Gelo_26 25.03.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Ja za robociznę ( tynki c-w ręczne + zacieranie piaskiem kwarcowym ) mam uzgodnione na 14zł, bez zacierania piaskiem ci sami tynkarze biorą po 12 zł Musze sam kupić materiał 1t wapna super-białe, 1t cementu i piach Znajoma teraz robi tynki c-w z agregatu z gotowych mieszanek i z tego co pamiętam będzie ja to kosztować 26zł/m z materiałem. Bugmar - jak skończą u mnie czyli na początku maja i jak będzie dobrze zrobione to Ci dam namiary na moich . Widziałem też pracę innych tynkarzy których na samym początku chciałem wziąć i było super ale od tego roku robią na agregacie i skurczyła im się ekipa dla tego ich nie wziąłem bo nie wiem czy przypadkiem nie odeszli ci lepsi Wilko - ten namiar na piasek to na piasek kwarcowy czy ten zwykły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kashia 25.03.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Gelo_26 wydaje się,że masz całkiem niezłą cenę za te tynki. Też szukam tynkarzy i jak dotąd podawane ceny były wyższe, a jak wiadomo trochę tych metrów wychodzi. A twoi tynkarze to z polecenia, widziałeś ich robotę?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 25.03.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Bugmar ja mialem tynkarzy po 11zł.za m2 ale nie robia już w okolicy więc odpada. Mam namiar na bardzo dobry piasek na tynki. Pamiętaj dobry i czysty piasek to polowa sukcesu. U nas bedą gładzie na tynku. Nie wim ile teraz biora za tynki gipsowe ale efekt podobno duzo lepszy niz same tynki z piaskiem kwarcowym. Mozna zostawić same tynki cementowo wapienne a poźniej zrobic gładzie. No właśnie, chyba będę robić tak jak Ty. Tym bardziej że planuje kłaść tapety na niektórych ścianach, a wydaje mi się że ściana musi byc idealnie gładka. Dotykałam tynki z piaskiem kwarcowym i są chropowate. Nie wiem czy pod stiuki, tynki strukturalne o takiej lśniącej gładkiej powierznichni też nie wymagana jest gładź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 25.03.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 gelo_26 podpinam się pod pytanie Kashi. Widziałeś wykonie tych tynkarzy? a tynki kładzione z agregatu nie są lepiej wykonane niż kładzione ręcznie? Jak możesz to daj do nich numer tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 25.03.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Ci Tynkarze których wziąłem są z polecenia akurat ich roboty nie widziałem polecił ich kierownik mojego taty cena wyjściowa była na początku trochę większa ale że po powołaniu się na znajomych znajomych.. . i wchodzą z robotą do mnie jak tylko skończę elektrykę czyli za tydzień dwa. Chciałem wziąć tych od MHK ale wolne terminy mieli dopiero pod koniec maja. Telefon w sumie mogę podać tylko jak prawdopodobnie dopiero po weekendzie jak będę się widział z tatą Teraz mogę podać numer do tych tynkarzy których robotę widziałem ( robioną przez nich ręcznie ) a teraz robią agregatem cena ok 17zł/m2, możecie w sumie pogadać z nimi i zobaczyć ich pracę z tego co pamiętam to gdzieś teraz chyba robili tynki. Pan Przemek 508578093 A mi się zawsze wydawało że lepiej kłaść tapetę i stiuki na tynki c-w ponoć lepiej trzyma klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kashia 25.03.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 A jeden z fachowców (nie związany z tynkami) spytał czy będę mieć podwieszane sufity bo jak zauważył będzie widać różnicę pomiędzy powierzchniami. Tak więc stwierdził, że lepiej zrobić zwykłe tynki i gładzie po całości niż wydawać dodatkową kasę na piasek kwarcowy. Zastanawiam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 25.03.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 A jeden z fachowców (nie związany z tynkami) spytał czy będę mieć podwieszane sufity bo jak zauważył będzie widać różnicę pomiędzy powierzchniami. Tak więc stwierdził, że lepiej zrobić zwykłe tynki i gładzie po całości niż wydawać dodatkową kasę na piasek kwarcowy. Zastanawiam się. Ciekawe jakie są stawki za zwykłe tynki z gładzią? droższe niż z piaskiem kwarcowym czy nie? i jak to sie ma cenowo do tynków gipsowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 26.03.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 MHK a drzwi wewnętrzne jakiej firmy brałaś? Zadowolona jesteś z nich? Ja mam Porte - zamawiana w Hossie na 1905 roku - tak zadowolona jestem - ale drugi raz juz bym nie brala takiego modelu jak mam - nie dosc ze maja te zaglebienia na ktorych zbiera sie kurz to jeszcze sa ciemne i widac go jak nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 26.03.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 A jeden z fachowców (nie związany z tynkami) spytał czy będę mieć podwieszane sufity bo jak zauważył będzie widać różnicę pomiędzy powierzchniami. Tak więc stwierdził, że lepiej zrobić zwykłe tynki i gładzie po całości niż wydawać dodatkową kasę na piasek kwarcowy. Zastanawiam się. Ja mam podwieszane sufity i tynki zacierane piaskiem kwarcwoym - wiadomo roznica bedzie w fakturze - ale to trzeba nic nie robic tylko chodzici i przygladac sie scianom i sufitom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 30.03.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 135zł/m za studnie głębinową to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 01.04.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Czy znacie może jakiś instytucje, organizacje, stowarzyszenia z Radomia zajmujące się budownictwem ekologicznym? Chodzi o możliwość przeprowadzenia pelekcji przez gościa z ambasady amerykańskiej na ten temat. Gdybyście coś wiedzieli to dajcie mi znać. Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.04.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 135zł/m za studnie głębinową to dużo? Bugmar słyszałem o cenie 100 zł za metr. Twoja cena jest sporo wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronkitrzy 01.04.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam,Pytanie: gdzie najlepiej w Radomiu, albo okolicach kupić rośliny do ogrodu? Chodzi konkretnie o tuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeżynka 02.04.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam u mnie budowa ruszyła pełną parą,mam pytanie gdzie w Radomiu mogę kupić w dobrej cenie blachodachówkę?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 03.04.2011 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Czy znacie może jakiś instytucje, organizacje, stowarzyszenia z Radomia zajmujące się budownictwem ekologicznym? Chodzi o możliwość przeprowadzenia pelekcji przez gościa z ambasady amerykańskiej na ten temat. Gdybyście coś wiedzieli to dajcie mi znać. Thx. Hm w Radomi watpie - moze na uczelni mam na mysli Politechnike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 03.04.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Bugmar słyszałem o cenie 100 zł za metr. Twoja cena jest sporo wyższa. No nie załamuj mnie teraz! Znowu biorę z najwyższej półki? w sumie to nie sprawdzałam innych ofert, znalazłam numer tel. na aucie. Człowiek jest z Jedlni i już sie z nim umówiłam na kopanie. Trudno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.04.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Studnie glebionową robiła Moose. Gość z Jedlni odpadł i robil jej ktoś inny. Czy wiecie gdzie w Radomiu mogę wypożyczyć wertykulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.04.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam, Pytanie: gdzie najlepiej w Radomiu, albo okolicach kupić rośliny do ogrodu? Chodzi konkretnie o tuje? Ja kupowałam w Siczkach, przy samej drodze 737, zaraz na górce za zakrętem przy zalewie. Od Radomia po lewej stronie. Powalajacego wyboru w gatunkach nie ma ale rośliny są w doniczkach, nie kopane tylko uprawiane, bardzo dobrze ukorzenione i wszystkie mi się przyjmowały zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.04.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Jesli chodzi o drzwi wewnętrzne to mam Porte i Pol-Skone w fornirze naturalnym. Pol-Skone ma teraz fajne modele drzwi. Poprawil sie tez ich serwis. Porta jak Porta, tańszy model i odrazu na jakości widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 04.04.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ja mam Porte - zamawiana w Hossie na 1905 roku - tak zadowolona jestem - ale drugi raz juz bym nie brala takiego modelu jak mam - nie dosc ze maja te zaglebienia na ktorych zbiera sie kurz to jeszcze sa ciemne i widac go jak nie wiem co No mam Polskone a nie Porte dopiero mi to Mayland uzmyslowila swoim wpisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts