mayland 19.09.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Gelo kominek z dobrym rabatem mozesz kupić przez ekipę montującą. Oni mają naprawdę dobre ceny. Sprawdzałam to juz 2 razy i zawsze bardziej opłacało się brać za pośrednictwem wykonawcy całej zabudowy kominka niż np. ze sklepu firmowego. Ogólnie kominki ok, dobry stosunek jakości do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kashia 19.09.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Wu-zetka pięć stron wstecz i tam są namiary na pana Jarka (polecany przez Wilko) . Ja skorzystałam i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wu-zetka 19.09.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Wu-zetka pięć stron wstecz i tam są namiary na pana Jarka (polecany przez Wilko) . Ja skorzystałam i jest OK. Dzięki Juz się "cafam" 5 stron wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 19.09.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Wu-zetka pięć stron wstecz i tam są namiary na pana Jarka (polecany przez Wilko) . Ja skorzystałam i jest OK. A własnie miałem zapytac jak tam chłopaki się spisali od wylewek ale z tego co piszesz to OK czyli mozna ich dalej polecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 19.09.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Dzięki bardzo Wilko za przydatne strony i adresy. A czy ważne jest jakie będą profile? brać droższe czy takie za 7zł? a zainwestować lepiej w dobre plyty, taśmy i folię? pytam bo chyba na składzie budowlanym mnie naciągają. Wszystko pakują z najwyższej półki , a jak cholercia miałam oszczędzać I ponadto wykonawca powiedział że na najtańsze profile nie da mi gwarancji. Natomiast drugi wykonawca twierdzi żeby dać najtańsze, nie bać się żadnych wygięć, bo najważniejsze jest jak one będą zamontowane. Najlepiej wszystkie elementy systemu wziąc dobre wtedy śpisz spokojnie i nie ma problemu. Wg mnie to zazwyczaj w większosci składów będziesz miała dobre profile. W markecie raczej będziesz miała i drozej i jakościowo gorzej. Co do wykonawcy to tego drugiego bym nie brał. Poza tym zapytaj ich czy robią na tych materiałach które Ci napisałem? Będziesz wiedziała czy znają się na robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.ma 19.09.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ma ktoś z was kominek Zuzia z Kratek? Albo wiecie gdzie można kupić z dobrym rabatem ten kominek? Tiaaa, u mnie stoi i czeka aż przegłosowany zostanie pomysł jak ją obudować Kupowałam we Wsoli. Może faktycznie warto kupić przez wykonawcę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel7755 19.09.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 A własnie miałem zapytac jak tam chłopaki się spisali od wylewek ale z tego co piszesz to OK czyli mozna ich dalej polecać. Mi polecałeś ich również i muszę powiedzieć ze zrobili to naprawdę na wysokim poziomie a miałem do wykonania wylewke tylko w garażu. Tak więc ekipa od wylewek jest na przysłowiową "piątke z plusem". Polecam ich wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 20.09.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Dzięki za info pan u którego kupowałem blachę na dach zajmuje się wykonawstwem kominkówNo i ma mi zrobić wycenę dziś.Dzisiaj również przymiarka do kuchni- tzn przyjeżdżają z MebelPłyt na pomiar do projektu, wstępna szacunkowa wycena już jest.A propo tej firmy to czy ktoś z was widział ich prace? No i rozglądam się za stolarzem do schodów ( na beton ), muszę przejrzeć temat bo ktoś z was już tu polecał jakiegoś stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 20.09.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Gelo namiar na gościa od schodów http://www.schody-laskowski.pl/oferta.html Powołaj się na mnie i powiedz że musisz miec bardzo dobra ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 20.09.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Wilko, dzwoniłam... przyjedzie pod koniec tygodnia. Teraz tylko kwestia wyceny... Ale może będzie OK... I tak dzięki A własnie Moose jak tam wycena schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 20.09.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Wilko Dzięki jutro zadzwonię Ma ktoś z was lakobel między szafkami w kuchni? Facet od kuchni zaproponował mi abym wykonał sobie oprócz przestrzeni między szafkami również parapet w oknie nad blatem właśnie z lakobelu. Trochę się zastanawiam nad trwałością bo to przeciez jakby nie było szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kashia 21.09.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 No szkło, ale z lacobelu wykonuje się też drzwi przesuwne, półki to parapet też można. A tak w ogóle to podoba mi się wykorzystanie szkła zamiast płytek, widziałam parę projektów w necie i fajnie to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 21.09.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 no to jestem po pierwszych tel. odnośnie schodów i trochę mnie zabiły ceny od 8tys w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 21.09.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 no to jestem po pierwszych tel. odnośnie schodów i trochę mnie zabiły ceny od 8tys w górę Wow! rzeczywiście ceny niezłe! skontaktuj się z mayland ona chyba miała jakiegoś czlowieka od schodów. Może będzie tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugmar 21.09.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Tanich płytek do kotłowni szukam. Gdzie się zaopatrywaliście: markety czy może małe miejscowe sklepiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.09.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Cena za schody z barierką czy bez? Bo balustrady nieraz kosztują prawie tyle co schody Namiar wysłałam na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 21.09.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 u jednego bez barierki od 8tys u drugiego z barierka 3,5mb od 8tysdzięki.Ja do kotłowni na podłogę kupiłem gres techniczny po chyba 14,99 w praktikerze a na ścianach położę żywice ale jak będzie kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka.ma 21.09.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 u jednego bez barierki od 8tys u drugiego z barierka 3,5mb od 8tys dzięki. Ja do kotłowni na podłogę kupiłem gres techniczny po chyba 14,99 w praktikerze a na ścianach położę żywice ale jak będzie kasa Taaak, znajomy mnie uprzedzał, że jak się zaczyna wykończeniówka, to wyceny wszelakie krążą wokół 10000zł...Ja schody na razie odpuszczam, kręcę się wokół płytek i do kotłowni też zamierzam kupić w markecie. Mam za to pytanie dotyczące kuchni, pisałeś o wycenie z mebelpłyt, czy możesz pomóc mi w orientacji (i zapewne zderzeniu ze ścianą przy okazji) ile to kosztuje. Oczywiście chodzi mi o orientacyjne koszty, ilość mb, jaki materiał + ew.sprzęt czy jakieś specjalne udogodnienia. Może być na priv. Ktoś się spieszy z wykańczaniem na święta? Ja spieszę się na święta z przeprowadzką od roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 21.09.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 ja się miałem przeprowadzać w sierpniu a teraz plan jest ze w październiku Wycena kuchni około 7tys na Hirszu i Blumie fronty gładkie + lacobel pomiędzy szafkami szafki do samego sufitu 2,7m a m ciężko powiedzieć bo pod blatem ok 4 nad blatem ok 1,6 + dwa slupki od ziemi do sufitu szerokość ok 140 jeden z wneką na lodówkę wolno stojącą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.09.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Co do żywic to Gelo zainteresuj się naszą rodzimą produkcją Rafilu. Od wykonawców wiem, że są to produkty naprawdę dobrej jakości. Bardzo je sobie chwalili. Chętniej siegają po nie niz po podobne europejskich marek i to nei tylko ze względu na cenę. Są podobno rewelacyjne. Są malo popularne, nie reklamowane. Ale wykonawcy je znają i cenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts