeniu. Mam wątpliwości czy w takim stanie zostawiać je na zimę żeby przemarzały i ciągnęły wodę? Czy lepiej zrobic to teraz, a przy okazji zrobić ten nieszczęsny drenaż i podnieść działkę?A przy okazji czy znacie kogoś kto zrobiłby drenaż całej działki? Z góry Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 14.09.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Jeżynka bloczki kup w Gózowie na pewno nie będą najtańsze,ale za to bardzo wytrzymałe.Musisz pamiętać,że na niektórych rzeczach nie można oszczędzać bo już nie ma później możliwości ich wymiany.Cena Stali zmienia się prawie codziennie.Dziś tu taniej,a jutro tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 14.09.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Czy Wy też macie "dyskomfort" w obsłudze tego nowego forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 14.09.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 I to jaki dyskomfort. Odnoszę wrażenie, że poprawianie forum przez moderatorów daje zupełnie odwrotny efekt A stal najtańsza była kiedyś na Chorzowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 15.09.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 A ja stal najtaniej kupowałem właśnie w Kadexie ale mój znajomy kupował tydzień potem i najtaniej było na warszawskiej A to nowe forum to doprowadza mnie do szewskiej pasji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeżynka 15.09.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 dzięki za podpowiedzi zaczyna mnie przerażać ta budowa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka_2000 15.09.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 WitamMam do sprzedania 36 paczek (9,12 m3) STYROPIANU FREZOWANEGO AUSTROTHERM EPS 040 FASADA grubości 14 cm. W cenie 125 zł 1 m3.Odbiór własny w Warszawie Białołęka okolice ul. Białołęckiej.tel. 601 30 40 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 16.09.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 przerażać ..nie ma się co załamywać na początku głowa do góry i prosto przed siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 17.09.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Wilko nie chciałem pisać dosłownie jak mi się nie podobają te "ulepszenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 17.09.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Jeżynka nie jest wcale tak źle.My budujemy na odległość i jakoś idzie,jestem czasami "przyparty do muru" bo mam ograniczony czas na budowanie.Przylatuje i muszę zrobić zaplanowane prace.Czasami muszę przymknąć oko na niektóre partactwa i później je poprawić.Jak nie jesteś ograniczona terminami to super.Jak jakaś ekipa się nie nadaje to "za bramę ich".Żadnej przyjaźni z wykonawcami,im bardziej będziesz stanowcza tym lepiej bo będą wiedzieli,że jak coś spierdzielą będą robić od nowa oraz odliczysz im za straty materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.09.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 T i A jak tam sprawa studni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 23.09.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Mam do was pytanie miał ktoś z was do czynienia z firmą Polański Agencja Budownictwa z ul. Warszawskiej. Jeśli tak to czy byliście zadowoleni z ich usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 29.09.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Hmmm... Studnia jest.Panowie kopali ją troszkę dłużej niż się umawialiśmy,ale nie gonił mnie żaden termin.Jeden dzień byli,drugi ich nie było bez poinformowania mnie o tym(raz wypadek sam. a raz jakieś tam umówione spotkanie o który zapomniał wykonawca studni) .To mnie się nie podobało.Płacone mieli za wykonaną prace,a nie na godz. wiec się bardzo nie denerwowałem.Studnię wykopali,woda jest.Wszystko o co ich poprosiłem zrobili bez dyskusji.Dostałem dobrą cenę 120zł/m (u mnie jest skała pow.16m)+3m gratis.Wkopali kręgi,zabetonowali dno za dodatkową opłatą(nie małą).Z czystym sumieniem to bym ich nie polecił. Przyzwyczaiłem się już do tego,że jeśli ma coś być dobrze zrobione to trzeba zrobić samemu niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 29.09.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Jeżynka nie pamiętam dobrze czy to TY szukałaś ekipy murarskiej.U mnie etap ścian zakończony prawie.(brakuje szczytów i działówek).Wszystko prosto co najważniejsze.W terminie prawie,ale mam kilka zastrzeżeń do wykonanej praca przez moją ekipę.Ciężko mi ich polecić.Myślę,że nie warto.Za te wynagrodzenie które dostali powinni lepiej się przykładać do pracy.Nie zabrałem zdjęć z Polski,dlatego nie mogę uzupełnić dziennika.Etap dach już wkrótce,więc po 22 października będą zdjęcia w dzienniku z opisami prac. P.SNa wykonawce wieźby zdecydowałem się na Pana Stanisław Gozdur - miał ktoś może tą osobą jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 29.09.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 nakoto budowę przydomowej oczyszczalni trzeba najpierw zgłosić do starostwa na 30 dni przed rozpoczęciem robót, tak mówi Prawo budowlane, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.09.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 T i A u mnie studniarze się okazali jak najbardziej godni polecenia. A na ilu metrach się skończyło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts