marcel7755 13.06.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Ja zamawiałem w tartaku w Owadowie gmina jeśli się nie mylę Jastrzębia, jadąc na Warszawę we Wsoli za kościołem na skrzyzowaniu w prawo i jakieś 4 no góra 5 kilometrów i za za mostem po lewo - tartak jest widoczny z drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubert_mtb 15.06.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 WitamPonownie proszę o namiary na dobrego glazurnika.Zachęcam do lektury mojego tematu związanego z wypaczaniem się bramy segmentowej Wiśniowski i problemu z reklamacją w Okno-bud.Link do tematu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181333-Brama-segmentowa-Wi%C5%9Bniowski-problem-wypaczania-wykrzywiania&p=4771062#post4771062 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 15.06.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witam Ponownie proszę o namiary na dobrego glazurnika. Zachęcam do lektury mojego tematu związanego z wypaczaniem się bramy segmentowej Wiśniowski i problemu z reklamacją w Okno-bud. Link do tematu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181333-Brama-segmentowa-Wi%C5%9Bniowski-problem-wypaczania-wykrzywiania&p=4771062#post4771062 Witam i współczuję z tą bramą. Ja mamm Hormanna i jest Extra. Pozostaje ci tylko rzecznik praw konsumenta w Radomiu. Dobry ale nie tani glazurnik to R.Szczęśniak tel: 502-617-458 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 15.06.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Cytat Napisał hubert_mtb Witam Ponownie proszę o namiary na dobrego glazurnika. Zachęcam do lektury mojego tematu związanego z wypaczaniem się bramy segmentowej Wiśniowski i problemu z reklamacją w Okno-bud. Link do tematu: http://forum.muratordom.pl/showthrea...62#post4771062 Witam i współczuję z tą bramą. Ja mamm Hormanna i jest Extra. Pozostaje ci tylko rzecznik praw konsumenta w Radomiu. Dobry ale nie tani glazurnik to R.Szczęśniak tel: 502-617-458 My też współczujemy Ci tego problemu i nieszczęsnego zakupu. Nie poddawaj się i walcz o swoje a wszystko na pewno dobrze się ułoży Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anarkh 16.06.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Witam Ponownie proszę o namiary na dobrego glazurnika. Zachęcam do lektury mojego tematu związanego z wypaczaniem się bramy segmentowej Wiśniowski i problemu z reklamacją w Okno-bud. Link do tematu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181333-Brama-segmentowa-Wi%C5%9Bniowski-problem-wypaczania-wykrzywiania&p=4771062#post4771062 A wystarczyło poczytać i popytać. z OKNOBUDU nawet klamki do okna bym nie kupił. maja duzy problem i ratuje ich tylko skład budowlany w Przytyku. A bramy od wiśniowskiego... hmm taką miałem nawet w projekcie, te bramy to masówka, powinni to sprzedawac w marketach i chyba tak robią. Życze powodzenia:) Wyrwij im te pieniądze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubert_mtb 16.06.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Żałuję, że nie pytałem wcześniej, pewnie teraz bym nie żałował cudownego zakupu bananowej bramy od Wiśniowskiego.Jak zaczynałem budowę to nawet miałem ambicję założyć dziennik budowy, ale jak sobie o tym ponownie przypomniałem to budowa była zakończona (po 1,5 roku).Wilko, czy Twoja brama ma także 5 metrów długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 16.06.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Poradzcie proszę czy dopuszczalne jest ocieplenie poddasza, przed tynkami wewnętrznymi? tynkarz powiada ze przy takich temperaturach nie ma problemu, żeby tynki zrobić później, ale wolałabym skonsultowac się z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 16.06.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 To nie wada Wiśniewskiego w internecie sporo jest informacji o wypaczaniu bram 5 metrowych i to różnych producentówpierwszy lepszy post http://forum.muratordom.pl/showthread.php?69945-Brama-gara%C5%BCowa-Hormann-Wi%C5%9Bniowski-krispol.../page27. Facet u którego instalowałem kompa miał problemy z bramą 5 metrową Hormanna zamontowana była od zachodniej strony i podczas wiatru wyginała mu się o kilka centymetrów. Przy tak dużej bramie to trzeba też trafić na dobra ekipę monterską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 16.06.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Żałuję, że nie pytałem wcześniej, pewnie teraz bym nie żałował cudownego zakupu bananowej bramy od Wiśniowskiego. Jak zaczynałem budowę to nawet miałem ambicję założyć dziennik budowy, ale jak sobie o tym ponownie przypomniałem to budowa była zakończona (po 1,5 roku). Wilko, czy Twoja brama ma także 5 metrów długości? Nie, ja nie mam takiej długiej. Na szczęscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 16.06.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Poradzcie proszę czy dopuszczalne jest ocieplenie poddasza, przed tynkami wewnętrznymi? tynkarz powiada ze przy takich temperaturach nie ma problemu, żeby tynki zrobić później, ale wolałabym skonsultowac się z Wami Nie słuchaj tego tynkarza. Najpierw tynki. Później do nich dochodzą konstrukcje od płyt. Jak będą ci robic tynki po ociepleniu to pochlapią ci niemiłosiernie płyty. Poza tym płyty nie znoszą wilgoci więc najpierw tynki a po jakimś miesiącu jak trochę przeschną to robisz ocieplenie poddasza. Zwróć szczególną uwagę na tynki w łazienkach. Muszą być bardzo dobrze wyprowadzone rogi. Sprawdza się to przykładając płytę styropianową w rogi i patrzy czy obydwa boki dotykają ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 16.06.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Poradzcie proszę czy dopuszczalne jest ocieplenie poddasza, przed tynkami wewnętrznymi? tynkarz powiada ze przy takich temperaturach nie ma problemu, żeby tynki zrobić później, ale wolałabym skonsultowac się z Wami Jak będziesz robić tynki to pamiętaj że bardzo wazny jest odpowiedni piasek. Kilka stron wcześniej podawałem napiar na taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.ma 17.06.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Poradzcie proszę czy dopuszczalne jest ocieplenie poddasza, przed tynkami wewnętrznymi? tynkarz powiada ze przy takich temperaturach nie ma problemu, żeby tynki zrobić później, ale wolałabym skonsultowac się z Wami Najpierw tynki, wylewki,a potem poddasze. Tynki to raz, że mokra robota, a dwa, że brudna. Pogoda dobra to tynki raz dwa Ci wyschną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 17.06.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 a ja zacząłem właśnie kręcić płyty do stelażu na poddaszu a potem wylewki no ale zostałem do tego zmuszony ale na pewno nie zdecydowałbym się na robienie poddasza przed tynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 17.06.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Dzięki za podpowiedz! no cóż ekipa od poddasza musi poczekać, najwyżej zaczną od ocieplenia budynku na zewnątrz. A namiary na piasek oczywiście że mam! Informacie na tym forum są na wagę złota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 17.06.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Zwróć szczególną uwagę na tynki w łazienkach. Muszą być bardzo dobrze wyprowadzone rogi. Sprawdza się to przykładając płytę styropianową w rogi i patrzy czy obydwa boki dotykają ściany. Dobrze że mnie o tym poinformowałeś, napewno sprawdzę!!! A jak odnieść sie do tego że: przy takich temeperaturach jak teraz nie jest wskazane tynkowanie budynku, ze wzgledu na zbyt szybkie wysychanie tynku, a potem wiadomo pęknięcia itd. Czy nie stresowac sie tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.ma 18.06.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Zwróć szczególną uwagę na tynki w łazienkach. Muszą być bardzo dobrze wyprowadzone rogi. Sprawdza się to przykładając płytę styropianową w rogi i patrzy czy obydwa boki dotykają ściany. Dobrze że mnie o tym poinformowałeś, napewno sprawdzę!!! A jak odnieść sie do tego że: przy takich temeperaturach jak teraz nie jest wskazane tynkowanie budynku, ze wzgledu na zbyt szybkie wysychanie tynku, a potem wiadomo pęknięcia itd. Czy nie stresowac sie tym? Nie jest wskazane, ale można osłonić ściany folią. Może niech podpowie ktoś kto tynkował w środku lata.. U mnie ocieplenie było robione jesienią, tynk odłożony w czasie :/ Ekipa od ocieplenia mówiła, że najlepsze temperatury są takie do 20stC, ale teraz na osiedlach tynkują ostro blokowiska, więc pewnie da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 18.06.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Informacie na tym forum są na wagę złota! Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 18.06.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 A jak odnieść sie do tego że: przy takich temeperaturach jak teraz nie jest wskazane tynkowanie budynku, ze wzgledu na zbyt szybkie wysychanie tynku, a potem wiadomo pęknięcia itd. Czy nie stresowac sie tym? Można tynkować w takich temperaturach tylko ściany południowe i zachodnie trzeba robić bardzo wcześnie (4-6 rano) albo na rusztowaniach zakładać siatkę osłonową. U nas ocieplone i zacioągnięte klejem. Fachowcy odradzili robienie teraz tynku i wiem teraz, że dobrze radzili. Najpierw zrobimy opaskę odwadniającą wokół domu. Później będzie chodnik dookoła i dopiero tynk. Chodzi o to, że jak bedą robic chodnik to mogą ubrudzic lub co gorsze obkić tynk a tak po kostce spokojnie zrobi się tynk. Zwróć uwagę żeby w rogach okien przyklejali dodatkowe paski siatki (min. 20x60 cm) aby w rogach nioe pękało. Siatkę daj markową (AKE lub Wkret-met) a nie marketową (chińską). Kołki min 2szt. na płytę. Też dobrej klasy. Klej Knauf jest bardzo dobry szczególnie ten z włóknem do zatapiania siatki. Bardzo mocny i na pewno nic nie pęknie. W połączenia płyt muszą dawać piankę uszczelniającą (najlepiej niskoprężną). Przypilnuj aby ci odsadzili parapety przy ociepleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarosław_c 18.06.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witam serdecznie...poproszę namiar na dobry i niedrogi tartak...potrzebuję deski szalunkowe na strop i drewno na dach...z góry dzieki!!! cześć .polecam Milejowice za Radomiem albo w Tomaszowie za Skaryszewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarosław_c 18.06.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Mam pytanie.jakich macie kierowników budowy i co o nich sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts