Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Nie bo jak mi cenę zaśpiewali - około 70zł z metra z materiałem Knaufa , a tańsza ekipa z Warszawy robiąca na materiałach Lafarge krzyknęła 30zł/m ale musi być minimum 250m2. A ja potrzebowałem tylko na poddasze około 100m2.

Wilko -

Nie no to już extremalna jazda bez trzymanki :-)

Nie zauwazyłem tego piaskowca na kominie. Jeśli przeciekają to kiepsko. Trzeba jeszcze raz rozebrac obróbki na kominie i zrobić od nowa.Zrób zdjęcie jesli to możliwe tych obróbek z bliska to zobaczymy co z nimi nie tak.

Nie macie tego jednego komina czasem w tzw. "koszu" czyli załamaniu połaci dachu? Na zdjęciu nie bardzo to widać.

Jak widzisz dekarzy raczej nie możesz polecić.

Zdjęcia komina z bliska poszukam w wolnej chwili, bo aktualnych nie mam. A komin masz rację wchodził w kosz (błąd projektu - podobno :spam:) dlatego jeden pustak wentylacyjny jest wymurowany do pewnej wysokości, a poza dach wychodzi kominkiem. https://picasaweb.google.com/lh/photo/h1QTGSW-ZpFULU9OSM1fvg?feat=directlink

A dekarzom mówię kategorycznie NIE!!!

Zdjęcia komina z bliska poszukam w wolnej chwili, bo aktualnych nie mam. A komin masz rację wchodził w kosz (błąd projektu - podobno :spam:) dlatego jeden pustak wentylacyjny jest wymurowany do pewnej wysokości, a poza dach wychodzi kominkiem. https://picasaweb.google.com/lh/photo/h1QTGSW-ZpFULU9OSM1fvg?feat=directlink

A dekarzom mówię kategorycznie NIE!!!

Komin jednak nie wchodzi Ci w kosz. Gdyby był niżej to tak ale jest OK.

Ładnie wyszło z tym ociepleniem. Ciekawe jak będzie z kolorem :-)

Co to za rura PCV pod więźbą?

Co do dekarzy to się zgadzam. Sprawdź w projekcie jak masz orrynnowanie poprowadzone a w szczególności spusty.

Ten spust pod daszkiem zejdzie po słupie i jak dalej? Ktos może powiedziec?

Ten drugi spust też jest w złym miejscu. Rura spustowa wypadnie po samym oknie. Jak to bedzie wyglądało?

Wg mnie rura powinna przebiegać przy drzwiach garazowych za rogiem, tak aby jej nie było za bardzo widac.

Co do dekarzy to się zgadzam. Sprawdź w projekcie jak masz orrynnowanie poprowadzone a w szczególności spusty.

Ten drugi spust też jest w złym miejscu. Rura spustowa wypadnie po samym oknie. Jak to bedzie wyglądało?

Wg mnie rura powinna przebiegać przy drzwiach garazowych za rogiem, tak aby jej nie było za bardzo widac.

:jawdrop: no widzisz, na to nie zwróciliśmy uwagi!!! W takim razie rynny do poprawki!!! :bash: oczywiście jak nową ekipe znajdę :(

w katalogach gotowce ładnie wyglądają, bo nie mają na elewacjach rur spustowych . To jest jakieś celowe wciskanie kitu?

Wilko, o jakim drugim wpuście wpadającym w okno piszesz? Orynnowanie głównej połaci? Patrzę na poprzednie zdjęcia Bugmar i nie widzę kolizji.Rura z zadaszenia nad wejściem pójdzie po słupie i powinna być wpuszczona w schody., bo jak inaczej odprowadzić wodę? U mnie tak jest zrobione na narożnym tarasie.