Wilko 09.11.2010 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 witam właśnie udało nam się wylać fundamenty i postawić bloczki, zastanawiamy sie czy wystarczy zaizolować je czarna masa do izolacji fundamentów czy jeszcze zaizolować folią? prosze o podpowiedzi z góry dzięki:) Jeżynka bloczki od wewnątrz budynku malujemy 2x masą izolacyjną. Najlepiej raz gruntującą a póżniej 1 lub 2 razy właściwą masą. Pamiętaj aby było w miarę sucho. Folię daje się pod tzw. rolkę czyli ostatnią warstwę przed pustakiem.Czyli przekrój wygląda tak: fundament+ 4do 5 (lub więcej warstw bloczka)-zależy od terenu. Jesli mokro radzę podnieśc budynek. Następnie folia do izolacji - koniecznie gruba (0.5mmx40) Na to idzie tzw. rolka czyli warstwa z czerwonej cegły. Koniecznie cegła bo bloczek będzie przemarzał a to już jetw poziom ocieplenia podłogi w budynku. Następnie jeszcze raz ta sama folia (lepiej żeby wilgoć miała podwójną przeszkodę. Dopiero na to idą pustaki lub cegła. Jesli mogę zasugerować materiał to pustak biały (H+H) najlepiej 30cm grubości lub Porotherm rówież 30 cm. Dużo łatwiej ocieplić wieniec stropowy a później obmurować murłaty. Znowu się rozpisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 09.11.2010 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Wilko ja się zdecydowałem na podprzybitkę z blachy w kolorze złoty dąb z bratexu jest tańsza od PCV. Obecnie zrobiłem ja tylko na lukarnie reszta będzie wykonana po ociepleniu domu czyli pewnie wiosną. Ja miałem propozycję ceny 17zł za m2 Możecie polecić mi jakąś ekipę od tynków cementowo-wapiennych oraz ekipę do ociepleń. Gelo ekipa od ociepleń to Paweł: http://www.fachmani.com.pl/ Robili u nas i wyszło bardzo ładnie. Co do tynków to zdobędę numer do gości którzy robilu u mojego kolegi. Widziałem ich robotę i lepszych nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 10.11.2010 02:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Mam jeszcze pytanie - czy masz dachowke ktora zamawiales na okulickiego??? Nie zamawiałem jeszcze dachówki. W tym roku wieźba zadeskowana i zapapowana. Masz racje co do Pana Gozdura ma ekipy do różnych prac dachowych. Jego cieśle (Mariusz) zrobili mi weźbę,zadeskowali i zapapowali bardzo sprawnie. A jak było u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeżynka 11.11.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Wilko dziękuje za podpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 11.11.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam. Zapraszam po blachę na dach: Ruukki Purex 40 latgwarancji : 29,30zł/m2SSAB Prelaq Nova :od 30zł/m2Thyssen Krupp: 23,70zł/m2Podsufitka pcv drewnoopodobna 28,50zł/m2Blacha na podprzybitkę (drewnopodobna) 32zł/m2 ART-MAXul. Warszawska 196Radomtel. 696-094-636 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 11.11.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam. Zapraszam po blachę na dach: Ruukki Purex 40 latgwarancji : 29,30zł/m2SSAB Prelaq Nova od 30zł/m2Thyssen Krupp: 23,70zł/m2Podsufitka pcv drewnoopodobna 28,50zł/m2Blacha na podprzybitkę (drewnopodobna) 32zł/m2 ART-MAXul. Warszawska 196Radomtel. 696-094-636 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 14.11.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Wilko dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 15.11.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Wilko dzięki za info Nie ma za co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 15.11.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam. Zapraszam po blachę na dach: Ruukki Purex 40 latgwarancji : 29,30zł/m2 SSAB Prelaq Nova od 30zł/m2 Thyssen Krupp: 23,70zł/m2 Podsufitka pcv drewnoopodobna 28,50zł/m2 Blacha na podprzybitkę (drewnopodobna) 32zł/m2 Bodzisz a po ile zwykła blacha (pural mat) na podprzybitkę? Ta PCV to z Gamratu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 15.11.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Wilko dziękuje za podpowiedź :) No problem Jeżynka pytaj nawet o najbardziej oczywiste sprawy. Z doświadczenia wiem że lepiej 2x zapytać niż się przejechać na czymś. CZy wasz projekt domi nazywa się tak samo jak twój nick? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 15.11.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam. Zapraszam po blachę na dach: Ruukki Purex 40 latgwarancji : 29,30zł/m2 SSAB Prelaq Nova od 30zł/m2 Thyssen Krupp: 23,70zł/m2 Podsufitka pcv drewnoopodobna 28,50zł/m2 Blacha na podprzybitkę (drewnopodobna) 32zł/m2 Bodzisz a po ile zwykła blacha (pural mat) na podprzybitkę? Ta PCV to z Gamratu? Zwykła blacha mat ( T-7 ,T- na podprzybitkę w granicach 24-25 zł/m2 . Drewniany siding firmy Gamrat po 28,50zł/m2 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 15.11.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam. Zapraszam po blachę na dach: Ruukki Purex 40 latgwarancji : 29,30zł/m2 SSAB Prelaq Nova od 30zł/m2 Thyssen Krupp: 23,70zł/m2 Podsufitka pcv drewnoopodobna 28,50zł/m2 Blacha na podprzybitkę (drewnopodobna) 32zł/m2 Bodzisz a po ile zwykła blacha (pural mat) na podprzybitkę? Ta PCV to z Gamratu? Zwykła blacha mat ( T-7 ,T- na podprzybitkę w granicach 24-25 zł/m2 . Drewniany siding firmy Gamrat po 28,50zł/m2 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeżynka 16.11.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 No problem Jeżynka pytaj nawet o najbardziej oczywiste sprawy. Z doświadczenia wiem że lepiej 2x zapytać niż się przejechać na czymś. CZy wasz projekt domi nazywa się tak samo jak twój nick? tak tak nasz projekt to dom w jeżynach 2 ,fundamenty już zaizolowane,teraz tylko zasypiemy piachem i narazie zakończymy:sleep: ale na wiosne ruszamy z budową pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 18.11.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 UWAGA! UWAGA! UWAGA! JUŻ OD 2 LAT NIEUSTANNIE OSTRZEGAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH PRZED NIESOLIDNĄ I WRĘCZ GROŹNĄ FIRMĄ BUDUJĄCĄ DOMY O NAZWIE REM-BUD KAZIMIERZ ROBERT LASIK z PODKARPACIA. SĄ WRĘCZ NIEBEZPIECZNI - JEŚLI COŚ IM SIĘ NIE SPODOBA TO TAK JAK W MOIM PRZYPADKU - ZAMURUJĄ CI WENTYLACJĘ!!!! - nie muszę chyba pisać co to oznacza. Dodatkowo: niesolidni, nieuczciwi, nieterminowi i brudasy. MÓWMY IM ....... WON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 18.11.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Po determinacji widać jak dużo krwi Ci na psuli.I dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 23.11.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Czy macie może namiary na godnego człowieka od:- wylewek w Radomiu lub okolicy- elewacji zewnętrznych oraz poszukuję bardzo dobrego i sprawdzonego stolarza do wykonania drzwi wewnętrznych i zewnętrznych [chyba, że kupię gotowe tylko nie wiem jakiej firmy]Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 23.11.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Czy ktoś może obrabiał kominy Alu-Flex bądź Wakaflex zamiast blachą? Jakie są zdania na ten temat? Dekarz oraz gość od którego braliśmy dachówkę namawiają nas na ten materiał, Nie mogę znaleźć na FM informacji, czy takie wykonanie zdaje egzamin i czy nie ma problemu z zaciekaniem kominów. Większość robi tradycyjną obróbkę z blachy. A dekarz twierdzi że on w większości robi taką metodą i klienci nie narzekają i reklamacji nie zgłaszają. I dyskutuj tu kobieto z fachowcami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 23.11.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Czy ktoś może obrabiał kominy Alu-Flex bądź Wakaflex zamiast blachą? Jakie są zdania na ten temat? Dekarz oraz gość od którego braliśmy dachówkę namawiają nas na ten materiał, Nie mogę znaleźć na FM informacji, czy takie wykonanie zdaje egzamin i czy nie ma problemu z zaciekaniem kominów. Większość robi tradycyjną obróbkę z blachy. A dekarz twierdzi że on w większości robi taką metodą i klienci nie narzekają i reklamacji nie zgłaszają. I dyskutuj tu kobieto z fachowcami! Wiesz wszyscy robią z blach nie bez powodu. Nie radzę być pionierem nowtych i drogich technologii. Ta taśma kominowa już raczej po pierwszej zimie odklei się od komina. Dekarz ma dużo łatwiej i prosciej położyc taką tasmę niz wygiąc blachę. Ja doradzam zróbcie obróbkę kominów blachą wpuszczoną w komin. Gwarancja 100% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boodzisz 24.11.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Wiesz wszyscy robią z blach nie bez powodu. Nie radzę być pionierem nowtych i drogich technologii. Ta taśma kominowa już raczej po pierwszej zimie odklei się od komina. Dekarz ma dużo łatwiej i prosciej położyc taką tasmę niz wygiąc blachę. Ja doradzam zróbcie obróbkę kominów blachą wpuszczoną w komin. Gwarancja 100% . Potwierdzam w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 06.12.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Cisza tu straszna.Nie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts