Wilko 19.06.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Mam pytanie.jakich macie kierowników budowy i co o nich sądzicie?? Mało który zna się na budowaniu tak naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 19.06.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witam serdecznie...poproszę namiar na dobry i niedrogi tartak...potrzebuję deski szalunkowe na strop i drewno na dach...z góry dzieki!!! Tartak w Makowie. T. Korycki tel.661-843-344 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarosław_c 19.06.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Mało który zna się na budowaniu tak naprawdę. czy ja wiem?? pewnie się narażę co niektórym inwestorom(wielokrotnie od siedmiu boleści), ja mam to szczęście, że mam dobrą brygadę do budowy,myślącego i doświadczonego kierownika budowy.średnia półka cenowa .najgorzej jeżeli inwestorowi się wydaje że wie najlepiej,a takich przykładów znam wiele. dobija mnie zawsze w opisach jak się szuka najtańsze a zarazem najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 19.06.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 U nas ocieplone i zacioągnięte klejem. Fachowcy odradzili robienie teraz tynku i wiem teraz, że dobrze radzili. Najpierw zrobimy opaskę odwadniającą wokół domu. Później będzie chodnik dookoła i dopiero tynk. Chodzi o to, że jak bedą robic chodnik to mogą ubrudzic lub co gorsze obkić tynk a tak po kostce spokojnie zrobi się tynk . Też bym chciała zeby struktura była kładziona poźniej. Ale budujemy z pomocą banku i tu niestety wymuszają na nas niektóre prace aby mogła być wypłacona kolejna transza - już wiele przejść z nimi mieliśmy Przypilnuj aby ci odsadzili parapety przy ociepleniu. No widzisz na śmierc zapomniałam o parapetach Wilko! podziwiam za wiedzę, techniki robienia, nazwy, marki itp. wielki szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 19.06.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Mam pytanie.jakich macie kierowników budowy i co o nich sądzicie?? Ja mam niestety takiego co figuruje tylko na papierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 19.06.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 czy ja wiem?? pewnie się narażę co niektórym inwestorom(wielokrotnie od siedmiu boleści), ja mam to szczęście, że mam dobrą brygadę do budowy,myślącego i doświadczonego kierownika budowy.średnia półka cenowa .najgorzej jeżeli inwestorowi się wydaje że wie najlepiej,a takich przykładów znam wiele. dobija mnie zawsze w opisach jak się szuka najtańsze a zarazem najlepsze. Czasem lepiej jest po prostu nie wiedzieć zbyt wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 19.06.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Też bym chciała zeby struktura była kładziona poźniej. Ale budujemy z pomocą banku i tu niestety wymuszają na nas niektóre prace aby mogła być wypłacona kolejna transza - już wiele przejść z nimi mieliśmy No widzisz na śmierc zapomniałam o parapetach Wilko! podziwiam za wiedzę, techniki robienia, nazwy, marki itp. wielki szacun Upomnę się o rewanż w swoim czasie A wracając do parapetów to polecam robione na wymiar z blachy 0.7 mm (nie cieńsze) malowane proszkowo pod kolor okien. W Radomiu gdzieś takie robią. Spróbuję zdobyc namiary. Na dole elewacji zróbcie sobie najlepiej tynk mozaikowy. Pomysłowo wygląda zrobienie tynku mozaikowego wokół wystających ze sciany na zewnątrz kranów do czerpania wody aby nie pochlapać elewacji. Z tynku można to spokojnie zmyc a ze ściany po kilku myciach będą przebarwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 20.06.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Upomnę się o rewanż w swoim czasie A wracając do parapetów to polecam robione na wymiar z blachy 0.7 mm (nie cieńsze) malowane proszkowo pod kolor okien. W Radomiu gdzieś takie robią. Spróbuję zdobyc namiary. Na dole elewacji zróbcie sobie najlepiej tynk mozaikowy. Pomysłowo wygląda zrobienie tynku mozaikowego wokół wystających ze sciany na zewnątrz kranów do czerpania wody aby nie pochlapać elewacji. Z tynku można to spokojnie zmyc a ze ściany po kilku myciach będą przebarwienia. Witam Co do parapetów to producent jest na Maratońskiej jadąc od cmentarza do kieleckiej mijamy fotoradar i jakoś zaraz za nim jest tak trochę dalej od ulicy taki parterowy bydyneczek po lewej stronie Kupowałem tam pod kolor okien do dziś parapety sprawują sie b.dobrze. Co do tynkowania na zewnątrz tzn samym klejem to niestety po roku trzeba zaciągać klej jeszcze raz .. niestety (pomimo że był gruntowany) Mam teraz to u siebie za 2 tygodnie zaczynamy klej jeszcze raz i potem tynk oczywiście Ceresitu my wybraliśmy CT 174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 20.06.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Witam Co do parapetów to producent jest na Maratońskiej jadąc od cmentarza do kieleckiej mijamy fotoradar i jakoś zaraz za nim jest tak trochę dalej od ulicy taki parterowy bydyneczek po lewej stronie Kupowałem tam pod kolor okien do dziś parapety sprawują sie b.dobrze. Co do tynkowania na zewnątrz tzn samym klejem to niestety po roku trzeba zaciągać klej jeszcze raz .. niestety (pomimo że był gruntowany) Mam teraz to u siebie za 2 tygodnie zaczynamy klej jeszcze raz i potem tynk oczywiście Ceresitu my wybraliśmy CT 174 Dzięki sprawdzę te parapety. Myślałam też o granitowych, ale po 1 koszty po 2 na poddaszu tak czy siak musza byc z blachy bo inaczej sie nie da i nie wiem jak to będzie grało ze sobą U Ciebie tynk oczywiście silikonowy? Ceresit jest dużo tańszy od Kabe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 20.06.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Witam Co do parapetów to producent jest na Maratońskiej jadąc od cmentarza do kieleckiej mijamy fotoradar i jakoś zaraz za nim jest tak trochę dalej od ulicy taki parterowy bydyneczek po lewej stronie Kupowałem tam pod kolor okien do dziś parapety sprawują sie b.dobrze. Co do tynkowania na zewnątrz tzn samym klejem to niestety po roku trzeba zaciągać klej jeszcze raz .. niestety (pomimo że był gruntowany) Mam teraz to u siebie za 2 tygodnie zaczynamy klej jeszcze raz i potem tynk oczywiście Ceresitu my wybraliśmy CT 174 Nie słyszałem aby komukolwiek odpadł klej a tym bardziej juz po roku. Jakim klejem zatapiali u ciebie siatkę? Albo miałeś fachowców do kitu albo dali kiepski materiał. Na twoim miejscu dałbym teraz siatke AKE (bardzo dobra) i klej do siatki Knauf z włóknem (również dobry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 21.06.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Nie słyszałem aby komukolwiek odpadł klej a tym bardziej juz po roku. Jakim klejem zatapiali u ciebie siatkę? Albo miałeś fachowców do kitu albo dali kiepski materiał. Na twoim miejscu dałbym teraz siatke AKE (bardzo dobra) i klej do siatki Knauf z włóknem (również dobry). Czy ja mówiłem że mi klej odpada ? Żadna normalna firma nie położy tynku (koloru) na klej który był położony przed rokiem i dłużej Nie wiem od czego to zależy chyba producenci tynku mają takie wymagania Ja w każdym bądź razie naciągam klej jeszcze raz przy okazji go podrównam Materiał dawałem dobry Kreisla, teraz z resztą też dam kreisla potem grunt ceresitu ct16 na koniec tynk Silikonowo-silikatowy SISI symbol CT174 Co do fachowców to może i masz rację bo docieplałem sam z wujem budowlańcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 21.06.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Dzięki sprawdzę te parapety. Myślałam też o granitowych, ale po 1 koszty po 2 na poddaszu tak czy siak musza byc z blachy bo inaczej sie nie da i nie wiem jak to będzie grało ze sobą U Ciebie tynk oczywiście silikonowy? Ceresit jest dużo tańszy od Kabe? Tynk daję silikatowo-silikonowy czy jakoś tak Co do cen to nie porównywałem, opieram sie na opiniach znajomych większość z nich ma ceresit (różne rodzaje) i są zadowoleni Wiaderko CT174 25 kg kosztuje 131 zł w pierwszej grupie koloru na lubelskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarosław_c 21.06.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Jak czytam opisy na forach to czuję się jakbym siedział z osobami co są przedstawicielami firm,a jak coś nie tak jak po ich myśli to całą winę zrzucamy na wykonawcę że kiepski. a mam pytanie do inwestorów a jaką wiedzę i doświadczenie mają aby wypowiadać się na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 21.06.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Jak czytam opisy na forach to czuję się jakbym siedział z osobami co są przedstawicielami firm,a jak coś nie tak jak po ich myśli to całą winę zrzucamy na wykonawcę że kiepski. a mam pytanie do inwestorów a jaką wiedzę i doświadczenie mają aby wypowiadać się na forach. Niestety widac Jarosław, że masz słabe pojęcie o robocie.Sorry za szczerosc. Co do wykonawców to niestety bardzo rzadko trafia się solidny. Niestety też po moich uwagach o ich robocie, przyznawali mi prawie w 100% rację. Stad tez moje opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 22.06.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Jak czytam opisy na forach to czuję się jakbym siedział z osobami co są przedstawicielami firm,a jak coś nie tak jak po ich myśli to całą winę zrzucamy na wykonawcę że kiepski. a mam pytanie do inwestorów a jaką wiedzę i doświadczenie mają aby wypowiadać się na forach. Odpowiem za siebie Doświadczenie zdobyłem przy budowie własnego domu (prawie cała budowa realizowana była we własnym zakresie tj przy pomocy budowlanej części rodziny oraz przy pomocy poleconych ekip, przy których to w większości byłem pomocnikiem żeby zaoszczędzić, moja robota to min docieplenie, kostka, ogrodzenie przód i siatka boki, docieplenie poddasza, karton gipsy, a ostatnio płytki przed wejściem bruk-bet) Dodam że prace te robiłem i nadal robie z DUŻĄ SATYSFAKCJĄ bo w końcu pracuję u siebie Wiedza to w większości internet, czasopisma budowlane, kierownik budowy- człowiek starej daty, doświadczenia sąsiadów i innych członków rodziny. Dodam że mój zawód wyuczony i wykonywany jest całkiem inny pracę przy domu traktuję jak pasję i realizacją moich życiowych marzeń Zgodzę sie oczywiście że nie jednokrotnie czytając fora budowlane miałem wrażenie że z dugiej strony piszą bądź przedstawiciele producentów bądź sami wykonawcy i w zasadzie nie widzę w tym nic złego bo prostu trzeba wypośrodkować te informację a nie ślepo im ufać. Pomimo wszystko fora to i tak kopalnia wiedzy (szczególnie jeżeli sie trafi na forum budowy swojego projektu) Pozdrawiam radomskich budowniczych MW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 23.06.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 A ja tak jak i NIEWIELKI II Większość rzeczy na budowie zrobiłem sam z tatą budowlańcem. Forum to służy mi do wymiany informacji o problemach z którymi spotykamy się na budowie a do informacji umieszczonych na forum podchodzę z rozsądkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 24.06.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Poprosze o porade w sprawie grzejnikow. Ktore firmy polecacie.Lepszy Buderus czy Purmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 24.06.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Mam pytanie.jakich macie kierowników budowy i co o nich sądzicie?? Ja tam swojego polecam - byłam zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.06.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 WITAM PONOWNIE Po cudownych reformach na forum, grupa radomska mi się zgubiła z subskrypcji a i czasu na FM nie było... Jednak przypominam się i spróbuję przeczytać co napisaliście od czasu jak mnie tu nie było... Za pytania, na które padły już odpowiedzi z góry przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 26.06.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 no to witamy ponownie - mi po reformach w dalszym ciagu nie przychodza powiadomienia na skrzynke o nowych wpisach wiec musze co jakis czas spr czy ktos cos napisal - Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts