Gelas 21.01.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam Dołączam się do grupy budującej w Radomiu.Mój domek będzie wyglądał tak http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-20.12 w lustrzanym odbiciu i z garażem.Buduje a raczej zaczynam na ulicy Krychnowickiej Liczę na Waszą pomoc i wsparciePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 23.01.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam, mamy zamiar rozpocząć budowę i dopiero rozpoczynamy działania w tym kierunkuSZUKAMY NAMIARU NA JAKIŚ SENSOWNYCH MURARZY!!!!!!!!!!!!!!!! HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 23.01.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 GELAS-domek super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 24.01.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Witam Dołączam się do grupy budującej w Radomiu. Mój domek będzie wyglądał tak http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-20.12 w lustrzanym odbiciu i z garażem. Buduje a raczej zaczynam na ulicy Krychnowickiej Liczę na Waszą pomoc i wsparcie Pozdrawiam No to mamy niedaleko . Kiedy startujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelas 25.01.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 WitamWłaśnie ściągam materiały bo wszystko idzie w górę. Na wiosne całą parą.Fundament już zalałem przed zimąPozdrawiamGelas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 02.02.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 a my mamy "tylko" działkę ciekawe czy wyrobimy sie z dookumentacja do wiosny/lata,zeby zacząć coś stawiać ile trwało u Was gromadzenie zezwoleń i innych papierów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 02.02.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 jestem w trakcie - gmina Zakrzew - czekam na WZ'tkeile czekaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 02.02.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 a my mamy "tylko" działkę ciekawe czy wyrobimy sie z dookumentacja do wiosny/lata,zeby zacząć coś stawiać ile trwało u Was gromadzenie zezwoleń i innych papierów? Budowa w Radomiu? Co juz macie- jakie dokumenty? Na na WZiZT czekalem cos kolo 3,5 miesiaca. Potem juz lepiej, prad kolo 2 tyg, wodociagi tez mniej wiecej tyle, pozwolenie na budowe chyba po miesiacu od zlozenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 11.02.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 problem w tym, ze nic nie mamy żadnych dokumentów, poza złożonym wnioskiem o warunki zabudowy Działke kupiliśmy kilka tygodni temu W gminie powiedzieli nam ze moze juz w marcu dostaniemy warunki, czyli z tego co piszesz jest szansa że wyrobimy sie do czerwca/lipca bo wtedy wstepnie umówilismy sie z murarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsylwek 11.02.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 ZES-my tez czekamy, gmina Gózd-czyli jesteśmy na podobnym etapie, kiedy chciałłbys/ masz nadzieje zacząć budowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marianb 11.02.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Gdzie można kupić dobre okna w Radomiu Czy coś możecie powiedzieć o Oknoplaście na Waryńskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkl3 12.02.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam wszystkich. Budujemy bliźniaka w Groszowicach. Zaczęliśmy w styczniu - zalanie fundamentów . W tej chwili mamy zamówione materiały na początek. Chcę z sąsiadem zrobić jak najwięcej sami, ale szukam namiarów na murarza. Może macie kogoś sprawdzonego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.02.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam:) Buduję dom nad zalewem w Siczkach Pozdrawiam wszystkich budujacych w okolicy Ugrzęzłam w pozwoleniach. Jeszcze krzątam się w papierkach ale w kwietniu już chcę kopać. Murarzy już mam i dekarzy chyba też. Będę szukać dobrego hydraulika i elektryka. Może kogoś polecicie? Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.02.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Widzę, że posucha okrutna na murarzy w okolicy. To się niestety potwierdza. Sama obdzwoniłam chyba z 8 ekip i każdy dawał mi termin za rok albo i później. Ostatecznie znalazłam ekipę i mamy podpisać niebawem umowę. Co do okien to PlastSystem na ul.Czachowskiego polecam. To chyba taki środkowy przedział cenowy a jakość b.dobra. Jesli zaś chodzi o dokumenty to ja załatwiam w Pionkach Wniosek o warunki złożyłam na początku listopada. W tym lub przyszłym tygodniu dostane już WZ. Mam juz mapki geodezyjne (400zł). Adaptator powiedział mi ok 1000zł.Zajmie mu to ok tygodnia-dwóch jak myślę. Brakuje mi też decyzji na zjazd z drogi wojewódzkiej. Wydają to w ciągu ok.1-2. Potem tylko pozwolenie na budowę. Wstepnie ustaliłam okes 2 tygodni w Starostwie Czy mi sie uda? Nie wiem Ale gonię bo kredyt czeka a i mam plan taki, by na Boże Narodzenie już się przeprowadzić Zachęcam wszystkich do dzwonienia do Urzędów i uprzejmego pytania o swoje sprawy, przypominania się. Warto!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkl3 14.02.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 W Antoniówce. Jest to 8 km od Radomia w stronę Kozienic. . Pozdrawiam Witam, wygląda na to, że zostaniemy sąsiadami. Nasz bliźniak powstaje około 400 metrów od Antoniówki w kierunku Groszowic. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.02.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 rkl3... do Kolonki masz też całkiem blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 15.02.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 ZES-my tez czekamy, gmina Gózd-czyli jesteśmy na podobnym etapie, kiedy chciałłbys/ masz nadzieje zacząć budowe? A kto to może wiedzięć nawet WZ-ki nie mamy mysle że do marca dostaniemy - bo złożyłem w grudniu przed Swiętami ;lol; a z budową myślimy o fundamentach to pewne a dalej zobaczy sie jak bedzie z czasem i resztą (materialy, ludzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 15.02.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Jak wszyscy budujemy się lub mamy ten zamiar, ale mało kto zna się na wszystkim i musi zaciągnąć języka. Czy to pogadać z odpowiednimi ludźmi, czy też skorzystać z Neta co obecnie jest bardzo powszechne. Czy My Radomianie możemy częściej wymieniać się informacjami : - murarze/dekarze/cieśle/kierownicy/firmy - którzy? , ile? , telefon - materiały/transport - skąd?, ile?, namiary - prawo/administracja - ile czekania? , do kogo uderzyć?, telefon bo tak sądzę, że z naszą solidarnością i wymianą informacji coś krucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 15.02.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Gdzie można kupić dobre okna w Radomiu Czy coś możecie powiedzieć o Oknoplaście na Waryńskiego tak jeżeli oni wykonuuą okna z profili Veka to polecam. dla porównania dodaje firmę Plastsystem na Czachowskiego. Profile Veka to solidne, sztywne profile wielokomorow - nikt z nimi nie ma problemów. Różnica to system okucia - Wink-Haus lub Maco. Nie wiem czym się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkl3 15.02.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Jak wszyscy budujemy się lub mamy ten zamiar, ale mało kto zna się na wszystkim i musi zaciągnąć języka. Czy to pogadać z odpowiednimi ludźmi, czy też skorzystać z Neta co obecnie jest bardzo powszechne. Czy My Radomianie możemy częściej wymieniać się informacjami : - murarze/dekarze/cieśle/kierownicy/firmy - którzy? , ile? , telefon - materiały/transport - skąd?, ile?, namiary - prawo/administracja - ile czekania? , do kogo uderzyć?, telefon bo tak sądzę, że z naszą solidarnością i wymianą informacji coś krucho... Witam, beton na fundamenty mieliśmy z ul. Mokrej 2, wszystko było ok- może dlatego, że w styczniu! Stal w VIMEXIE-Warszawska, matriały budowlane u Dziochy w Rajcu Poduchownym. Możemy podać namiary na koparkę. Ruszamy wiosną z budową- chętnie skorzystamy z namiarów na murarzy i dekarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts