Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Radomska

Djack

Recommended Posts

Gelo kominek z dobrym rabatem mozesz kupić przez ekipę montującą. Oni mają naprawdę dobre ceny. Sprawdzałam to juz 2 razy i zawsze bardziej opłacało się brać za pośrednictwem wykonawcy całej zabudowy kominka niż np. ze sklepu firmowego. Ogólnie kominki ok, dobry stosunek jakości do ceny.

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki bardzo Wilko za przydatne strony i adresy. A czy ważne jest jakie będą profile? brać droższe czy takie za 7zł? a zainwestować lepiej w dobre plyty, taśmy i folię? pytam bo chyba na składzie budowlanym mnie naciągają. Wszystko pakują z najwyższej półki :mad:, a jak cholercia miałam oszczędzać :mad: I ponadto wykonawca powiedział że na najtańsze profile nie da mi gwarancji. Natomiast drugi wykonawca twierdzi żeby dać najtańsze, nie bać się żadnych wygięć, bo najważniejsze jest jak one będą zamontowane.

Najlepiej wszystkie elementy systemu wziąc dobre wtedy śpisz spokojnie i nie ma problemu. Wg mnie to zazwyczaj w większosci składów będziesz miała dobre profile. W markecie raczej będziesz miała i drozej i jakościowo gorzej.

Co do wykonawcy to tego drugiego bym nie brał. Poza tym zapytaj ich czy robią na tych materiałach które Ci napisałem?

Będziesz wiedziała czy znają się na robocie.

A własnie miałem zapytac jak tam chłopaki się spisali od wylewek ale z tego co piszesz to OK czyli mozna ich dalej polecać.

Mi polecałeś ich również i muszę powiedzieć ze zrobili to naprawdę na wysokim poziomie a miałem do wykonania wylewke tylko w garażu. Tak więc ekipa od wylewek jest na przysłowiową "piątke z plusem".

Polecam ich wszystkim

Dzięki za info pan u którego kupowałem blachę na dach zajmuje się wykonawstwem kominków

No i ma mi zrobić wycenę dziś.

Dzisiaj również przymiarka do kuchni- tzn przyjeżdżają z MebelPłyt na pomiar do projektu, wstępna szacunkowa wycena już jest.

A propo tej firmy to czy ktoś z was widział ich prace?

No i rozglądam się za stolarzem do schodów ( na beton ), muszę przejrzeć temat bo ktoś z was już tu polecał jakiegoś stolarza.

Wilko Dzięki jutro zadzwonię

Ma ktoś z was lakobel między szafkami w kuchni? Facet od kuchni zaproponował mi abym wykonał sobie oprócz przestrzeni między szafkami również parapet w oknie nad blatem właśnie z lakobelu. Trochę się zastanawiam nad trwałością bo to przeciez jakby nie było szkło.

u jednego bez barierki od 8tys u drugiego z barierka 3,5mb od 8tys

dzięki.

Ja do kotłowni na podłogę kupiłem gres techniczny po chyba 14,99 w praktikerze a na ścianach położę żywice ale jak będzie kasa

Taaak, znajomy mnie uprzedzał, że jak się zaczyna wykończeniówka, to wyceny wszelakie krążą wokół 10000zł...Ja schody na razie odpuszczam, kręcę się wokół płytek i do kotłowni też zamierzam kupić w markecie.

Mam za to pytanie dotyczące kuchni, pisałeś o wycenie z mebelpłyt, czy możesz pomóc mi w orientacji (i zapewne zderzeniu ze ścianą przy okazji) ile to kosztuje. Oczywiście chodzi mi o orientacyjne koszty, ilość mb, jaki materiał + ew.sprzęt czy jakieś specjalne udogodnienia. Może być na priv.

Ktoś się spieszy z wykańczaniem na święta?;) Ja spieszę się na święta z przeprowadzką od roku :lol2:

ja się miałem przeprowadzać w sierpniu a teraz plan jest ze w październiku :)

Wycena kuchni około 7tys na Hirszu i Blumie fronty gładkie + lacobel pomiędzy szafkami szafki do samego sufitu 2,7m a m ciężko powiedzieć bo pod blatem ok 4 nad blatem ok 1,6 + dwa slupki od ziemi do sufitu szerokość ok 140 jeden z wneką na lodówkę wolno stojącą

Co do żywic to Gelo zainteresuj się naszą rodzimą produkcją Rafilu. Od wykonawców wiem, że są to produkty naprawdę dobrej jakości. Bardzo je sobie chwalili. Chętniej siegają po nie niz po podobne europejskich marek i to nei tylko ze względu na cenę. Są podobno rewelacyjne.

Są malo popularne, nie reklamowane. Ale wykonawcy je znają i cenią.