ka.ma 12.08.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Nie wiem czy trudno jest zmienic mentalność..... To nie o nią chodzi. Na wsi której mieszkam wszyscy lali szambo do rowu i palili śmieci w piecu. Gdy gmina ułatwiła zrobienie poś sytuacja sie zmieniła. Problem szamba zniknął. To samo ze śmieciami. Tylko, że jeśli chodzi o wywóz śmieci to jeszcze w powijakach to działa na wsiach. Rzadko odbierają i to glownie odpady stałe a nie komunalne. U mnie np. Almax odbiera raz w miesiącu odpady komunalne. Dla mnie to niewystarczajace bo przy niemowlęciu mam praktycznie worek dziennie. Ale nie mam możliwości zwiększenia odbioru bo podciągnęli nas pod gmine Jedlnia a tu był przetarg na wywóz śmieci i takie ustalenia były w umowie. Chciałabym, aby odbierali mi 2x w miesiacu jak wczesniej. Ale trudno, zbieramy te śmieci które cuchną po miesiącu okropnie! Dobrze, ze śmietnik mam 90m od domu Liczę, ze to się kiedys zmieni na lepsze. No właśnie, odbiór śmieci...też będę skazana na wywóz raz w miesiącu.Jeszcze nie mieszkamy, a już mnie to martwi. Może po wyborach coś się zmieni...o ja naiwna;) Nie o mentalność? Ja myślę, że od tego się to zaczyna, a kasa jest na 2.miejscu. Są ludzie, którzy uważają, że tak łatwiej i nie ma w tym nic złego, bo tak robił ojciec, dziadek....etc, a skoro można nie ponosić kosztów i nie ma za to żadnych konsekwencji, to dlaczego nie podrzucić śmieci pod las czy nie wylać tego i tamtego do gruntu pod płotem sąsiadów. Spalić w piecu też można co się ma pod ręką. Ja też mam nadzieję, że to się będzie zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 13.08.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 hm....... ja tez mam odbierane raz w tygodniu - i czasami nie mamy pelnego pojemnika ...... w domu mamy 4 kosze na smieci: do jednego idzie plastik, do drugiego papier ktory sprzedajemy za marne grosze do trzeciego szklo ktore wywozimy do pojemnikow w miescie i czwarty do kompostwonik ktory mamy na dzialce - no i jeszcze raz w miesiacu przyjezdzaja nam po suche smieci - wiec jak nie chce nam sie wywiezc makulatury to ladujemy to do tych workow - i jest OK!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.08.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 My też segregujemy ale przybyła nam 1 osoba ktora póki produkuje pampersy i to spowodowało, że śmieci nam duuuuzo przybyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 14.08.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 No z pamperami to jest kłopot!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarosław_c 14.08.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 ogłoszenie.pozostało mi na budowie trochę desek szalunkowych,pustaków Teriwa + dekle,szalunki po wieńcach.jak ktoś chętnych zapraszam.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 18.08.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Gdzie kupowaliście parapety? Ile cm wpuszczaliście w ścianę i ile cm wypuszczaliście poza lico ściany parapety wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mriusz_Radom 18.08.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Dlatego ja zrobiłam POŚ. Super, gdyby u mnie teren był sprzyjający to też bym takowe zrobił i nie zadawał podobnych pytań. Podzieli się ktoś wiedzą ile płaci za wywóz nieczystości ze zbiornika ? Może po prostu to moje 160PLN jest wzięte z kosmosu i daję się robić w bambuko od dłuższego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 18.08.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Super, gdyby u mnie teren był sprzyjający to też bym takowe zrobił i nie zadawał podobnych pytań. Podzieli się ktoś wiedzą ile płaci za wywóz nieczystości ze zbiornika ? Może po prostu to moje 160PLN jest wzięte z kosmosu i daję się robić w bambuko od dłuższego czasu. Powiem Ci Mariusz , że te twoje 160 zł to bardzo dobra cene wg mnie. Ja słyszałem o cenach między 200-300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 18.08.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Gdzie kupowaliście parapety? Ile cm wpuszczaliście w ścianę i ile cm wypuszczaliście poza lico ściany parapety wewnętrzne? Gelo z parapetami nie jest prosta sprawa. Zależy jaki masz kolor okien wewnątrz. Z białymi jest problem bo tylko Polare,CRYSTAL WHITE i Bianco będzie pasował. U nas jest własnie CRYSTAL WHITE 3cm. Żona szczęśliwa a jak wiadomo święty spokój jest bezcenny http://www.alston.net.pl/index.php?page=oferta_aglomarmur Wyglądają bardzo ładnie i to okrasza cenę za tą przyjemność Generalnie polecam grubosc 3cm bo 2cm wygląda strasznie chudo zwłaszcza przy oknach pow. 1.2 m szerokości. Mamy wpuszczone w scianę 3 cm i mniej na pewno bym nie dawał a raczej teraz bym dał 4 cm. Absolutnie nie wolno robić tak, ze nie wpuszczasz wogóle bo wyglada to strasznie. Wypuszczenie poza lico sciany wyszło różnie bo między 5 a 6 cm, zależy jaka jest odległośc obsadzenia okna Generalnie chodzi o to aby parapet za bardzo nie zachodził na kaloryfer. Odsadzenie kaloryfera od sciany to w zależności od typu od 25 do 35 mm więc myslę że wypuszczenie poza lico ściany do max 7-8 cm to wszystko. U nas parapety miały ujednoliconą szerokośc czyli 25 cm. Kupowaliśmy je u Pana Marcina w OknoPlast na Warszawskiej. Jest tam wzornik parapetów. Można nawet pożyczyć kawałek aby do okna przystawić. Generalnie cena i montaż bardzo bobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 18.08.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Ja tez mam 3cm i podobne zdanie co do 2cm jak Wilko - grubsze wygladaja ladniej wg mnie - natomiast moje parapety maja 29-30cm i wystaja poza lico ściany ok.14cm - wg mnie na wezszych ciezko jest cokolwiek postawic - jezlei ktos chce cos stawiac, u mnie dziewczynki w pokojach stawiaja ja w salonie tez cos tam zawsze sobie postawie i wydaje mi sie taki jaki mam wymiarem optymalnym - kupowalam na lubelskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 18.08.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Dzięki za info, ja innych niż 3cm nie rozważałem Wilko u P. Marcina oglądałem nawet wziąłem sobie dwa do domu aby zobaczyć jak z oknami się będą komponowały (złoty dąb ) ale żonie jakoś kolory nie przypasowały i stwierdziła że mogła wziąć okna białe od środka ) ach te kobiety Kurcze ja dziś się trochę wkurzyłem bo jakiś czas temu ekipa zostawiła otwarte okno dachowe i deszcz zmoczył trochę płytę kg i teraz ten zaciek wyszedł mi na wierzch gipsu. Wiecie może czym usunąć taki zaciek albo czym go zamalować aby nie wychodził na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 18.08.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Gelo musisz żonę wziąć do P. Marcina Moja od razu powiedziała że tylko białe od srodka i żadne inne :-)Poparłem ją bez chwili namysłu i to nie tylko dlatewgo że okna tańsze o jakies 20% czy iles tam. Nie pamiętam dokładnie. Co do płyty to kiepska sprawa. U mnie w pracy dach przeciekał i w kilku miejscach też tak wyszło. Jedyna opcja to wyciąć ten kawałek płyty, wymienić wilgotną wełnę i dokręcić nową. Wg mnie to jedyny pewny sposób i będziesz miał zrobione dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 18.08.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 wełna jest sucha okno było otwarte i kapało na płytę i po wyschnięciu taki mały zaciek był przemalowałem to unigruntem ale i tak skubaniec wyszedł na wierzch gipsu, za dużo pracy z wymiana płyty. znalazłem już na necie info że są farby kryjące takie plamy np śnieżka plamy i zacieki co do kolorów okien itp itd to kobiecie nie przetłumaczysz ) po jakimś czasie musi się sama przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.ma 19.08.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Moje parapety parametrami zbliżone są do parapetów Mhk, chciałam głębsze i po montażu jestem z nich jeszcze bardziej zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 19.08.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 wełna jest sucha okno było otwarte i kapało na płytę i po wyschnięciu taki mały zaciek był przemalowałem to unigruntem ale i tak skubaniec wyszedł na wierzch gipsu, za dużo pracy z wymiana płyty. znalazłem już na necie info że są farby kryjące takie plamy np śnieżka plamy i zacieki co do kolorów okien itp itd to kobiecie nie przetłumaczysz ) po jakimś czasie musi się sama przekonać Spróbuj gruntem śnieżki powinno być ok Unigrunt z tego co pomiętam tylko wzmacnia podłoże zmniejszając jego chłonność śnieżka dodatkowo "maluje" na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 19.08.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Dokładnie tak z tą Śnieżką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 19.08.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 wełna jest sucha okno było otwarte i kapało na płytę i po wyschnięciu taki mały zaciek był przemalowałem to unigruntem ale i tak skubaniec wyszedł na wierzch gipsu, za dużo pracy z wymiana płyty. znalazłem już na necie info że są farby kryjące takie plamy np śnieżka plamy i zacieki co do kolorów okien itp itd to kobiecie nie przetłumaczysz ) po jakimś czasie musi się sama przekonać tak dokładnie musisz najpierw zamalowac specjalna farba na zacieki, może to być "śnieżka na plamy i zacieki" lub "renostyl."..inaczej nie pokryjesz tych plam farba emulsyjną ani żadnym gruntem będa wychodzić po malowaniu.W/W farby są dostępne w mały opakowaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.08.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Na unigrunt daj grunt krzemianowy i powinno byc ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 21.08.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Dzięki na porady. Ostatnio układałem trochę gresu technicznego w kotłowni ( pod kocił ). Niestety brak doświadczenia w fugowaniu przyczynił się do przebarwienia powierzchni tych płytek Ciekaw jestem czy szop pomoże je usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 25.08.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 UWAGA!!! WYSTRZEGAJCIE SIĘ WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ GIERBLIŃSKI JACEK. FIRMA REMONTOWO – WYKOŃCZENIOWA Z WARSZAWA RADOŚĆ ul. Średnia 5 tel. 607864472!NIERZETELNY, NIEKOMPETENTNY NIETERMINOWY A JEGO ROBOTA TO KPINA MÓWI, ŻE ZAKOCZY PRACE W 2 TYGODNIE A TRWAJĄ 2 MIESIĄCE, BO ZNADUJE INNEGO KLIANTA I ROBI NA DWA FRONTY. U MNIE POŁOŻYŁ FUGĘ NA PODŁODZE 80 M2 I ZJAWIŁ SIĘ PO TYGODNIU ŻEBY JĄ DOCIERAĆ, OCZYWIŚCIE JUŻ CAŁA WYSCHŁA, WŻARŁA SIĘ W PŁYTKĘ I TRZEBA BYŁO CZYŚCIĆ „SZOPEM” A I TAK NIE DAŁO RADY DOCZYŚCIĆ. PŁYTKI ZNISZCZONE DO POPRAWKI FUGA A ON MÓWI ŻE NIE UMAWIAŁ SIĘ NA FUGOWANIE TYLKO UKŁADANIE PŁYTEK. JEGO STRONA http://www.jacek-gierbinski.tupolecam.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts