Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

A jakie polecacie drzwi zewnętrzne stalowe czy drewniane? Teraz w bloku mam drewniane i sa do d...! wypaczyły się, a co dopiero gdy będą wystawione na działanie czynników atmosferycznych? sprzedawcy polecają drewniane, bo wiadomo o wiele droższe! A co jest złego w stalowych?

Drewniane o niebo ładniejsze. My z zona mamy podobny problem tzn. zastanawiamy się nad wyborem. MHK ma Stolpawu drewniane i tez mówiła że nie są dobre. U moich rodziców są drewniane z firmy Dziadek już 7 lat i są jak nowe. Maja niestety mało wzorów.

Kolega ma drzwi ze tej firmy i jest zadowolony http://www.stolarniaadam.com.pl/index.html

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Już od 3 lat ostrzegam na tym forum przed bardzo nieuczciwą firmą z podkarpacia. Nazwa: REM-BUD Kazimierz Robert Lasik. Wyjątkowo nieuczciwi, prowadzą budowę w ten sposób aby wykonawcę blokować przed zmianą firmy - ciągle coś zostawiają niedokończone. Dodatkowo robią złośliwości, o których wiedzą tylko oni a inwestor dowie się w trakcie zamieszkania bez możliwości udowodnienia krzywdy. Na budowie nie ma tych samych ludzi - ciągle się zmieniają, czasami nie mają szlifierki więc tydzień lub więcej na nią trzeba czekać a budowa stoi- ciągle komuś ktoś umierał. Nie potrafią stawiać kominów a stawiają, więźba dachowa wbrew technice budowlanej, blacha obcinana bez lini prostej a skośnie, spływ brodzika w innym kierunku niż syfon!!! itp

NIE POLECAM - JEDNOCZMY SIĘ - ONI NAS ... - A MY IM DZIĘKUJEMY - niech poznają, że pracę należy szanować

Już od 3 lat ostrzegam na tym forum przed bardzo nieuczciwą firmą z podkarpacia. Nazwa: REM-BUD Kazimierz Robert Lasik. Wyjątkowo nieuczciwi, prowadzą budowę w ten sposób aby wykonawcę blokować przed zmianą firmy - ciągle coś zostawiają niedokończone. Dodatkowo robią złośliwości, o których wiedzą tylko oni a inwestor dowie się w trakcie zamieszkania bez możliwości udowodnienia krzywdy. Na budowie nie ma tych samych ludzi - ciągle się zmieniają, czasami nie mają szlifierki więc tydzień lub więcej na nią trzeba czekać a budowa stoi- ciągle komuś ktoś umierał. Nie potrafią stawiać kominów a stawiają, więźba dachowa wbrew technice budowlanej, blacha obcinana bez lini prostej a skośnie, spływ brodzika w innym kierunku niż syfon!!! itp

NIE POLECAM - JEDNOCZMY SIĘ - ONI NAS ... - A MY IM DZIĘKUJEMY - niech poznają, że pracę należy szanować

Pony w tej twojej ciężko będzie zmieścic.

http://www.sas.busko.pl/pl/produkty/sas-gro-eco/schemat-konstrukcji.html

Zwróć uwagę, że wyjście z pieca jest do tyłu a ty masz komin z boku.

Poza tym masz blisko drzwi.

Dzięki za odp.powiększamy kotłownię, na etapie adaptacji projektu na szczęście

Drewniane o niebo ładniejsze. My z zona mamy podobny problem tzn. zastanawiamy się nad wyborem. MHK ma Stolpawu drewniane i tez mówiła że nie są dobre. U moich rodziców są drewniane z firmy Dziadek już 7 lat i są jak nowe. Maja niestety mało wzorów.

Kolega ma drzwi ze tej firmy i jest zadowolony http://www.stolarniaadam.com.pl/index.html

No z drewnianymi roznie bywa - u mnie takjak napisal Wilko - kiepsko - nastepnym razem wybralabym metalowe

Dzięki za odp.powiększamy kotłownię, na etapie adaptacji projektu na szczęście

Pony a w którą stronę ja powiększacie? Tam nie macie miejsca w jakakolwiek stronę. Jeśli projekt na etapie adaptacji to jeszcze jest czas na zmiany.

Zastanówcie sie nad dodatkowymi kominami. Nie macie wentylacji ani w spizarni aniw obydwu łazienkach że nie wspomnę o pokojach.

Jesli masz bramę na podwójny garaż to na 100% musi być dobrek klasy. Nie brał bym nic prócz Normstahla lub Hormanna. Za dobrego Normstahla wyjdzie ci na pewno sporo ponad 7000. Jesli Ci wyliczyli coś ponad 6000 to chyba ogołocona ze wszystkiego.

Na pewno musi byc droższy i mocniejszy napęd do takiej bramy i sprężyny skrętne do zwijania. Nie wiem jaki macie projekt domu ale trzeba zwracac uwagę

na drzwi wejsciowe z domu do garażu żeby prowadnice od bramy nie przeszkadzały.

Brama oczywiscie ocieplona.

Pytałaś u Marcina w Oknoplascie o bramę Hormanna? Powołaj się na forum muratora. Bedzie dodatkowy rabat :)

Hmm! mówisz że może być rabat? :rolleyes: jutro zapytam. Mówisz o Oknoplascie na Warynskiego? czy gdzieś indziej? Na Waryńskiego za Normstahla modele Euro coś tam, który ma zabezpieczenia antywłamaniowe, chcą 7600zł. Do tej bramy jestem przekonana na 99% (litewska wybiłam sobie z głowy). Jutro negocjuje z nimi jeszcze cenę okien i drzwi. Fajnie wyglądała wstępna wycena okien, ale dziś pan zadzwonił i powiedział że się pomylił i 5000 więcej będzie mnie to kosztowało :bash:

Zostaniemy jednak przy drewnianych drzwiach, tym bardziej że mamy 2 naświetla i drewniane bedą bardziej reprezentacyjne (niestety jak się wybrało taki projekt to trzeba bulić :bash:) Mamy niedrogiego stolarza ,ale przeszklenia najlepiej było by mieć z szyby co najmniej P3 lub więcej i nie wiem czy taki stolarz wstawi mi takie szkło?

Hmm! mówisz że może być rabat? :rolleyes: jutro zapytam. Mówisz o Oknoplascie na Warynskiego? czy gdzieś indziej? Na Waryńskiego za Normstahla modele Euro coś tam, który ma zabezpieczenia antywłamaniowe, chcą 7600zł. Do tej bramy jestem przekonana na 99% (litewska wybiłam sobie z głowy). Jutro negocjuje z nimi jeszcze cenę okien i drzwi. Fajnie wyglądała wstępna wycena okien, ale dziś pan zadzwonił i powiedział że się pomylił i 5000 więcej będzie mnie to kosztowało :bash:

Mówię o Oknoplaście na Warszawskiej (Marcin Nowak 505 210 743) Powiedz że przysyła Cię Wilko a on bedzie wiedział o co chodzi.

Mówiłem ci, że dobry Normstahl wyjdzie cię ponad 7 000 zł.

Siostra brała Normstahla na 1905 roku. Myślę że Hormann będzie sporo tańszy.

Dobrze że nie bierzesz już tej litewskiej.

Pan się pomylił powiadasz. My bysmy wzięli drewniane bo cena była prawie jak za plastiki ale gdy sprawdziłem dokładnie wycenę szczegółową to

okazało się, że pan się pomylił i nie policzył dwóch okien. A jak już policzył to cena odstraszyła nas skutecznie.

Zostaniemy jednak przy drewnianych drzwiach, tym bardziej że mamy 2 naświetla i drewniane bedą bardziej reprezentacyjne (niestety jak się wybrało taki projekt to trzeba bulić :bash:) Mamy niedrogiego stolarza ,ale przeszklenia najlepiej było by mieć z szyby co najmniej P3 lub więcej i nie wiem czy taki stolarz wstawi mi takie szkło?

Czyli zamawiacie drzwi drewniane u stolarza? Nie obawiacie się o gwarancję na nie?

Ciekawa jestem ile sobie zycza za taki piasek???

Ja zapałaciłam jakie 150zl za dwie tony prawie - ale jezdzilam po niego pod Tomaszow - ale i tak uwazam ze sie oplacilo :)

Piasek kwarcowy na Warszawskiej w workach BigBag 170zł/t z dowozem ok 20km cena wzrasta do 220zł/t, a luzem z Wierzbicy 150zł

Mówię o Oknoplaście na Warszawskiej (Marcin Nowak 505 210 743) Powiedz że przysyła Cię Wilko a on bedzie wiedział o co chodzi.

Mówiłem ci, że dobry Normstahl wyjdzie cię ponad 7 000 zł.

Siostra brała Normstahla na 1905 roku. Myślę że Hormann będzie sporo tańszy.

Dobrze że nie bierzesz już tej litewskiej.

Pan się pomylił powiadasz. My bysmy wzięli drewniane bo cena była prawie jak za plastiki ale gdy sprawdziłem dokładnie wycenę szczegółową to

okazało się, że pan się pomylił i nie policzył dwóch okien. A jak już policzył to cena odstraszyła nas skutecznie.

Och te pomyłki mi jak facet wycenił okna Jezierskiego to cena malina a jak pojechałem do niego to sie okazało że zapomniał tego i tamtego i tak samo z dachem mialem

Czyli zamawiacie drzwi drewniane u stolarza? Nie obawiacie się o gwarancję na nie?

A no właśnie gwarancja :confused: jednak stolarz odpada. Dzieki za podpowiedzi. Tak to jest jak paktycznie sama borykam sie z budową w dodatku z małymi dziećmi na głowie :( A na dodatek okazuje się że mam straszne tyły we wszystkim np. dobrych tynkarzy trzeba było mi umawiać na jesieni, a tak teraz to tylko tacy z ANONSÓW mi zostają.

...Aha jeśli ktos ma namiary na tynkarzy to chętnie przyjmę

Dzięki Wilko za namiary, podjadę na Warszawską jutro.

A teraz inne pytanie. Ile płacicie za tynki wewnętrzne? i czy z ich materiałem czy bez? oczywiście chodzi mi o tynki cementowo-wapienne. Oraz czy warto zaciągnąć je piaskiem kwarcowym, czy nie jest to konieczne?

Bugmar ja mialem tynkarzy po 11zł.za m2 ale nie robia już w okolicy więc odpada. Mam namiar na bardzo dobry piasek na tynki. Pamiętaj dobry i czysty piasek to polowa sukcesu. U nas bedą gładzie na tynku. Nie wim ile teraz biora za tynki gipsowe ale efekt podobno duzo lepszy niz same tynki z piaskiem kwarcowym.

Mozna zostawić same tynki cementowo wapienne a poźniej zrobic gładzie.

A no właśnie gwarancja :confused: jednak stolarz odpada. Dzieki za podpowiedzi. Tak to jest jak paktycznie sama borykam sie z budową w dodatku z małymi dziećmi na głowie :( A na dodatek okazuje się że mam straszne tyły we wszystkim np. dobrych tynkarzy trzeba było mi umawiać na jesieni, a tak teraz to tylko tacy z ANONSÓW mi zostają.

...Aha jeśli ktos ma namiary na tynkarzy to chętnie przyjmę

MHK miała chyba dobrych tynkarzy. Ona miała zdaje się tynki z piaskiem kwarcowym.