Wilko 13.01.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Wilko czy ja też mogę prosić o namiary do elektryków? Chodzi mi o taką osobę co mi postawi słup na działce i doprowadzenie do domu zrobi. Jak również interesuje mnie ekipa która zajmie się instalacją w środku ( z tym że to dopiero wiosną), ale zorientować się warto już teraz. Bugmar nikt teraz nie prowadzi linii napowietrznej czyli na słupach. Musisz załatwić w rejonie energetycznym (ZEORK) postawienie szafki na działce. Energetyka podłączy ci prąd do szafki a od szafki elektryk. Ekipę elektryków trzeba załatwiać wcześniej bo oni też nie siedzą i nie czekają na telefon. Podeślę Ci namiar na elektryka wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekt83 13.01.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Krzychu mogę Ci podesłać na priva kontakt do goscia od elektryki. Nam robił projekt elektryki i podłączenia. Solidna firma. Pracuje w Rejonie więc formalności (koszmar) pójdą lekko. Jeśli chcesz ekipę elektryków do instalacji wewnątrz to też mogę polecic solidna. Co do podłączenia podłaczenia wody to od instalacji wew. mam dobrą ekipę. Będę bardzo wdzięczny Wilko za kontakt zarówno do elektryka jak i ekipy od wody:) Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 13.01.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Będę bardzo wdzięczny Wilko za kontakt zarówno do elektryka jak i ekipy od wody:) Z góry dzieki Elektryk to P. Artur tel. 601217870 Hydraulik P. Łukasz tel. 508 738 463 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anarkh 14.01.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Bugmar nikt teraz nie prowadzi linii napowietrznej czyli na słupach. Musisz załatwić w rejonie energetycznym (ZEORK) postawienie szafki na działce. Energetyka podłączy ci prąd do szafki a od szafki elektryk. quote] co do tych "szafek" na działkach to nie tak prosto jest. to czy będzie złącze stało w linii ogrodzenia zalezy od RZE i uwarukowań sieci. Najłatwiejszym i najtańszym (dla odbiorcy i RZE) oraż najszybszym sposobem jest linia napowietrzna właśnie i to ona ma pierwszeństwo. chyba że siec jest już kablowana a w pobliżu działki są inne złącza. Oczywiście mozna zmienic warunki na zasilanie ze złącza kablowego, ale trzeba liczyć sie z tym że po pierwsze projektowanie trwa około 12 mscy a wykonanie jakieś 4 msce (stąd okres ok 530 dni na realizacje przyłącza od momentu popdisania umowy przyłączeniowej) no i cena za 1 kW mocy przyłączeniowej jest droższy. Wiem bo się tym zajmuje a instalacje też robię i nawet służe poradą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anarkh 14.01.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 A czy mogę prośić o namiary do ludzi od wełny i k/g ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 14.01.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Dachówka to Roben brąz angoba. Co z Twoim dachem nie tak ? Można zerknąć na fotki ? A myslałam że to Bogen bo kolorek i ksztalt identyczny. Na naszm dachu gąsiory strasznie odstają w niektórych miejscach i widac taśmę, słabo to wygląda i nie wiem dlaczego tak to wyszło, a u Ciebie tak ładnie są "wyłożone"Martwię się ze deszcz i śnieg będzie pod te gąsiory się dostawał. Nie potrafię moze tego dobrze wytłuamczyć, wyśle męża w weekend na działkę to pstryknie foty to pokarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 14.01.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Bugmar nikt teraz nie prowadzi linii napowietrznej czyli na słupach. Musisz załatwić w rejonie energetycznym (ZEORK) postawienie szafki na działce. Energetyka podłączy ci prąd do szafki a od szafki elektryk. Ekipę elektryków trzeba załatwiać wcześniej bo oni też nie siedzą i nie czekają na telefon. Podeślę Ci namiar na elektryka wieczorem. U nas chcieli zrobić podłączenie napowietrznie od razu do budynku, ale by stanowczo sprzeciwiliśmy się. Więc w umowie mam tak: ze musze na swój koszt postawić słup w rogu działki, a od tego słupa moge poprowadzic sobie linie ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anarkh 14.01.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 U nas chcieli zrobić podłączenie napowietrznie od razu do budynku, ale by stanowczo sprzeciwiliśmy się. Więc w umowie mam tak: ze musze na swój koszt postawić słup w rogu działki, a od tego słupa moge poprowadzic sobie linie ziemią. Jeszcze do niedawna tak było ale od chyba 3 mscy takie słupy stawia RZE - wynika to z litery prawa a skrzynke zabudowywuje odbiorca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 14.01.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 No widzisz Bugmar. Mas zjuż pomoc fachową z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 14.01.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Dachówka to Roben brąz angoba. Co z Twoim dachem nie tak ? Można zerknąć na fotki ? A myslałam że to Bogen bo kolorek i ksztalt identyczny. Na naszm dachu gąsiory strasznie odstają w niektórych miejscach i widac taśmę, słabo to wygląda i nie wiem dlaczego tak to wyszło, a u Ciebie tak ładnie są "wyłożone"Martwię się ze deszcz i śnieg będzie pod te gąsiory się dostawał. Nie potrafię moze tego dobrze wytłuamczyć, wyśle męża w weekend na działkę to pstryknie foty to pokarzę Zastanawiałem się co to za dachówka i taka podobna do naszej (Koramic). A to dobrze znany koncern Wienerberger. Jesli gąsiory odstają tzn., że źle są ułozonne. Taśma może wystawać za ogrys gąsiora. Są różne szerokości więc to całkiem normalne. Chodzi tylko o to żeby kolor był podobny do koloru dachówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 14.01.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Jeszcze do niedawna tak było ale od chyba 3 mscy takie słupy stawia RZE - wynika to z litery prawa a skrzynke zabudowywuje odbiorca Dzięki Anarkh za podpowiedz, po niedzieli postaram sie tam podjechać i coś na ten temat dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 14.01.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Co do człowieka od karton gipsów to znam bardzo dobrego gościa w weekend postaram się o jego numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ralfik 14.01.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 o rany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:bash:a ja to dopiero raczkuję....na wiosnę ruszamy z budową, aż się boję.....:eek:naprawdę chyba w Radomiu mało kto stawia chałupki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ralfik 14.01.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 witam!szukam namiaru do jakiegoś konkretnego murarza...chcę porównać ceny i ewentualnie zobaczyć gdzieś efekt jego pracy, skoro polecicie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anarkh 15.01.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 bugmar jesli tak masz w umowie a raczej w warunkach przyłączenia to pewnie musisz sam tego słupa postawić, jak pisałem od trzech miesiecy. ty zajmujesz sie tym co wwarunkach tyczy sie w.l.z -u, a firma to co jest zwiazane ze zmianami w sieci. gelo i jak ten numer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 16.01.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Numer do Pana od Karton-Gipsów i ocieplania poddaszy, facet dokładny i ma zamiłowanie do tej roboty Pan Robert nr 600 293 304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 16.01.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 bugmar jesli tak masz w umowie a raczej w warunkach przyłączenia to pewnie musisz sam tego słupa postawić, jak pisałem od trzech miesiecy. ty zajmujesz sie tym co wwarunkach tyczy sie w.l.z -u, a firma to co jest zwiazane ze zmianami w sieci. Anarkh w "umowie przyłączeniowej" jest napisane że ZORK wykona przyłącze napowietrzne po przygotowaniu przez nas instalacji odbiorczej o której mowa zgodnie z załacznikiem. I tym załącznikiem jest mapa, na kórej zaznaczony jest słup, ale nie ma słowa więcej kto ten słup ma postawić! O tym że ten słup ma być postawiony na nasz koszt powiedział nam człowiek z firmy ktora robiła projekt, ponieważ pierwotna wersja była taka że linię dociagną nam napowietrznie prosto do budynku. Więc teraz jak napisałeś że zmieniły się warunki w RZE, to może warto zakręcić sie wokół tego tematu i zrobić ten słup na ich koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anarkh 17.01.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 bugmar jeśli już podpisałeś umowę przyłączeniową i z niej wynika (z niej samej czy z warunków przyłączenia), że takowego słupa stawia/zabudowywuje odbiorca czyli ty to niestety jak bedziesz chciał to zmienić to się duuużo nachodzisz - znasz biurokrację... kiedy umowe podpisałeś i która firma to projektuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 17.01.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Grupa się trochę rozkręciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 17.01.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 bugmar jeśli już podpisałeś umowę przyłączeniową i z niej wynika (z niej samej czy z warunków przyłączenia), że takowego słupa stawia/zabudowywuje odbiorca czyli ty to niestety jak bedziesz chciał to zmienić to się duuużo nachodzisz - znasz biurokrację... kiedy umowe podpisałeś i która firma to projektuje? Umowę mamy podpisaną we wrześniu, projektuje VENTUS. Zajmę się tym może w przyszłym tygodniu, teraz ważniejsze jest dokończenie dachu, bo sku.....e dachówkę z działki wynoszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts