Wilko 30.08.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Gelo w całym domu podłogówka?Współczuję kosztów. Ale dobrze że dałeś też grzejniki bo szczególnie przez okna ucieka ciepło i tam są one bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 30.08.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Powiem ci że to aż nie tak duże koszta ale dzięki temu może za kilka lat uda sie podłączyć pompę ciepła lub kolektory do ogrzewania co.Z roku na rok coraz tańsze są te rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 31.08.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Niby coraz tańsze ale i tak to wszystko kupę kasy kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 31.08.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 no ale wszystko inne drożeje węgiel, olej no może gaz jako tako ale niestety u mnie na wsi go nie ma Właśnie dziś odebrałem parapety od P. Marcina teraz czekam na wycenę drzwi wewnętrznych. A co do drzwi to gdzie kupowaliście drzwi wewnętrzne i jakiej firmy? Ja celuje w Polskone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.09.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 I jak w końcu Gelo zrobiłes te parapety? Co do drzwi wew. to jeszcze dokładnie nie wiemy bo jeszcze etap płytek nasz czeka wczesniej. Na pewno nie weźmiemy takich na plastrze miodu tylko na pełnej płycie. Te na plastrze są strasznie słabe a tylko troche tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 01.09.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Jutro albo w sobotę skończę obsadzać parapety Ja wstępnie tez z pełna płytą ale zobaczymy jak to wyjdzie. Co do płytek to ja sceptycznie podchodziłem do impero ale się okazało że mają taniej płytki niż w necie no i potargować się zawsze można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 01.09.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 MAsz szczęście. U mnie żona wynalazła takie, ze w Radomiu prawie nikt ich nie miał na na necie to chyba tylko z 5 sklepów. Ale człowiek dla świętego spokoju i to zniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 06.09.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Montował ktoś może samodzielnie stelaż WC Grohe Rapid SL? Da się to samemu zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 06.09.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Ja montowałem sam kolo technic i jakoś się dało a geberity i grohe ponoć prostsze w montażu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 06.09.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Mam nadzieję że dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 09.09.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam, czy możecie polecić sprawdzoną firmę od układania kostki brukowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 12.09.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Niestety RL gdzieś posiałem namiar na gości od kostki. Jak tylko znajdę dam ci znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 12.09.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Gelo jak tam drzwi zewnętrzne. Masz już zamontowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 13.09.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Oczywiście w sobotę przyjechała stała ekipa od P. Marcina i raz dwa zamontowali drzwi Każdy ze znajomych który widział ich montaż jest pod wrażeniem. W tym tygodniu jeszcze pieszczenie ścian trochę sprzątania i pozostały do układania jedynie płytki. A propo płytek to używał ktoś z was kleju do płytek Bolix E? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 13.09.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Oczywiście w sobotę przyjechała stała ekipa od P. Marcina i raz dwa zamontowali drzwi Każdy ze znajomych który widział ich montaż jest pod wrażeniem. W tym tygodniu jeszcze pieszczenie ścian trochę sprzątania i pozostały do układania jedynie płytki. A propo płytek to używał ktoś z was kleju do płytek Bolix E? Bolixem nic nie robiłem ale ostatnio kleję płytki elewacyjne klinkierowe na zewnątrz i miło mnie zaskoczył Atlas plus (elastyk) przyjemnie sie na nim pracuje (przynajmniej jak dla laika ) Potrzebuję namiarów na jakiegoś sprawdzonego dostawcę drewna kominkowego (chodzi o jakieś normalne policzenie/sprawdzenie zakupionych metrów) Jeżeli dysponujecie jakimś rozsądnym namiarem to było by super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 13.09.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Właśnie skończyłem rozmowę z glazurnikiem - jednak zostaje BOLIX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 13.09.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Gelo co do Bolixa to na pewno nie polecam tynku elewacyjnego tej firmy.Do do kleju do płytek to u nas na podłogówkę będzie MAPEI Adesilex P9 a na ściany będzie chyba Ceresit C11 najprawdopodobniej. Fachowcy mówili mitylko aby nie brać mapei Glazurnika bo podobno płytki ze ściany spływają. Co do Atlasa to słyszałem że ma duży skurcz i płytki przyciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 13.09.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Oczywiście w sobotę przyjechała stała ekipa od P. Marcina i raz dwa zamontowali drzwi Każdy ze znajomych który widział ich montaż jest pod wrażeniem. W tym tygodniu jeszcze pieszczenie ścian trochę sprzątania i pozostały do układania jedynie płytki. A propo płytek to używał ktoś z was kleju do płytek Bolix E? Gelo masz te drzwi ze Stolpawu FAV22 ? Jak wykonanie samych drzwi? Macie już wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 13.09.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Co do kleju na podłogówkę to podobno może być jeszcze Ceresit C17 oraz Sopro. To też kleje wysoko elastyczne ale cenowo sporo droższe od Mapei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 13.09.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Dokładnie mam FAV22 z poszerzonymi futrynami aby pasowały do otworu Co do jakości to wygląda OK trochę odcieniem różnią się od okien tzn trochę ciemniejszy jest złoty dąb na tych drzwiachZresztą mam porównanie tylko z kilkoma drzwiami drewnianymi i według nich to wykonanie super eee ceresit za drogi 70zeta za worek koszmar zostaje przy bolixie jakoś mam sentyment do tej firmy kupiłem też klej do styro Bolix Z i Bolix U. Wilko a co z tym tynkiem było nie tak i jaki to silikonowy, akrylowy. Bo znajomy ma mineralny tej firmy już 6rok na domu i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts