Gelo_26 03.05.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 To że woda w wykopie to jeszcze nie problem, znajomy pod warszawa jak budował osiedle szeregowców to woda była w wykopie a potem jeszcze na dwa bloczki . Wszystko zależy od gruntu ale zazwyczaj w takich wypadkach przed laniem betonu wypompowuje się wodę z wykopu i następnie leje beton a potem odpowiednio wyżej podnosi się podmurówkę robi dobrą izolację no i oczywiście drenaż. Wilko kominy wyglądają tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 03.05.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Czy ociplał ktoś z was kominy? Jak wykańczaliście swoje klinkier czy tynk mozaikowy? Ja mam cały komin oblozony welna - mam systemowe - wykanczany klinkireem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.05.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 U nas też klinkier ale nie byl komin ocieplany. Mamy wkład ceramiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 04.05.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 To że woda w wykopie to jeszcze nie problem, znajomy pod warszawa jak budował osiedle szeregowców to woda była w wykopie a potem jeszcze na dwa bloczki . Wszystko zależy od gruntu ale zazwyczaj w takich wypadkach przed laniem betonu wypompowuje się wodę z wykopu i następnie leje beton a potem odpowiednio wyżej podnosi się podmurówkę robi dobrą izolację no i oczywiście drenaż. Wilko kominy wyglądają tak: Gelo a co ty tam robisz na szczycie z tą wkrętarką? Nie dawałeś kratek wentylacyjnych z nierdzewki w kominach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 04.05.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 U nas też klinkier ale nie byl komin ocieplany. Mamy wkład ceramiczny. Chyba triochę ryzykownie tak bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 05.05.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 To nie ja ja jestem typem "niskopoziomowym" choć lubię góry Kratki kupiłem z tworzywa. Za kwasówki 21x14 [ 11szt ] z tego co pamiętam to w jednym ze sklepów powiedzieli mi 800zł Mam nadzieje że te mnie przeżyją, ponoć są dobrze zamontowane ( wierze tacie na słowo , uchwyty zostały zatopione w kleju do siatki dodatkowo zostały przyklejone klejem ala silikon ) Też na początku zastanawiałem się nad wykończeniem tych kominów nad dachem klinkierem ale w końcu zadecydowały koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.05.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Wilko no juz 3 sezony grzewcze za nami i jest ok.Zresztą nie spotkałam sie żeby ktoś ocieplał takie zwykłe wkłady z ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 06.05.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 U nas też w kominach są wkłady ceramiczne i też nie ocieplaliśmy - tak bynajmniej doradzili nam panowie budowlańcy, pożyjemy zobaczymy co będzie z tego w późniejszych latach A tak poza tematem czy podesłalibyście mi jakiś numerek telefonu bądź kilka, do ekipy od wylewek - oczywiście takie za którą byście się nie powstydzili rzecz jasna! Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.ma 07.05.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 A tak poza tematem czy podesłalibyście mi jakiś numerek telefonu bądź kilka, do ekipy od wylewek - oczywiście takie za którą byście się nie powstydzili rzecz jasna! Pozdrawiam wszystkich U mnie wylewki robione będą we wtorek. Facet z polecenia. Zobaczymy jak się spisze tym razem. Mogę Ci podesłać namiar na priv w okolicach środy/czwartku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 07.05.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Mogę Ci podesłać namiar na priv w okolicach środy/czwartku. No nie ma problemu to ja czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 09.05.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 U nas też w kominach są wkłady ceramiczne i też nie ocieplaliśmy - tak bynajmniej doradzili nam panowie budowlańcy, pożyjemy zobaczymy co będzie z tego w późniejszych latach A tak poza tematem czy podesłalibyście mi jakiś numerek telefonu bądź kilka, do ekipy od wylewek - oczywiście takie za którą byście się nie powstydzili rzecz jasna! Pozdrawiam wszystkich Marcel za tych ode mnie głowę daje. Jak dotychczas najlepsza ekipa u mnie. Pan Jarek 601 701 297. Nawet pozostali wykonawcy pytali się kto mi takie ładne i mocne wylewki robił. Tylko Marcel pamiętaj o dobrym piachu a ja taki miałem: Sławomir Masiarz 602 326 154. Piach przesiewany i plukany. Idealny także na tynki CW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.ma 10.05.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Marcel za tych ode mnie głowę daje. Jak dotychczas najlepsza ekipa u mnie. Pan Jarek 601 701 297. Nawet pozostali wykonawcy pytali się kto mi takie ładne i mocne wylewki robił. Tylko Marcel pamiętaj o dobrym piachu a ja taki miałem: Sławomir Masiarz 602 326 154. Piach przesiewany i plukany. Idealny także na tynki CW. Jeśli Wilko daje głowę za ekipę, to bierz z miejsca. Wilko, mam pytanie odnośnie wylewek, a dokładniej folii, kładłeś 1 czy 2 warstwy ? Słyszę różne opinie, jedni mówią, że jedna wystarczy, inni, że warto położyć 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 10.05.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 ka.ma - Wszystko zależy od foli i od jej producenta bo czasami grubość 0,3 grubości 0,3 nie równa Jak masz dobrą grubą folie izolacyjną z atestem i nie masz jakiś ostrych zadziorów na chudziaku to śmiało 1 warstwę można położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.ma 10.05.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 ka.ma - Wszystko zależy od foli i od jej producenta bo czasami grubość 0,3 grubości 0,3 nie równa Jak masz dobrą grubą folie izolacyjną z atestem i nie masz jakiś ostrych zadziorów na chudziaku to śmiało 1 warstwę można położyć Ostre zadziory na chudziaku...no właśnie, sprzątanie ujawniło tę straszną prawdę Dzięki. Trzeba będzie przypilnować ( jak zwykle) i folii i ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kashia 10.05.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Właśnie dostałam wizytówkę od tynkarza na dobry piach i okazuje się, że to ten sam pan którego poleca Wilko. Widać faktycznie ma dobry piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 10.05.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Właśnie dostałam wizytówkę od tynkarza na dobry piach i okazuje się, że to ten sam pan którego poleca Wilko. Widać faktycznie ma dobry piach. Widzę że dobre kontakty sa w cenie. Dokładnie tak. To najlepszy piach jaki brałem a brałem na budowę z kilku źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 10.05.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ostre zadziory na chudziaku...no właśnie, sprzątanie ujawniło tę straszną prawdę Dzięki. Trzeba będzie przypilnować ( jak zwykle) i folii i ekipy. Dzięki KA.ma za zaufanie. Dokładnie tak jak pisze Gelo. Sprawdź wcześniej ile zadziorów masz na chudziaku i stropie. koniecznie trzeba je zlikwidować. Pamiętaj, że do kotłowni i garażu idzie zatapiana siatka stalowa do wzmocnienia wylewek, przy ścianach na dylatację biała tasma piankowa a tam gdzie jest ogrzewanie podłogowe na dylatację idzie grubsza żółta taśma dylatacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 10.05.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 WITAM!!Mam pytanie, gdzie można kupić kamyki i korę do ogrodu w przyzwoitej cenie , potrzebuję spore ilości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 10.05.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 kate74 ostatnio na allegro [ w Iłży ] widziałem korę i wióry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 10.05.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Dzięki wielkie za odzew w mojej sprawie, jutro będę dzwonił do gościa bo dziś się troszkę przeciągnęło w pracy niestetyPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts